Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
Каквото му е кеф на душата това да си купи човек :) Да вземем да препоръчаме един Китаец на човека ко ше кайш за моето предложение ? За декар и 300 ше избута някоя друга година нали ем мощ ем тънкана ! Кося със 3мм корда, подържам си терена 4 пъти е косен , купил съм и 3.3мм да има за некой приятел със пропуснато косене за над 2 метра треви, иначе измуфтих 2.4 мм квадрат и ще я тествам но нямам си на идея дали няма да я изплюе тримерната глава мн е тънка
ср юли 12, 2023 10:43 pmемовлаха написа:
Каквото му е кеф на душата това да си купи човек :) Да вземем да препоръчаме един Китаец на човека ко ше кайш за моето предложение ? За декар и 300 ше избута някоя друга година нали ем мощ ем тънкана ! Кося със 3мм корда, подържам си терена 4 пъти е косен , купил съм и 3.3мм да има за некой приятел със пропуснато косене за над 2 метра треви, иначе измуфтих 2.4 мм квадрат и ще я тествам но нямам си на идея дали няма да я изплюе тримерната глава мн е тънка
Вече знаем разликата от запуснат- 2-3 пъти косен, до поддържан- 4 откоса.
Един път, ама Откос!
В асортимента на Щил има машини и за по леки натоварвания, пък и не е само Щил.
Лко се зачудих като вдигна мизата от средата нагоре в "мощният" клас, но ти си знаеш.
Вече склонявам на 120, че прескочихме плета. Халал да му е!
ср юли 12, 2023 10:18 pmемовлаха написа:
... запуснат терен означава и рядко косен 2-3 пъти годишно...
Цветомир Димитров - специалист
Малък пробег-малки неизправности,пропадна ми тихия ход,като пусна газта и паднат оборотите гасне.Майстора каза,че е за 5 минути центровка...
емовлаха - специалист
чет юли 13, 2023 9:55 amЦветомир Димитров написа:
Малък пробег-малки неизправности,пропадна ми тихия ход,като пусна газта и паднат оборотите гасне.Майстора каза,че е за 5 минути центровка...
Можеш леко да и натегнеш жилото и при първа възможност в сервиз, готова е Цвето разработена е, но отдели време и занеси я в сервиз
Празният ход не се регулира от жилото, Емо!!!
емовлаха - специалист
чет юли 13, 2023 12:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Л винта е със стопер 3/4 не помня колко беше толеранса
Последна промяна от емовлаха на чет юли 13, 2023 12:10 pm, променено общо 1 път.
чет юли 13, 2023 12:06 pmемовлаха написа:
чет юли 13, 2023 12:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Л винта е със стопер
Ужас!
Емо, разочароваш.
Имах те за компетентен, а не за "закърпи положението".
Последните ти мнения ме "хвърлят в тъча".
Soviet_Soldier - специалист
чет юли 13, 2023 9:55 amЦветомир Димитров написа:
На винт Т му даваш четвърт оборот по часовниковата стрелка и няма да гасне.

Цвето, купи си един тахометър за 20лв и си настройвай сам. Това да ходиш или пращаш по майстори са пари на вятъра за нещо съвсем елементарно.
емовлаха - специалист
Виж Трифоне, Стандартните настройки са това 1.75 л и 2.0н за моята коса. В случая, Ако има желание може да я оправи със това което позволят стоперите
Това е най лесното за човек който не е ръчкал карбуратор, навива се ЛА или Т винта докат завърти косещото обоерудване и след това развиване докат спре да се върти, в сервиза за точни настройки, даже се съмнявам на старата да са му махнали стоперите на карбуратора явно само жилото е натегнато :)
Стандартните настройки са за девствена машина.
Възможно е да останат такива и след известна разработка- малко вероятно, както показва и неговият случай.
"Стоперите", както ги наричаш, са разчетени да вкарат в час всяка стандартна машина, след няколко часа разработка.
Това изключва натягане на жилото.
Имам машина, която отдавна е извън заводските параметри, но си работи доволно богато със "стоперите", та затуй не съм ги махнал.
Всяка настройка на карбуратор завършва с въртене на.....
Тук не е място за обучение, а за взаимопомощ.
Споделените методи, от последните двама, вършат работа.
Все пак, Форумът е за аматьори.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: