Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
parketmilanov - специалист
малко офтопик да разсейнем напрежението ,тук около софийско равно поле нейде да се продават чимове, /проблема е че ми триабват 10м2-20м2 за едни алейки .
така че предпочитам да е в или близо около софиа/липсва ми една буква от клавиатурата сори!/:)предварително благодарсско ако ниакой сподели .може и на л.с
pipbel - майстор
parketmilanov, пиши на Google тревни чимове - инфо бол, ми че те повечето фирми са в и около София.

Тези дето ще ми доставят чимовете не доставят торф (питах по телефона)
Ама вече намерих друга фирма от Варна която го прави.
Прави ми впечатление че офертите по нета за торф са главно от Балтийските страни.
Благодаря за предупреждението Градинар, както и на titingo.
Ще гледам наистина % торф да е по-малък, май ще увелича пропорцията на пясъка.

Може да поръчам отделно и от това, аче съм направил на жената една 40м2 оранжерия да се бъзика там с зеленчукопроизводство (аз го мразя извън масата :) )
http://www.agroborsa.com/Shumen/Biotor_ ... product.do

Виждам и на торф специално за зеленчуци и цветя има предлагане. Ще ми целува тя ръка после :cool:
Градинар - специалист
parketmilanov написа:
... софиа/липсва ми една буква от клавиатурата сори!/:)
Поне да беше с главна буква :-)
parketmilanov написа:
тук около софийско равно поле нейде да се продават чимове
http://totex.net/
http://www.grass-teramix.com
еееее...сега не издребнявайте.Служебното компутро съвсем е сдало багажа като клавиатура,бъдете снизходителни моля:)и благодаря.търсех координати иначе в гугъл бол ама никой не се вдъхновява от моята квадратура.
Transporterr - специалист
parketmilanov написа:
еееее...сега не издребнявайте.Служебното компутро съвсем е сдало багажа като клавиатура,бъдете снизходителни моля:)и благодаря.търсех координати иначе в гугъл бол ама никой не се вдъхновява от моята квадратура.
паркет Миланоф ти си имал и главни букви на компютъра беее :-D
м/у гара Елин Пелин и град Елин Пелин имаше някаква фирма
Също и Totex както беше отбелязано по напред..
Благодаря на всички отзовали се .Елин Пелин е прекрасно и ми е близко .
Поздрави!:)
forski - специалист
Имам един въпрос,понеже чистя една стара плевня която е пълна със слама и какво да я правя тази слама трупам я на камара и я горя.Мястото на което я горя е парцел 500кв.м който цялата минала година го пръсках с Раундъп за да се отърва от бурена,сега е голо място без никаква растителност.
Въпроса ми е проблем ли ще е пепелта от изгорялата слама да я разстеля из целия парцел и след това да затревя със тревна смеска и семена от плевнята,като съответно пепелта ще се омеси с почвата???
единак - специалист
Ако може да използвам темата на док за да питам за моя проблем.
Когато правехме терасирането не бях наоколо и моите указания да се отделя хумуса за да се нахвърля отгоре не бяха спазени или поне не напълно. Сега на 95% от площта имам много кофти глина, такава дето грънци да печеш... Че и на места е размесена с някакви дребни камъчета, колкото нокът примерно. Нито се обръща, нито нищо.
Онзи ден садих овошки и установих, че на места добрата почва е на 40-50см отдолу. Искам да си сложа тревичка, тук таме доматки и т.н.
Има ли спасение?
pipbel - майстор
Мдааа, докъде стигнах:
Инфраструктурата из двора най накрая е готова.
Крайно време беше да допра до райграса и озеленяването. Скоро се прибирам и я мятам.
Плана (за 80м2 райграс):
Обръщане (майсторите са изпотъпкали всичко бетер от слончета),обиране на стари корени, камъчета, боклуци,заравняване и нивелиране, насипване на 8 бали торф (2м3)предварително объркан с 20 торби пясък (не ми е чак толкова глинеста почвата), пак обръщане и нивелиране, засяване на райграса (отказах се от чимовете!), покриване с 1см отгоре смес от торф и биохумус, валиране(валяка осигурен)
ии иинакрая - пускане на пръскачките. :cool:

Ако някъде греша - поправяйте.

По нататък ще питам и за озеленяването това онова. Ама има време.

Прикачен файл

SS854063.jpg

Тема "Каква пръст да доставя за райграс / чимове." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: