• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
keymaker - специалист
Разгледай бавнообортните ,не вдигат олелия до бога и работят сравнително бързо , от 3г. мъча една от ''баухаус'' и немога да я счупя. Нарязала е 2-3 камиона мулч. Мулча от сухите клони гори идеално в камината и не само. За ползите при ''закопаване-заораване'' няма да казвам ,знаете си го.
Моята е от по малките до 35мм. имаха и такава до 45, ама за над 30мм, ползвам резачката.
Ето го моя чурук:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UZ8mywQ8S1A[/youtube]
hidrazin - майстор
Точно за такъв ташак като тоя става дума. Само дето моя се казва LT2500.
:partyman:
gnt69 - майстор
Да споделя за дробилката за клони. Взех втора употреба Ryobi. Голяма работа. Бавно оборотна. Днеска докато си почивах изкорених около 40 лози от лозето. Преработих всички пръчки и листа. На финала излезе всичко компактно около 2 колички. Разстелих го с търмък и обратно с фрезата в почвата. Доволен съм. :supz:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
gnt69 написа:
Да споделя за дробилката за клони. Взех втора употреба Ryobi. Голяма работа. Бавно оборотна. Днеска докато си почивах изкорених около 40 лози от лозето. Преработих всички пръчки и листа. На финала излезе всичко компактно около 2 колички. Разстелих го с търмък и обратно с фрезата в почвата. Доволен съм. :supz:
Еее, браво! Честита да тий!
gnt69 - майстор
n_a написа:
gnt69 написа:
Еее, браво! Честита да тий!
Тя от лятото е в гаража ама днеска влезе в употреба. :supz:
nikolson - майстор
keymaker написа:
Разгледай бавнообортните
Какви са оборотите при едните и другите? Да знам какво да гледам. Не съм се отказал от идеята за клонотрошачка, защото масата се увеличава и трябва да предприема нещо.
hidrazin - майстор
gnt69 написа:
... Голяма работа. Бавно оборотна. Доволен съм. :supz:
Честито. Само изчакай да стигнеш до клони от сливи, праскови ...
gnt69 - майстор
Едните бавнообротните са на принципа на изтеглянето.
Прикачен файл:
Ryobi-2400w-Electric-Garden-Waste-Shredder-Mulcher-Chipper-Compost-_57.jpg
Другите са на принципа на диск който въртят с големи обороти.

И всичко е на късмет. Аз моята я взех на тъмно. Приятел минавал през Варна и я мернал във един гараж със стока от Англия. Звъни ми мика нова е, тежи още найлоните са по дръжката. Викам ме вземай. Като я донесе във Русе отрязах няколко пръчки люляк и да я пробваме. Ама греда нищо не прави излизат пръчките начупени ама цели. И тъй няколко пръчки. После видяхме че има винт за регулиране, регулирахме и почна да работи правилно.
Впечатлен съм колко компактно стана всичко след вчерашното коренене. Реално върши работа но трябва и пръчките които пускаш да са компактни с малко странични клони, но не можах да направя камара и да я чакам до напролет че да я горя.
gnt69 - майстор
hidrazin написа:
gnt69 написа:
Офф може би си прав ще падне малко повече рязане с ножицата да махна страничните клони но след това всичко ще е компактно и не заемащо място. :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
gnt69 написа:
hidrazin написа:
gnt69 написа:
Офф може би си прав ще падне малко повече рязане с ножицата да махна страничните клони но след това всичко ще е компактно и не заемащо място. :partyman:
Аз все за компоста си мисля :-) сега ени вегани, фенове на блендера и сокоизтисквачката ме зариват с материал. Нямам мулч, уви. За това лято доста ми се облагороди русенската жълта пръст в градинката
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "ДРОБИЛКА ЗА КЛОНИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: