• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Johny - майстор
А някой да знае какъв сорт е гроздето на горната снимка? Дадоха ми го за Супер ран Болгар, но нещо не се връзва с вида и времето на узряване. за сметка на това средно гроздовете са около 850гр., но има гроздове, които сигурно са по 1,5 кг.
ArturDent - Почти Безобиден
Що бе прилича си, има и такъв, има и с по-продълговати зърна. И листата му си приличат.
На вкус трябва да го разбереш.
Johny - майстор
На вкус е много "шукар" дет казват брат`чедите, но мисля, че трябваше да е узряло, обаче още не е съвсем. А и със земеделие се занимавам от 3 години и нямам представа, ни нали е Супер Ран.
Сорта е много разпространен в България. Сигурно поне 9 от 10 твои съседи имат. И в магазините има. Просто вземи една чепка от някъде и сравни вкусовете. Или покани някои разбирач да го опита.

Пък ако ти харесва на вкус - к'во ти пука какъв е сорта ;)
stoyansbg - специалист
Johny, розата на оградата е прекрасна! През цялото лято ли цъфти? Какъв вид е ако не е тайна? Откъде може да се купи?
Johny - майстор
Розата се води "виеща се". Не помня от Бриколаж ли я купих или от разсадник. Цъфти за съжаление еднократно. Иначе сорта не го помня. Sorry!
Тази пролет, след като прецъфтя, изрязах остатъците от цветовете и след това имаше още един път цветове, но малко. Това се отнася за всички рози, за да цъфтят повече, късай прецъфтелите пъпки. Тъщата има пак виеща се, но запазва цветовете по-дълго. Ще засадя една от другата страна на оградата.
Johny - майстор
Алоуууу, гражданите! Кокичетата цъфнаха. Честита пролет! :-D

Прикачен файл

P1172313-2.jpg
P1172313-2.jpg (65.15 KиБ) Видяна 4590 пъти
Дет са вика: "Пролет пукна, ние не".
Johny - майстор
Ето снимка от миналата година. Тази година сменям ливадата, защото старата не ми харесва и ще снимам отделно. Освен това се оказа, че розата периодично трябва да се подмладява/което аз не знаех/ и е малко по-рехава. Трябва да се оставят млади филизи, а старите да се премахват, тъй като дават все по-малко цвят.

Прикачен файл

2.jpg
forski - специалист
Johny написа:
Едно красиво лале.

Колега какъв вид е това лале, срам-не срам, имаш ли излишни грудки от този вид ? :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "За тревата, лозата и още нещо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: