• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nikel - специалист
Всичко зависи от профила на оранжерията. В моята има влага но се стича, а не капе. Така че е полурекламен трик.Има и с анти бактериално покритие, но не взех - опасявах се че няма да влизат пчелите.
kr1100 - майстор
При мен с поликарбона уж се стича. Като съм вътре не ми капе, но ако ударя в страни по п.карбона отгоре пада дъжда :mrgreen:
gnt69 - майстор
kr1100 написа:
При мен с поликарбона уж се стича. Като съм вътре не ми капе, но ако ударя в страни по п.карбона отгоре пада дъжда :mrgreen:
Е то и при мен така само ако разклатя или ударя оранжерията дъжда тръгва.
Нещо не ми вървят салатките. Стоят си почти както съм ги посял. Лука и чесъна стават за бране ама салатите. Може да е от сорта, една баба ми ги даде. :partyman:
nikel - специалист
Ето моите салати и лук.

Прикачен файл

20180105_115531.jpg
gnt69 - майстор
nikel написа:
Ето моите салати и лук.
Видях ги аз в другата тема, чак ти завидях благородно. Дай боже всекиму. :partyman:
nikel - специалист
Готов за пролетта.

Прикачен файл

Ягоди на ново място.jpg

Прикачен файл

Чесън за пролет.jpg

Прикачен файл

Тунелче за салати.jpg

Прикачен файл

Праз - не го вадя зимата.jpg

Прикачен файл

Магданос.jpg
gnt69 - майстор
nikel написа:
Готов за пролетта.
Ти си професионалист. Аз съм аматьор ама мързелив. Логиката да направя оранжерия преди 2 години беше да сведа обработваемата площ на 45 кв. м, 9х5м.
Прикачен файл:
20180106_121037.jpg
Прикачен файл:
20180106_121037.jpg
nikel - специалист
Професионалист друг път. Ти копаеш повече от мен.Идеята на всичко това е да изключа инструмента мотика от употреба. Постигнал съм го на 90%. Затова сложих повдигнати лехи и си закупих ел. фреза 30 см. Имам 300 кв.м. лозе и не копая или обръщам. Дадоха ми технология за отглеждане на лозе без обработка. Съседите гледат - и те не копаят. Ето оранжерията отвътре.

Прикачен файл

20160417_105216.jpg
20160417_105216.jpg (115.84 KиБ) Видяна 1873 пъти
Последна промяна от nikel на съб яну 06, 2018 2:15 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
nikel написа:
Готов за пролетта.
Ти шо се фукаш ся? Я сподели опит с аджамиите - примерно защо им е на слатите тунелче? Магдноза и праза не са ми интересни, зимният чесън ми е малко невидим от тревата, но то тая зима... зима като зима ли е.
Решил съм да не покривам с нищо салатите, съвсем опитно и съвсем по аджамийски, подготвил съм се психически да няма реколта, ама те пък на пук са като малки зелки, чак се чудя туршия и кисело зеле ли да ям или пресни салатки. За сега кофтито е само, че прасковите са напъпили и всеки момент ще цъфнат, ама и това се преживява.
Иначе по темата - реших, че няма да се занимавам с никакъв вид изнасилено производство, парници, оранжерии, полиетиленови тунели, мулчиране и т.н. единствено продължавам със слънцезащитната мрежа, че от нея май има ефект, но не за всичко, а за доматите.
nikel - специалист
По миналата година и аз не слагах тунел и оцеляха 5 бр. салати. Така че парен каша духа. Големи са защото няма зима, ако продължи така ще станат готови. Трета пролет хвърлям туршия от таза зелентия.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Съединяване на армиран найлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: