чет юли 20, 2023 11:38 pmемовлаха написа: Боец това със надирането на резервоара от маневрите ли се получава или от запалване на машината на твърда повърхност/цимент, поне съм виждал приятели да си палят резачки и косачки и да ги оставят на цимента да подскачатСъобразявам се с много неща, основно да не е в най-голямата жега. Второ гледам да не притеснявам съседите. Не върви през почивните дни рано-рано да шумя с косата, от 2 до 4 също не е желателно да се вдига шум, че някои хора по това време спят. Гледам да хвана такова време, че и на мен да ми е комфортно, и хората да не притеснявам.Много дъжд тази година, нощес валя отново и вятър, днес голяма веселба падна... Кръглата корда върши супер работа за суха трева, но не в ранните часове когато тревата е влажна и жилава има вероятност и да се намотава, добре е да се коси като се вдигне росата или късно следобед това за кордата важи, но зависи от свободното време на човек, в крайна сметка си подържаш мястото със минимална инвестиция което е супер. Блг за изчерпателния отговор! Аз също не бързам и съм любител, голяма въртележка е в засуканите места но гледам да минавам бързо доколкото мога. За около 3 часа и малко кося единия от терените 3 декара без да се напъвам със лафовете и кафето със съседите и техните малки изкосени парчета от към улицата , връзва ми се декар на час, другия терен от 3 декара го омитам за около час и 40мин като разширявам и черен път отстрани, третия терен 2 декара за час и малко там доста завъртяно, като разход на гориво варира от 700мл до 1.5л на декар времето също, корда осукана и кръгла 3.0мм и квадрат3.3мм
Просто като се постави на цимента хоризонтално няма проблеми, така лежи на малките крачета под резервоара, не се жули, не се разхожда. На празен ход съм ѝ настроил 2800 работи равно, не гасне. Надира се като я премятам по цимента да сменям режещ инструмент, или като я оставям, понякога я хвърлям грубо. Също така я съхранявам права, лежи върху стартера и резервоара, та и двете са нажулени.
Ето тия черни пластмасови крачета под резервоара са му цялата защита, задната му част е практически незащитена:

При Daewoo защитата на резервоара е значително по-добра: