Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
По въпроса с коловете - за 10-12 м. леха ползвам 3 метални кола (някакви арматури 10-12 мм.) дълги 2 и нещо си (човешки бой след забиването), между тях слагам оградна мрежа (заварена). С мрежата се понабутах, търсих с по-големи очи и от по-дебела тел, ама не ми се получи и сега с с една гънеща се , ама зора е само докато се сложи на място - може би най-удачни ще са скари дето се използват при леене на бетон.
По въпроса с вързанките - горещо препоръчвам
За борбата с поповото жито и БИ-58, ама и там често фирата е голяма - най-много ме спасяват кофичките с отрязано дъно.

Прикачен файл

IMG_2126 R.jpg
zz_stefanov - майстор
Ей сега влязохме в спор в къщи. Като ще поливам домата с капково, трябва ли да му правим вади. Аз мисля, че можем да минем и без тях. :)
нед апр 12, 2020 10:40 amzz_stefanov написа:
Ей сега влязохме в спор в къщи. Като ще поливам домата с капково, трябва ли да му правим вади. Аз мисля, че можем да минем и без тях. :)
Никакви вади. Мулч.
schuldiner - майстор
Това са клоните над дънера, надолу е над 60 см диаметър, ама не мога да влизам заради карантината.

Прикачен файл

rsz_2acb68284-a376-4284-8748-8c58023de989.jpg
нед апр 12, 2020 12:23 pmschuldiner написа:
Това са клоните над дънера, надолу е над 60 см диаметър, ама не мога да влизам заради карантината.
Хубу, видях го, ама нищо не казваш защо не може да се отреже.
Много е твърда дървесината ли, технически е трудно ли? Обясни малко по подробно- кое спира професионалистите!
fbr - майстор
нед апр 12, 2020 10:40 amzz_stefanov написа:
От вада няма смисъл, даже напротив, долните листа опират по дигите на вадата и от там лесно се заразяват. Миналата година пробвах за първи път да ги засадя върху дига, и съм доволен от резултата. Разбира се важи само при капково напояване. Естествено, ако ще се ползва мулч, пак ще е на дига.
zz_stefanov - майстор
Благодаря за отговорите. :)
schuldiner - майстор
нед апр 12, 2020 12:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
Много е твърда дървесината ли? Обясни малко по подробно- кое спира професионалистите!
Питаш, сякаш не знаеш какво е сух бадем.
Не твърда, направо камък. Стоманен гвоздей хилти се чупи преди да го забия 3 см. Преди десет години с Дружбата успях да окастря десетсантиметровите клонки, ама това и беше последната употреба. В дебелите влиза 1 см и край с веригата. Този, дето ми реже дървата за огрев, се пробва с щил-а, отряза един клон с много мъки и се отказа. С циркуляра с чисто нов диск направих един прорез на 6 см и видиите артисаха.
На мен идеята ми е за диамантено въже, обаче нямам представа как ще стане задвижването.
vlax - майстор
нед апр 12, 2020 3:19 pmschuldiner написа:
Не твърда, направо камък. Стоманен гвоздей хилти се чупи преди да го забия 3 см. Преди десет години с Дружбата успях да окастря десетсантиметровите клонки, ама това и беше последната употреба. В дебелите влиза 1 см и край с веригата. Този, дето ми реже дървата за огрев, се пробва с щил-а, отряза един клон с много мъки и се отказа. С циркуляра с чисто нов диск направих един прорез на 6 см и видиите артисаха.
На мен идеята ми е за диамантено въже, обаче нямам представа как ще стане задвижването.
Ако се справиш с бадема,ела да решиш и моя проблем,плащам.
Дънер от орех,на 5 години,ако има значение.
Колко вериги съм носил за заточване,сигурно за една машинка за заточване съм платил.
От миналата година съм го почнал и изоставил и пак в скоро време ще го почвам. :-DХич не ми се почва,но ми пречи.
Мисля си дали да не си купя машинка за заточване. :?

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

4.jpg
нед апр 12, 2020 3:19 pmschuldiner написа:
Да изхабим една моя верига?!
0триосмици58пет2осем9

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: