Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
[quote=vlax
....Ако се справиш с бадема,ела да решиш и моя проблем,плащам.
Дънер от орех,на 5 години,ако има значение.
[/quote]

Багер .Във вторник щеидва 1 да копа. Иначе ореховия дънер съм разпробивал със свредло за дърво и масло.Свредлото загрява/ И в други ден ще го измъкне багера/
З.Стефанов - преди монтажа остави маркучите на слънце не на руло , а в почти права линия.След това слагай колчетата.
Не взимай затапване тип 8, а оребрени тапи. Не знам какъв ще е водоизточника, но няма да е сондаж или кладенец - това го знам. От водопровод задължително регулатор на налягане 1,7
Вади не ти трябват - всичко заравнено и застлано с мулч. Няма трева - няма копане. Поръчай си от Алито торов инжекторза торене с капковото.
Днес набучих 1 ред домат, леко забучих колчетата от арматура / утре връвам сезала висящ от теловете под покрив за колчетата и тогава донабиване.
zz_stefanov - майстор
Красьо, маркучите са старите има и малко нови. Водата е водопровод.
За мулч, май няма от къде да се сдобия.
Работата стана, който му се правиха вади, вече ги направи :)
kr1100 - майстор
[quote=zz_stefanov
За мулч, май няма от къде да се сдобия.
[/quote]
Зеленчиковата борса след Шел, малко след отбивката за бившата поща в дясно 2 или 3 та барака . 1,2 м широко на руло - колкото искаш дължина.2015 г беше 0,24 лв / кв.м.
Др. вариант на 100м дължина руло - комбинация с др. хора.Пр. аз бих се включил с 40 м.Това е на входа на Варна Комерс /бивш Терснаб/ в ляво след портала.
schuldiner - майстор
Трифонов, благодаря за щедрото предложение, ама вече съм пробвал с верижен трион. А и ми се искаше акъл някакъв, щото ако ти успееш, където аз не съм, ще излезе, че съм с две леви - все пак работата ми е да режа дървесина. Ще пробвам пак с повече масло за охладител...
Влах, огромно нещо! По принцип трябва още да се подкопае, ама при тези габарити може и над метър дълбочина да отиде. Сигурно си установил, че копането е по-лесно от безрезултатното рязане. Коренът на ореха обикновено е троен и в един момент тръгва хоризонтално. Проследи го по-далеч и по-дълбоко и го режи при по-малък диаметър. Чак после изкореняването с трактор, че това и танк няма да го изкара.
пон апр 13, 2020 8:12 amschuldiner написа:
Чак после изкореняването с трактор, че това и танк няма да го изкара.
Не знам по мощен трактор от най мощния танк, но това не е важно.
Все пак, каква е веригата, каква е формата на зъба?
Питането ми е с учебна цел, за мен самия.
Извинявам се, ако съм те обидил!
nautilus33 - майстор
Да питам- фатално ли е ако не сложа олио към житото с Би-58, против попове прасе? Че чак след като го разхвърлях из мини оранжерията и се сетих, че съм го забравил, но не се сещам с цел да не се отмие отровата от житото ли се слагаше, или за да привлече поповото прасе.
preslav - майстор
пон апр 13, 2020 3:33 pmnautilus33 написа:
Да питам- фатално ли е ако не сложа олио към житото с Би-58, против попове прасе? Че чак след като го разхвърлях из мини оранжерията и се сетих, че съм го забравил, но не се сещам с цел да не се отмие отровата от житото ли се слагаше, или за да привлече поповото прасе.
Олиото е екстра примамка - нямаш проблем и без него.
nautilus33 - майстор
Разбирам. Не ми пречи да сваря още малко утре и да хвърля пак, но щом и така ще върши работа, може да изчакам до другата седмица. По принцип през определени интервали ли се прави процедурата, или само веднъж?
preslav - майстор
пон апр 13, 2020 8:12 amschuldiner написа:
Трифонов, благодаря за щедрото предложение, ама вече съм пробвал с верижен трион. А и ми се искаше акъл някакъв, щото ако ти успееш, където аз не съм, ще излезе, че съм с две леви - все пак работата ми е да режа дървесина. Ще пробвам пак с повече масло за охладител...
Влах, огромно нещо! По принцип трябва още да се подкопае, ама при тези габарити може и над метър дълбочина да отиде. Сигурно си установил, че копането е по-лесно от безрезултатното рязане. Коренът на ореха обикновено е троен и в един момент тръгва хоризонтално. Проследи го по-далеч и по-дълбоко и го режи при по-малък диаметър. Чак после изкореняването с трактор, че това и танк няма да го изкара.
Такива неща не биха ли срязали бадем, орех и т.н. бетонни дървета? https://www.stihl.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE ... S-461.aspx
nikel - специалист
Оранжерията не ме изложи и тази година.Домата е на втора китка - одоматен. Имам краставичка 3 см.И останалия разсад расте нормално.
И едно нововъведение - подземно въздушно отопление на краставиците.

Прикачен файл

20200413_175414.jpg

Прикачен файл

20200413_173802.jpg

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: