• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
TMontana - специалист
Ами почти,с изключение където са засадени зеленчуците...но то и там е пръскано преди това... ,останалото не смогвам да го пръскам,особено когато има и повечко дъждове. :)
gnt69 - майстор
Това всяка година ли пръскаш всичко. Или тая година ти е първа. Ако пръскаш всяка година значи не пръскаш в подходящия момент.
TMontana - специалист
Всяка година по два пъти,от поне 10г.и си расте все едно никога не е пръскана!Ами възможно е,но тя тревата е различни видове,пък и нямам възможност да пръскам точно в определен момент,макар,че сигурно някога е съвпадало да напръскам и в точния момент,но изсъхне и след най-много месец е тръгнала пак. :)
crez - майстор
Установих нещо интересно :? Пръскам рано на пролет със същия хербицид в пропорция 300 мл на 14 л. пръскачка, досега не съм слагал ам.селитра но ще пробвам (въобще защо се добавя тя :? ), птича трева и разни други умират за седмица и става черно. След 2 седм. започват да растят друг вид плевели,пак пръскам, пак същото. Сега последно порасна кощрявата и тлъстигата. Явно има етажнен :lol: растеж. Дивите орехи не ги пръскам. Със свредло 6-8 мм пробивам отвор в стеблото под 45 гр. и със спринцовка вкарвам концентрат. За 2 седм.дървото го няма, с джанките също.
TMontana - специалист
Прав си колега и аз това имам предвид,тя тревата расте на видове един след друг и докато се изредят всички,първия пръскан вече пак е готов...! :) Амониевата селитра казват,че се слага за да действал препарата по добре ли,по-бързо ли на тревата и така е по-ефикасен.Но като гледам най-ефикасното е друго,до нас един братовчед на майка ми си гледа пуйки и ги пуска из двора,ами една трвичка няма,като пустиня е. :)
Stefan_62 - майстор
Амониевата селитра засилва действието на хербецида и действа осноно върху листната маса като я изгаря /това ми го каза един агроном/.
iivanov - майстор
crez написа:
Установих нещо интересно :? Пръскам рано на пролет със същия хербицид в пропорция 300 мл на 14 л. пръскачка, досега не съм слагал ам.селитра но ще пробвам (въобще защо се добавя тя :? ), птича трева и разни други умират за седмица и става черно. След 2 седм. започват да растят друг вид плевели,пак пръскам, пак същото. Сега последно порасна кощрявата и тлъстигата. Явно има етажнен :lol: растеж. Дивите орехи не ги пръскам. Със свредло 6-8 мм пробивам отвор в стеблото под 45 гр. и със спринцовка вкарвам концентрат. За 2 седм.дървото го няма, с джанките също.
l В почвата има семена за 50 години напред , така че не бой се , трева ще има . :partyman:
gnt69 - майстор
Трябва да пръскаш системно . Ако плевелите са изкласили и виждаш семената трябва косачка. ако не са изкласили тогава пръскаш. Ако напръскаш когато са изкласили тези препарати блокират фотосинтезата в растението но на семената не влияят. :partyman:
iivanov - майстор
gnt69 написа:
Трябва да пръскаш системно . Ако плевелите са изкласили и виждаш семената трябва косачка. ако не са изкласили тогава пръскаш. Ако напръскаш когато са изкласили тези препарати блокират фотосинтезата в растението но на семената не влияят. :partyman:
Даже глифозатът се ползва като десикант , за " доузряване " при житни култури .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Доза за пръскане с Глифоган" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: