Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
Косата му е гаранционна полага и се настройка в сервиз! Не съм сервиз ! Изтъкни се в кое си професионалист, в рязането на дърва или косенете на трева ? Машината му има въздух да те издуха и теб, ама горивото много ли е малко Л л Л л Л Ла - ла ЛА ла... Ти ще кажеш със финните насторойки? Рязането на дърва и косенето на трева са различни неща общото е само матора :) Заповядай трибуната е ваша господин Трифонов!
емовлаха - специалист
Такаа, да се придържам към темата за човека със питането и търсенето на отговорите за моторна коса

Хубава маркова машина със 5 годишна гаранция https://argo-market.com/Products/Details/2197

Бюджетна машина https://argo-market.com/Products/Details/1917

Благодаря на Трифон, че ме смъмри ! То какво да намери човек от тия почти 300 страници малко има за четене :)
чет юли 13, 2023 1:05 pmемовлаха написа:
...Ти ще кажеш със финните насторойки? Рязането на дърва и косенето на трева са различни неща общото е само матора :) Заповядай трибуната е ваша господин Трифонов!
Говорим за мотора, настройките и какво иска той, нали г-н Спец?!
Благодаря, но се ограничавам само до тези неща! Тревата е ваша.
Разбирам, че е болезнено, когато критиката е основателна, но тук е Форум, не трибуна за реклама.
За нея се плаща.
Едно е да си мерим думичките- Щил, Хуск, Чайна и пр, съвсем друго са линкове с промо кодове.
ЛА, лалалалла, ми звучи като лалане или пък лагери. В този смисъл....
За мен си любител слухар, което не е зле. Друго ти е попрището. Там явно си напред или опитваш да дръпнеш. Няма лошо, не завиждам, но не чак така арогантно! За всички има Слънце.

За декар и 300 120ка, че и нагоре!!!
Що не, аз бих си купил, но препоръка от профи не звучи реално.

пп. Без бюджетната. Другата е право в 10ката, даже без г-н Инджев. За мен е бижу и жалко, че нямам причина за да си я купя.

Тоя Цветалин па си глътна граматиката! Само наднича от време навреме. Много странно.
емовлаха - специалист
чет юли 13, 2023 9:55 amЦветомир Димитров написа:
Малък пробег-малки неизправности,пропадна ми тихия ход,като пусна газта и паднат оборотите гасне.Майстора каза,че е за 5 минути центровка...

В случая карбуратора не беше настроен правилно от Н винта за високите обороти имаше още какво да се желае , трябваше да сработи пропуска на бобината. Но човека те води като слепец ! Да гледа Трифон как се настройва карбуратор, за какво служи винта Л.А/Т и за какво са стандартните/заводски настройки на карбуратор... Ех Трифоне беше ми идол ама Идол със 2л изгорена синтетика в колите ли си я гори не разбрах... Кога аз ги ръчках тия карбуратори на теб ти се вееше перчема на ИЖЕ-то... Пуснах ти въдица и не захапа, толкова и знаеш... Би си камшиците Професионалиста :) Форума и Боеца дано са ти в полза да се ограмотиш... Нямам време да дойда да те уча как се режат дърва и със косенто мога ама уча го все още. Нали да се изтъкна и аз, кой да ма фали мен :-D Аз магарето в калта не си го оставям!

Заводски настройки - Добре настроен карбуратор със оборотомер лека корекция на високите обороти от Н винта и празен ход от Л.А/Т винт

Л винт - ниски обороти
Н винт - високи обороти
Л.А/Т- винт празен ход

Това е Цвето нищо сложно няма :) Разработил ти се е и карбуратора. Л винта и Т винта нормална бензинова смес и загрята машина търсят се стабилни обороти ниски и на празен ход, при всякакво положение/ наклонена или изправена на челна стойка косата, двигателя и трябва да работи равномерно/ ако ли не, натягаш леко Т винта отваряш леко дросела! Като и изтече гаранцията отвертка оборотомер и ръчкане :) Ще чета чат - пат просто нямам време и нищо ново не научих. Боеца е Битон ай... Трифон, да оповестява когат е запалил някоя Щилка ще е Събитие със здраве и :partyman:
Ха-ха! Не носиш на критика.
Противопоставяне и омаловажаване само заради засегнато Его. Нищо на база градивна критика.
Нека е както казваш! Пък и "съюзяването" с откровен безхаберник е Сила, съгласен съм.

Перчема ми.....ееех, перчама, с Катето отзад, на ЧЗто!!!
Па ти си кОси!

Кот знам и мога никой не може да ми вземе, но въпросът е и кому е нужно.
То тябва и да се разбира, а гугъла, от когото цитираш, е писан от такива дето знаят и могат.
Сиреч.....ш'са сетиш.
ЛА ла Ла лА не е подходяща примамка. Този винт си има позиция, която определя положението на дроселовата клапа в дифузьора. С него кърпиш положението. Както и Битоня ти.
Ако ти беше ясна карбурацията, нямаше да въртиш напразно спининга.

Писах го някога по отношение на боеца- за такова знание се иска достатъчно време на скамейката, отделно от захабените ръце, в последствие.

И, случвало се е да изгоря 30л омаслен бензин за ден. Рядко но и това е било, само ръце да имаш.
С коса няма как да стане.
Бъркаш се с мене, влаха.

пп. Я го, имам го, но не ми е нужен. А за 20лв никога няма да си купя.

Прикачен файл

DSC_1268.jpg
Andri01 - майстор
=D> Точно,ясно и с лични примери показано!! Браво! Професорите по ДВГ ряпа да ядат. Поклон пред всезнаещите /изгонени/ милицшонери!! :prayer: :lol: :lol: :lol:
Личните примери ги виждам линкнати от тубата. Освен ако цаките на някого не са останали на дъното.
Дори на 70 да забравиш че бой и ... не се връща е грехота.

С винт LА (Т) само се закърпват нещата. Да, може да работи мотора, но не е важно с колко, а с какво качество- правилно подадена гориво-въздушна смес, в определените пропорции.
Този винт (LA) позиционира дроселовата клапа, както писах вече. С него се правят съвсем леки корекции. С него се променя Количеството смес. В дифузьора има още куп конструктивни особености.
Всяка регулировка се завършва с винтът за качеството винт с означение L в случаят.
Тези неща ги пише във всеки учебник.
Запомнете момчета или ходете на сервиз, ако нямате ухо, сърце и ръчичка!
Дъртите водача вероятно помнят преминаването на автомобила ГТП и отговорният на пункта с тънка отвертка в ръка.
За дъртите файтонджии не се отнася.
ЛалАлала, е просто безхаберно лалане а не хвърлена въдица. Няма какво да подскаже на никого.
Тоя Цветалин па си глътна граматиката! Само наднича от време навреме. Много странно.
[/quote]

Тук съм, ама пътувам и с телефона ми е малко трудно да пиша, иначе чета...
Тия прпфи от агро маркет не разбрах реклама ли са или наистина ги бива.
Честно казано искам нещо, което е изпитано във времето, а и има сервизи, затова влязох направо в Щил да търся. Тук някой беше писал, че да работиш с хубава машина си е кеф. Е, и аз изповядвам тази религия. Въпросът ми по-скоро беше ще ми стигне ли като мощност този модел. От отговорите разбирам че ще ми е достатъчна. Гледам за тези парички има по-маломощни. Тази 120 има ли нещо, които не и наред... Модели 70 и 89 са с по-малка мощност и само с нож, а са на пособна цена.
И да, терена не е пипан поне 20 години, но беше обрасъл с дървета които изрязах. Шипкаците също изрязах. Тревата не е много, но има много издънки от дърветата. Предполагам че с нож трябва да се коси.
imegogo - специалист
няма как с нож да косиш ако стърчат дебели изфънки
емовлаха - специалист
чет юли 13, 2023 10:40 pmТрифон П.Трифонов написа:

С винт LА (Т) само се закърпват нещата. Да, може да работи мотора, но не е важно с колко, а с какво качество- правилно подадена гориво-въздушна смес,
Този винт (LA) позиционира дроселовата клапа, както писах вече. С него се правят съвсем леки корекции.
За мъмренето ти благодарих в заден пост ! Извинение не давам ! Писах за мой личен избор с който не ангажирам никой ! Обясни защо не си купи ФС 56 ?
Не върви след мен и суфлирай/ Надграждай ме ! Същия Винт Т отговаря за напълно отворен Дросел! Може и днеска и нощеска да ръчкаш със същия цвят отвертка на оборотомера в Н и не разбираш какво се случва това е за жилото и Хускварните . Въдиците ги отнесе и то стабилно :) Ще те помоля за една услуга ! Свали косещото си оборудване от моторната си коса подгрей моторчето закачи оборотомера дай пълна газ и виж какво ще ти покаже, направи клипче и го качи ще ми е интересно да видя резултата :) След това ако видя това дет ме интересува, ще те отворя на някой неща всезнайко, за да не се почесваш със тънката отвертка :) Стабилните обороти ниски се постигат от Т винта за да не гасне мотора след това процедираш със Л и се правят корекцийте със двата винта не умеш ли да използваш карбуратор със 3 винта? Вероятно ще се махнат пломбите на карбуратора като я занесе в сервиз ! В случая на Цвето с карбуратора как е потока гориво въздух ? Защо не ме надгради тръгна а по мен, кажи на Цвето кой винт да пипа ! Пускай сервиза на Тубата или вади учебниците може и в Работническо Дело да ги пишат тея неща това ли прочете от обяд докат написа за винтовете:-D Да беше показал и отвертката :) Аз приемам критика мъмрене, но не можеш да ме надградиш ! Въпреки всичко спомни си какво ти написах на лично ! Имаш го от мен ! Помогнете на човека със избора, аз поведох хорото вие поне го довършете за да остане доволен ! Съжалявам и се Извиням на всички за спама !

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: