• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 39
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
shishkov78 - специалист
neno1881 написа:
shishkov78 написа:
Ето и обещаните снимки. Качеството е малко кофти, но са с телефон.
shishkov78 има три уточняващи въпроса относно мулчирането с найлон:
  • 1.Покритата почва около доматите браздена ли е?
  • 2.По какъв начин ги поливаш - капково, маркучно, нямат нужда от поливка или нещо друго?
  • 3.При нужда от допълнителна обработка на доматите - пример: култучене, директно върху найлона ли се стъпва?
Да караме поред:
1.Не е браздена. Както е фрезовано само се опитах да направя висока леха. Според мен не се получи много добре но другият път ще се постарая повече.
2.Поливам капково като маркуча е под найлона.
3.При обработката не се налага да се стъпва върху найлона, но и да се стъпи както се получава при мен между двете лехи домати това не е проблем поне за мен.
Поздрави!
ivanovbg - майстор
Подхранването как го правиш с капковото?
shishkov78 - специалист
ivanovbg написа:
Подхранването как го правиш с капковото?
Не правя подхранване с изкуствени торове. Тази година внесох оборски тор та заради това и мулчирах защото такава трева изби, че се бях оплашил. Също избягвам и да пръскам. За сега са пръскани само един път. Мисля тази седмица да ги пръсна с разредено прясно мляко.
Поздрави!
Забравих един път са поляти с шербет/размита птича тор/ по кофичка от кисело мляко на коренче.
alsted - майстор
shishkov78 написа:
... Мисля тази седмица да ги пръсна с разредено прясно мляко.
Защо? (против какво или за подхранване?) Аз лично чувам това за пръв път :? . Дай повече инфо
hidrazin - майстор
Прясно мляко с вода 1:10 - фунгицид. Може към него да се прибави стрептомицин.
:partyman:
kabel96 - специалист
hidrazin написа:
Прясно мляко с вода 1:10 - фунгицид. Може към него да се прибави стрептомицин.
Прясното мляко варено или сурово трябва да е а може би преминало от новите съвременни обработки.Също така при новолуние или пълнолуние се пръска. :? :? :partyman: :supz:
hidrazin - майстор
kabel96 написа:
Също така при новолуние или пълнолуние се пръска. :? :? :partyman: :supz:
Трябва да е от крава пасла по склоновете южно от Пеещите скали в Стара Планина и се пръска само в последна четвърт на луната. Да не забравя - трябва да си с бяла рокля и сутиен на главата. :lol:
Предпазни мерки при пръскане с мляко:

Изображение

shishkov78 - специалист
Снощи ги пръснах с мляко. От млякото върху листата се получава филм, който защитава от гадините. Така поне знам. Резултата ще го видим на по-късен етап. Също снощи като вземах млякото от една баба същата ми вика-"Теодорчо искаш ли суруватка да си полееш доматите против мана?" :? Епа де да знам. Това го чувам за пръв път. Но ще взема да пробвам. Забелязах обаче един проблем и не знам дали аз греша нещо или това е родова особенност. Доматите ми Идеал и Наслада/този бил като идеала ама откаде да знам аз/ сами взеха да се задъват. Аз съм подготвен с култуци но защо се получава това незна. Имам и други сортове които се гледат по същия начин но при тях няма такъв проблем. Някой може ли да даде инфо за това. Ако може колегата Вискяр да се включи ще съм благодарен. Поздрави на всички! Забравих да кажа, че откъснах първата тиквичка. Е такъв кеф няма. С малкия я излапахме за нула време. А снощи такава буря. Бях се притеснил за оранжерията, но всичко свърши добре. :partyman:
infomar
shishkov78 написа:
....... Доматите ми Идеал и Наслада/този бил като идеала ама откаде да знам аз/ сами взеха да се задъват. Аз съм подготвен с култуци но защо се получава това незна....... :partyman:
Обясни на неразбиращите какво означава "ЗАДЪВАТ". Нов съм в земеделието и не го схващам...
shishkov78 - специалист
infomar написа:
shishkov78 написа:
....... Доматите ми Идеал и Наслада/този бил като идеала ама откаде да знам аз/ сами взеха да се задъват. Аз съм подготвен с култуци но защо се получава това незна....... :partyman:
Обясни на неразбиращите какво означава "ЗАДЪВАТ". Нов съм в земеделието и не го схващам...
Това е когато му счупиш върха да не расте. Моите го правят сами в смисъл върхът който расте изчезва. Не знам дали го обясних добре.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 39

Тема "Зеленчуци - торене, пръскане....отглеждане..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: