Последното ми звучи малко садистично, дано не го прочете мадам Бардо. Но като че ли това е най-доброто решение. Навремето в Костенец в Кибритената фабрика заедно с конфетите и другите пиротехники, произвеждаха някакви димки в зелени кутии като консерви, които бяха за тази цел. Вероятно това е отмряло. Зумерите с ултрависока честота са въдица за наивници. Никакъв ефект - има ли влага, червеи и кореноплоди - тая гад напада масирано. А употребата на препарати като карбид и разни други отрови унищожава почвата. Спасението е в капаните, който след два три успешни улова стресират популацията и я прогонват у комшиите. Механични звуци от всякакъв характер, примерно една добре водоизолирана тонколона малко под земята с кучешки вой ще им разкаже играта. Импровизирайте, но не тровете почвата с отрови заради някакви борсуци. Ако сложите някакъв излязъл от употреба високоговорител и го покриете с кофа, пуснете няколко тръби от стари улуци, канализация, метални пръти от кофата в различни посоки. Такива резонанси ще се получат, че и червеите ще избягат. Вместо кучешки лай може да пуснете и малко хеви метъл. Ха-ха, добитъкът не го понася.
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Еклектик
- специалист
374 мнения в "сляпо куче (spalacidae)"
Gladiator_BG
- специалист
В Тракия на околовръстното до ГАЗстанцията точно от дясната страна на сервиза за ауспуси има агроаптека (ама как го обясних само а
) ... там продават капани ... мисля че единия е 14лв но непомня точно ... за село взехме 2 и ефекта беше поразителен ... 2 смъртни случая 

muncho
- специалист
Хора ,заковах я! Цяло лято ме побърка тоя кърт.Направи двора на швейцарско сирене,но си плати гадината.Сега да обясня как е думнах.
В началото на лятото пропаднах в една дупка./къртичина/ .На другия ден се изръсих 30 кинта за този боклук --->
Никакъв ефект няма.Кърта си копае около него и хич не му дреме .Даже си беше изкопал тунел точно до тази измишльотина и като стигнал до нея я заобиколил.
Продължих аз да се интерсувам и да я дебна-нъц,копа си тя ,аз псувам.... 
В една агроаптека ми предложиха това.Колегата също за него говори в горния пост.

ТHE BEST

Супер ефикасен,само за 10лв.и за 24ч. гадината беше бастисана.Преди да го използвате прочетете инструкциите,от значение,да хванете бързо кърта.Добре е като го разглеждате и зареждате да сте с ръкавици ,за да не оставяте миризма по него.Много лесно се използва.Като видите купчината оставена от кърта,проследете накъде върви тунела.Обикновенно пръстта по протежението му е леко повдигната.На около 50-60см. от купчинката/нея не я ровете/ разравяте пръстта да се види тунела.Разравяте горе-долу толкова,колкото да сложите капана.Той е тип тунелен,точно за това място.Поставяте зареден капана,внимателно и отгоре НЕ ЗАРИВАЙТЕ С ПРЪСТ.Аз използвах едно черно пластмасово кошче за смет,черно,от магазин за 1лв.С него затъмнявате мястото където е капана,да може изрода къртов да си мине от там.
Важно е да знаете ,че къртицата използва едни и същи тунели докато в тях намира храна или не се срутят
За сляпото куче не знам дали действа така.Ако са ви цели картофите и насажденията в двора,а имате тунели -значи рови кърт.Ако яде моркови,картофи,домати и др.е сляпо куче.
Товае,дано съм полезен за други изстрадали от тази напаст!
В началото на лятото пропаднах в една дупка./къртичина/ .На другия ден се изръсих 30 кинта за този боклук --->

В една агроаптека ми предложиха това.Колегата също за него говори в горния пост.

ТHE BEST

Супер ефикасен,само за 10лв.и за 24ч. гадината беше бастисана.Преди да го използвате прочетете инструкциите,от значение,да хванете бързо кърта.Добре е като го разглеждате и зареждате да сте с ръкавици ,за да не оставяте миризма по него.Много лесно се използва.Като видите купчината оставена от кърта,проследете накъде върви тунела.Обикновенно пръстта по протежението му е леко повдигната.На около 50-60см. от купчинката/нея не я ровете/ разравяте пръстта да се види тунела.Разравяте горе-долу толкова,колкото да сложите капана.Той е тип тунелен,точно за това място.Поставяте зареден капана,внимателно и отгоре НЕ ЗАРИВАЙТЕ С ПРЪСТ.Аз използвах едно черно пластмасово кошче за смет,черно,от магазин за 1лв.С него затъмнявате мястото където е капана,да може изрода къртов да си мине от там.
Важно е да знаете ,че къртицата използва едни и същи тунели докато в тях намира храна или не се срутят
За сляпото куче не знам дали действа така.Ако са ви цели картофите и насажденията в двора,а имате тунели -значи рови кърт.Ако яде моркови,картофи,домати и др.е сляпо куче.
Товае,дано съм полезен за други изстрадали от тази напаст!
kaishew
- специалист
Здравейте и от мен.И аз пострадах от тази гад това лято,като ми отнесе почти всички луковични цветя,лалета,нарциси,далии,лилиуму и др.Посегна даже и на чесъна и лука.Изполвах почти всички методи за борба но резултата бе отрицателен.То не бе карбит,рицин,канабис,пропан бутан и още ред други но резултата йок.Вчера ми попадна вестник Направи сам брой 2 от 1985 год. в който има идея за въдица за сляпо куче.Направих я и искам да я споделя и с Вас и да се надяваме,че този път ще успеем.Действа по следния начин:при наличие на отвор се разравя и се поставя в него като края се блокира с кол.Слага се глава лук за примамка и премахване на човешката миризма.Гадината идва да затвори отвора и няма проблем с куките но като рече да се връща.... малко е жестоко ама.Ако отвора е двустранен се слагат две въдици и чакаме.Вади се с лопата и....
Но въпреки всичко лалетата ги сея по показания начин и мисля,че поне тези няма да бъдат отнесени.Надявам се!!! Чакам мнения и още идеи.
Но въпреки всичко лалетата ги сея по показания начин и мисля,че поне тези няма да бъдат отнесени.Надявам се!!! Чакам мнения и още идеи.
Прикачен файл
Picture 281.jpg (200.63 KиБ) Видяна 22845 пъти
Прикачен файл
Picture 277.jpg (184.69 KиБ) Видяна 22845 пъти
Прикачен файл
Picture 272.jpg (192.4 KиБ) Видяна 22845 пъти
Прикачен файл
Picture 271.jpg (213.59 KиБ) Видяна 22845 пъти
Stanislav Stefanov
- специалист
Ами ти идеята даже си я снимал
Така,, котките ако ги научиш са просто и екологично решение на проблема.Имам познати на които котката не дава такива животинки да препарят в двора.И най интересното е,че когато ги хвани, не ги яде а ги носи до вратата на къщата.
Може и куче да се обучи за тая цел.

Така,, котките ако ги научиш са просто и екологично решение на проблема.Имам познати на които котката не дава такива животинки да препарят в двора.И най интересното е,че когато ги хвани, не ги яде а ги носи до вратата на къщата.
Може и куче да се обучи за тая цел.
asinka
- специалист
И нашето коте лови успешно тези гадове.
И тъй като били горчиви и не ставали за ядене, мацката ги души и ни ги оставя пред вратата.
През изминалата пролет хвана 9
бройки в дворче от към 300 квадрата!
Сега гледаме, че пак има навдигнато, но котето не се е активирало още явно
И тъй като били горчиви и не ставали за ядене, мацката ги души и ни ги оставя пред вратата.
През изминалата пролет хвана 9

Сега гледаме, че пак има навдигнато, но котето не се е активирало още явно

За заинтересованите. Котките са умни и някакси разбират кое пречи на стопанина. Ловят чорапи, хлебарки, мишки, съсли, къртици....
Котката ги лови от благодарност, не от глад. И го показва, за похвала.
И важно! Ловец е женската. Мъжкият котарак се глезоти по други начини.
Котката ги лови от благодарност, не от глад. И го показва, за похвала.
И важно! Ловец е женската. Мъжкият котарак се глезоти по други начини.
kaishew
- специалист
Привет на всички.Пролета идва а с нея и нашия общ враг сляпото куче.Тази година съм решил да се преборя с него и за това съм му обявил война на всички фронтове.Ще се радвам ако съм полезен и на всички пстрадали.И така епизод 1-газова атака:натриев нитрат,сяра,дървени стърготини и реултата за сега е 1:0 за мен,няма нови тунели поне за сега.
Прикачен файл
Picture 9391.jpg (198.92 KиБ) Видяна 20542 пъти
Прикачен файл
Picture 8891.jpg (201.12 KиБ) Видяна 20542 пъти
Прикачен файл
Picture 8871.jpg (197.87 KиБ) Видяна 20542 пъти
Прикачен файл
Picture 8861.jpg (203.57 KиБ) Видяна 20542 пъти
Прикачен файл
Picture 8841.jpg (204.15 KиБ) Видяна 20542 пъти
Тема "сляпо куче (spalacidae)" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература