nautilus33 написа:Благодаря тиПри череша на 30 години няма какво толкова умуваш, или ще я бъде, или няма да я бъдеПо принцип, комшията, който днес ми показа е възрастен, и има няколко овощни дръвчета в двора си, включително и череша, която е взел от тази голямата, още преди години. Та, той ми показа как да я подрязвам, но все пак реших да попитам и тук. Ще помисля тогава. И може и другата година да я поизрежа.
Относно голямата череше, за която попитах в предния пост- може ли да помогнеш?

Режи изсъхналите клони,а другите както ти подскаже комшията. Така като теб съм се учил да си режа лозето... един стар лозар съсед по лозе дойде и двамата по реда, той с бастуна ми показва какво да режа и ми обяснява, защо така да го отрежа... после да затвърдя знанията си и да си "платя" за обучението се преместихме на неговото лозе и пак по същият начин, той показва, аз режа и нещата почнаха да се случват и при мен с рязането на лозе

Важно е да имаш мерак за тази работа и да не те мързи, а при теб това ми харсва, че имаш мерак, искаш да се научиш и не те мързи.
Имам двама хрантутника не знаят откъде се ловят лозарските ножици... но явно така ми се пада и съм си го заслужил...