• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
И аз съм с две такива цистернички и чакам да ми пристигнат от "eBay" два такива прогромотора.
Изображение
angel_ov - специалист
Значи и двамата ще "откриваме топлата вода"
На каква височина ще ги повдигаш? Аз мисля на 1.20 и отделно терена е с деневилация около метър.
moreno - специалист
Само да вметна ,че за подобен програматор си трябва сериозно налягане-примерно от водопровода.Моя вързан на бидон-тече като ракия и не става капката.
iivanov - майстор
angel_ov написа:

Другия не става ли за гравитачно?
Не мисля, че ще работи адекватно.Правен е за по-голямо налягане.Но какъв е проблема с лентовия? По-евтин, лесно поставяне,ниско налягане...
angel_ov - специалист
iivanov написа:
angel_ov написа:

Другия не става ли за гравитачно?
Не мисля, че ще работи адекватно.Правен е за по-голямо налягане.Но какъв е проблема с лентовия? По-евтин, лесно поставяне,ниско налягане...
Незнам, питам.
iivanov - майстор
Виждал съм изпълнение с 3-тонна цистерна, на 1, 5 метра и цолова основна тръба.Захранваше 2 оранжерии от по 30 метра.Но капковия маркуч беше лентов.
Stefan_62 - майстор
angel_ov написа:
Значи и двамата ще "откриваме топлата вода" на каква височина ще ги повдигаш? Аз мисля на 1.20 и отделно терена е с деневилация около метър.
iivanov написа:
Виждал съм изпълнение с 3-тонна цистерна, на 1, 5 метра и цолова основна тръба.Захранваше 2 оранжерии от по 30 метра.Но капковия маркуч беше лентов.
Хайде да захапваме темата :lol: .Първо към "angel_ov", няма да откриваме топлата вода тя е открита отдавна :lol: , но ще модернизираме поливането. Моите в момента са на около 50см. височина и си работат перфектно направо издуват маркучите за капковото /лентови/ като отворя крана /3/4/ и се изпразва цялата цистерна до дупка, но като им поставя програматорите мисля да ги повдигна още 20-на см. Сега към Иво, колко налягане мислиш, че прави един тон вода в цистерната и дали няма да е достатъчно да прекара водата през програматора при положение, че му дават работен диапазон от 0,34 до 8,27 бара за този който показах. Ха сега сте вие :lol: :drinkers:
Stefan_62 - майстор
moreno написа:
Само да вметна ,че за подобен програматор си трябва сериозно налягане-примерно от водопровода.Моя вързан на бидон-тече като ракия и не става капката.
А колко литра ти е бидона :?
angel_ov - специалист
Като се замисля програматора къде да бъде?
Логично да е на изхода на бидона, но налягането не е ли най-голямо в най-ниската част на системата преди да се разклони и от там дебита да е по-голям през програмотора.
ivanovbg - майстор
Пробвах с програматор, но на самотек не става. Едвам чучурка и не може да напълни маркучите. На чешмата е идеален :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: