• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
leo^^ - специалист
Да спрял съм се на 1-1 скорости, машината със сигурност ще се ползва само в градината на къщата, няма да ми трябва ремарке. Като извод Puberta е най-добре май. Ако поръчам Фортеко с Хонда двигател колко ли ще излезе.
Но пък Фортеко са до 25см дълбочина. Май пак ще се върна и на Гардения като вариант.
Ох не е лесно
iivanov - майстор
Не съм съм съгласен с колегата stiv1961 че 2 скорост ти трябва за транспорт.Втора ти се явява като директната в колите или като във фрезите 1+1.Там имаш скорост но малко мощност.Така че няма да имаш проблем за ремаркето.Проблема ще ти е в градината за някои операции.В други теми имам снимки как работя с различен от фрезите инвентар.Там работя изключително и само на първа понижаваща.Така се щади двигателя,оператора,а и обработката става прилична.Виждал съм дядото как си вади картофите с неговата машина.Тя подскача и бяга,а той след нея.А картофите в земята.Местото го мина4/четири/пъти и накрая го довърши с мотиката :lol: А изборът винаги е труден.С месеци съм мислил какво да избера.Започнах от гардения минах през пуберт и кипор и стигнах до нева.Двигателя вдига доста цената.Разликата между моя и базовия двигател е 600лв
stiv1961 - майстор
А, бе друго си е като тръгна с ремаркето за бира да не се влача като мравка, а да си карам нормално :) Виж за фрезоването съм забелязал, че на първа предавка се работи по- спокойно, без лашкане и на средна ,,газ" просто се кефиш. почвата става една мека, мека... :)
iivanov - майстор
Все повече ме респектираш,колега.С моите 2 л дето ги оправям срещу твоето"ремарке бира" :megaeek: Може да не си ме разбрал.На нас екстрата ни е 1/понижаващата/,а не 2.
Subsa - специалист
Мен пък ми трябват 3те сегмента на фреза с неизвестно име, като масления е двойно по-дебел от компресионните с нарез за масло в средата, описанието което ми дадоха е: "руска, 8 коня, край" Мотора е 4 тактов, мисля.
Е дадоха ми и сегментите, но ми изглеждат бая износени, едва ли ще сваля правилния размер.
Идея за магазин за сегменти в Стара Загора или София?
pipilica - майстор
Ми провери от някъв руски мотор, примерно от Лада.
Те ако са различни ще е с много не с десети.
iivanov - майстор
От руските форуми останах с впечатлението,че двигателите им са трудно заводими и неособено икономични.Но за сметка на това крайно ненадеждни и с нисък ресурс.Защо вместо да го възкресяваш не го замениш.Например с дизел.А май само "Коледжиков"внася подобна руска техника.Питай там.
leo^^ - специалист
Очаквах да има категорични мнения за това коя мотофреза е най-добра, но явно не може да се даде категоричен отговор. Сега още повече се обърках. Не ми стана ясно също българските струват ли или да се насоча към небългарски. То май като са с китайски двигател не са за предпочитане като цяло.
Andri01 - майстор
Фирма-българска,двигател,съединител/многоскоростен/,фрезери-български.Гаранционен срок - зависи от експлоятацията и горивото :drinkers: . Тип и наименование-"права лопата 15лв"! :)
iivanov - майстор
www.mastercity.ru/forumdisplay.php?f=49 Ето материал за размисъл.Надявам се там да получиш отговор.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Мотофреза Viking, Husqvarna, Gardenia или българска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: