Не знам колко НЕ издържат на студа,но при мене си ги има и без"да ги завивам"
. Четох някъде,че самите те се заравяли по на дълбоко в почвата и така презимували.

gandonov написа:Krass пропускаш първата част от писанията ми - онази с дундуркането и зимните грижи за питомците.Леглата лятно време са покрити с пласт слама, заради сянката и намаленоти изпаряване на влага. За зимата ги покриваш с по-дебел пласт слама. Те си се събират по средата на леглото, по-далече от студените стени и си спят зимен сън.
Защото като не ги завиеш подходящо - напролет няма да има оцелели, няма кой да се размножава и т.н. ... и ще трябва да купуваш отново "разсад" на калифорнийски емигранти.
Мисля, че е удачно да се канят такива червени калифорнийски емигранти само ако има нужда от скоростно преобразуване на компоста в почва.
Иначе нека родните труженици да си вършат работата, без да им се меся в бизнеса.
n_a написа:Според мен е важно специалистите да кажат дали добър компост и продукт от "калифарнийски емигранти" имат сходни за растенията качества.gandonov написа:Krass пропускаш първата част от писанията ми - онази с дундуркането и зимните грижи за питомците.Леглата лятно време са покрити с пласт слама, заради сянката и намаленоти изпаряване на влага. За зимата ги покриваш с по-дебел пласт слама. Те си се събират по средата на леглото, по-далече от студените стени и си спят зимен сън.
Защото като не ги завиеш подходящо - напролет няма да има оцелели, няма кой да се размножава и т.н. ... и ще трябва да купуваш отново "разсад" на калифорнийски емигранти.
Мисля, че е удачно да се канят такива червени калифорнийски емигранти само ако има нужда от скоростно преобразуване на компоста в почва.
Иначе нека родните труженици да си вършат работата, без да им се меся в бизнеса.
Голям зор е тази работа по зимуването
Идеята на торене с хумус е много яка. Това е естествено за растението, то си взема колкото му трябва, ни повече, ни по-малко и дава максимален добив без натравяне, без прекомерно образуване на нирати и тн. Не ториш с други торове
Компост е малко по-друга работа. Идеята на компоста е рециклирането. Не хвърляш листа, клонки, органични отпадъци, а позволяваш на природата да ги рециклира. Естествен процес гниене. Угнилите органични отпадъци са храна на червеите и така се образува хумус. Много по-бавно, отколкото при захранване на специално селектиран червей със супер храната угнил кравешки тор
Който има градина, знае какво количество отпадък се генерира.
angelfilev написа: Според мен е важно специалистите да кажат дали добър компост и продукт от "калифарнийски емигранти" имат сходни за растенията качества.Една голяма каша е в главата ти
Технологично червейната технология силно отстъпва. Е, който има крави и вече се е нацапал без проблем може да развива технологията.
Дребен градинар, който трябва да пренася и разпределя храна за калифорнийците, като седне на салата с ракийка може да има нежелани асоциации, поне отначало.
n_a написа:Ако намалиш емоциите, а увеличиш старанието при разучаване на рекламите ще те призная за "ТЕОРЕТИК" на форума по червен калифорнийски червей.angelfilev написа: Според мен е важно специалистите да кажат дали добър компост и продукт от "калифарнийски емигранти" имат сходни за растенията качества.Една голяма каша е в главата ти
Технологично червейната технология силно отстъпва. Е, който има крави и вече се е нацапал без проблем може да развива технологията.
Дребен градинар, който трябва да пренася и разпределя храна за калифорнийците, като седне на салата с ракийка може да има нежелани асоциации, поне отначало.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: