Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dadko - майстор
В интерес на истината- го накиснах заедно с талаша в кофа с вода за 2-3 дни. Талаша беше почти сух, като го купих.Както можете да се досетите- в магазина никой не се грижи за дръвчетата- в двор са, ако завали дъжд- ще ги намокри. Попитах- мога ли да направя рекламация, ако спазвам технологията на засаждане, а дръвчето не се хване- изгледаха ме повече от странно. А попитах, тъй като една нектарина, която садих пролетта- не се хвана, въпреки, че полагах всички грижи- беше поливана редовно и вътрешно съм убеден, че вината не е у мен. Но явно Krass е много прав- най-вероятно нектарината е седяла цяла зима в магазина. Няма напролет да я бракуват, я...
Да използвам случая да попитам- къде в София мога да намеря хубави ябълкови фиданки? Тези, които видях в няколкото големи строителни хипермаркети- не ми харесаха.
Krass - майстор
Търси по пазарите от селските производители, не за друго а защото кореновата система на тези фиданки е много по-добра от на тези в големите вериги магазини. И едните и другите произвеждат дръвчетата по една технология на едни и същи подложки.
hidrazin - майстор
Тези, които видях в няколкото големи строителни хипермаркети- не ми харесаха.
Това са пълни глупости. В строителните хипермаркети се купува цимент, плочки, тоалетни чинии ... не и дръвчета.
Те се купуват ор разсадници. А къде има в София? Ти Интернет нямаш ли?
разсадник софия
:partyman:
dadko - майстор
hidrazin написа:
Тези, които видях в няколкото големи строителни хипермаркети- не ми харесаха.
Това са пълни глупости. В строителните хипермаркети се купува цимент, плочки, тоалетни чинии ... не и дръвчета.
Те се купуват ор разсадници. А къде има в София? Ти Интернет нямаш ли?
разсадник софия

Интернет имам. Щом пиша по форумите- близо е до акъла. И да ползвам Google също мога. Но като задавам въпрос във форум- очаквам да ми отговори някой, който е доволен конкретно от някой разсадник- от личен опит, а не от някого, потърсил в google. Това мога и аз. Не, че не мога да потърся в интернет по фраза"качествени фиданки" да речем... Затова и в питането написах "хубави ябълкови фиданки", от което се подразбира, че този, който би отговорил- поне трябва да ги е видял, айде, да не е садил от тях.
Все пак- благодаря за отговора.
hidrazin - майстор
Аз купувам от този. Като гледам има и дистрибутор в София. За 2012/2013 има асортимент от 26 вида ябълки.
Пък и разсадника ми е на 3-4 километра от в къщи.
http://www.ozelenqvane.vlez.bg/?showpage=57248
За сега съм купил десетина дръвчета от него и само едно изсъхна на следващата година. Може и да е измръзнало.
Не съм ги зазимявал. Поне тези които тази година дадоха плод за първа година са това, което съм си избрал.
Много се радвам на М-15. От няколко години търсех да си намеря точно такава. Ама не е ябълка де - вишнап е. :)
Насях и една ябълка от там, ама още не е раждала. В момента не помня сорта. Ще трябва да проверя каква съм купил.
dadko - майстор
Точно за това говорех. Някой да каже "Аз купувам от този"... Благодаря за този отговор.Е, с.Крън ми е далечко, знам един разсадник близо до квартала, оттам съм купувал предимно цветя, но има и дръвчета.
А в строителните хипермаркети- дръвчетата откъде се доставят, нали пак от разсадници. С табелчици на производителя със сорт и т. н. А на бай Иван от женския пазар, дето ми продава пет еднакви дръвчета за различни сортове- как да му вярвам...???
Сега разгледах по- подробно линка и видях, че има представител в София :prost:
hidrazin - майстор
Той вече не е в Крън, поне мисля че не там. Аз взимам от разсадника в с.Овощник, преди да стигнеш аквапарка. Съвпадението е добро -
разсадник за овошки в с.Овощник. :roll: И да, като гледам има дистрибутор в Илиянци.
ebahti - майстор
Това да садиш дръво си е изстрел в тъмното-лани купих от разсадник 2 декоративни дръвчета-насадих ги по всички указания,голема дупка,тор ,пясък,поливане.Увих ги в слама и зебло...и на пролет беха изсъхнали.Комшииката ми даде 1 израстък от смокиня- забодох го у земята и я забравих,станала е повече от метър за година и нещо
Krass - майстор
Много се радвам на М-15.
Аз повече се кефя на М-16, особено на F-16. :lol:
А сега сериозно. Стоян Господинов е сериозен мъж с много голямо производство.Тази година купих от него две сливи Бляк Стар и Бляк Даймънд щот жената много ги харесва и си купува редовно. Абе, жив канибализъм :)
hidrazin - майстор
Аз повече се кефя на М-16, особено на F-16. :lol:
Предпочитам местния сорт АК-47. :lol:
Относно сливите - Блонд Стар и Блонд Даймънд. :-D
А наистина М-15 е нещо много добро.Знаеш масивите с оррехи нали? Когато ги сяха, за да не губят пространство и врене
докато орехите почнат да дават реколта, между тях насяха редове с вишни. Когато орехите пораснаха ги изрязаха. В самото начало даже между редовете сееха и други култури - грах, жито, ечемик.
Абе планирана работа и пълноценно използване на земята.
Та там някъде се бяха случили няколко реда с подобен сорт - не вишна, а вишнап.

Тема "Засаждане на дърво- препоръки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: