Другия път като си ходя на село ще снимам и ще,ви покажа лозарски ножици(Японски) марката не си я спомням купувани 1985г и до сега редовно се ползва. Не знам любителски ли са, професионални ли са, но са без забележки

shotik написа:Миналата пролет дърветата цъфнаха ,много цвят,но не успяхме да го опазим от врабци и косове.Мислехме да купуваме мрежа ,но изникна следния въпрос: ако е гъста пчелите дали ще могат да влизат под нея,като израстат клони и минат през мрежата ,как ще я свалим,накрая колко ли пари ще е такава мрежа.Та за сега се отказахме от тази идея.Накичи по клоните по 5-6 стари СД или ДВД дискове /навързани да висят и да могат да се движат/, когато се движат пречупват светлината и пробляскват и птиците се плашат. Аз така вече 5-6 години си пазя лозето от набезите на косовете /а като започне да зрее са голяма напаст/и има голям ефект, обикалят, но не кацат в лозето да зобат грозде
Питах гугъл как да се предпазят дървета от птици,то взе че излязоха хранилки за птици и други неща ,които съвсем не са за това.
Остава с жена ми да сме по цял ден из градината ,ама това е невъзможно.
Та как да предпазим цъфнали дървета от врабци ,косове и др птици ?
Сега видях и ултразвукови уреди,но няма коментари за ефективността,
shotik написа:Из двора са закачени поне 50 диска,не им пречат,кацат си където си искат.Ами не знам може би не си ги накичил на правилното място
Като ,че ли на стари години ще купувам някоя въздушна пушка ,което не ми е по нрава.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: