Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Цветомир Димитров - специалист
нед юли 23, 2023 9:08 pmемовлаха написа:
нед юли 23, 2023 3:58 pmЦветомир Димитров написа:
Мисля че я нагласих,в книжката има инструкции за въртене на винта Т.Вдигна малко оборотите,ще я пробвам след известно време.
Безмислено е Цвето ! Винта Л и Н на 1/2 оборот са ограничени каквото и да въртиш файда. Карбуратора си остава във заводски настройки/богата на гориво смес ! Отнеси се сериозно и метни я в сервиз, да се настой правилно за да ти работи адекватно мотора и на вискоките обороти и да ти отдели нужната мощност за която си бройл някаква сума пари !
Доообре фратуле :)
Indianec 2 - специалист
Минах на обедната почивка през куриера, остава само да направя проба след работа.
На китайските коси маже ли се нещо на снадката?
Soviet_Soldier - специалист
ср юли 26, 2023 12:54 pmIndianec 2 написа:
Минах на обедната почивка през куриера, остава само да направя проба след работа.
На китайските коси маже ли се нещо на снадката?
Маже се там дето двата вала се напасват по шлиците. Другаде не е необходимо.

Каква по-точно взе?
ср юли 26, 2023 6:56 pmIndianec 2 написа:
Top garden rd-gbc12
Ясно. Дано тази се окаже по-читава от предишната. На теория би трябвало валовете да са ти заводски смазани. Същото важи и за редуктора. Той се обслужва на 15 моточаса, запълват се с грес 3/4, и не е желателно да се препълва, защото се получава налягане, което може да ти избие уплътнителните колелца на лагерите.
zz_stefanov - майстор
Как определяш колко го пълниш, че и аз знам че не трябва да го препълвам, но накрая със спринцовката все го горе го наливам.
То може да е написано в инструкциите колко му е обема, но не го знам къде са.
Да, избива през лагерите, за сега без поражения.
Indianec 2 - специалист
ср юли 26, 2023 7:52 pmSoviet_Soldier написа:
ср юли 26, 2023 6:56 pmIndianec 2 написа:
Top garden rd-gbc12
Ясно. Дано тази се окаже по-читава от предишната. На теория би трябвало валовете да са ти заводски смазани. Същото важи и за редуктора. Той се обслужва на 15 моточаса, запълват се с грес 3/4, и не е желателно да се препълва, защото се получава налягане, което може да ти избие уплътнителните колелца на лагерите.
Имаше си, останах изненадан.
Пробвах я, има повече хала от старата, а тая е в разработка още.
ср юли 26, 2023 7:57 pmzz_stefanov написа:
Как определяш колко го пълниш, че и аз знам че не трябва да го препълвам, но накрая със спринцовката все го горе го наливам.
На китайските моторни коси серия 43/52, празен редукторът събира около 20мл грес. Аз лично в края на сезона промазвам валовете и добавям 5мл със спринцовка. По тоя начин, нито е препълнен, нито пък е оставен работи на сухо.
zz_stefanov - майстор
ср юли 26, 2023 8:59 pmSoviet_Soldier написа:
ср юли 26, 2023 7:57 pmzz_stefanov написа:
На китайските моторни коси серия 43/52, празен редукторът събира около 20мл грес. Аз лично в края на сезона промазвам валовете и добавям 5мл със спринцовка. По тоя начин, нито е препълнен, нито пък е оставен работи на сухо.
Благодаря, моята е китайска електрическа GARDENIA GD 205. предполагам главата е същата.
ср юли 26, 2023 9:17 pmzz_stefanov написа:
Благодаря, моята е китайска електрическа GARDENIA GD 205. предполагам главата е същата.
Да, на вид е сходен. Едва ли вътрешния обем се отличава силно.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: