Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
съб юни 08, 2024 11:13 amТрифон П.Трифонов написа:
... Стига да се намерят подходящи части- шайба (шайби), ремък по размер.
Тъй де, дяволчето е в детайлите. :)
Затова и си позволих да попитам, ако някой е играл подобно упражнение, да сподели.
Шайбата на оста на дв-ля е с малък диаметър и дали ще може да се намери с по-малък... а тази от другата страна има ограничение за външния диаметър, за да не опира в корпуса. След приключване на активния сезон може да поразглобя и евентуално бих допрял до стругар за нови шайби.
Естествено, мога да кося по-бавно без самоход, но пък си е благинка и облекчава расботата.
За протокола, косил съм мястото и с коса, но да не залитаме натам :)
kr1100 - майстор
пет юни 07, 2024 8:57 pmSvetoslavoff1 написа:
Имам въпрос за ремъка за самохода на косачка. Клиновиден, със следнте обозначения върху него:
SANLUX - с едър шрифт; GB/T1171 - 2017 - това с дребен шрифт По нататък - Z680Li с едър шрифт 702ld с дребен шрифт.
като закъсаш за ремък - пиши на лични да те пратя на 1 място с твоя ремък.
Svetoslavoff1 - майстор
съб юни 08, 2024 5:59 pmkr1100 написа:
пет юни 07, 2024 8:57 pmSvetoslavoff1 написа:
Имам въпрос за ремъка за самохода на косачка. Клиновиден, със следнте обозначения върху него:
SANLUX - с едър шрифт; GB/T1171 - 2017 - това с дребен шрифт По нататък - Z680Li с едър шрифт 702ld с дребен шрифт.
като закъсаш за ремък - пиши на лични да те пратя на 1 място с твоя ремък.
Винаги готов а помогнеш! Благодаря!
Надявам се скоро да не допра до смяна на ремък, че още е на 2 седмици косачката. Затова и исках да знам по показаните означения върху ремъка кое определя вида и размера му.
Да те питам нещо във връзка с въпроса ми за ремъчната предавка на самохода, На гърба на завода в едно цехче бяха сбрали качествени машини и качествени хора да работят с тях, за жалост пред пенсия или пенсионирани. Извършваха и дребни услуги. Дали още са там, ако наесен реша да си поиграя с предавката и допра до стругар...
kr1100 - майстор
съб юни 08, 2024 7:52 pmSvetoslavoff1 написа:
...Да те питам нещо във връзка с въпроса ми за ремъчната предавка на самохода, На гърба на завода в едно цехче бяха сбрали качествени машини и качествени хора да работят с тях, за жалост пред пенсия или пенсионирани. Извършваха и дребни услуги. Дали още са там, ако наесен реша да си поиграя с предавката и допра до стругар...
Не знам за кой от трите завода питаш .
Най-новия инструменталния / до Елитиса/ е разруха - никой.
манометрите го няма отдавна. В двора му до маслата имаше 1 цехче Перм с-з за ремонт на програмни. Но Иван почина преди 4-5г, а ортака му Петко не знам дали работи още. Имах там бивши колеги от настройката, но се пенсинираха и те преди поне 4 г.
В самия радио няма да се вредиш . И ги мързи и няма материали. Опитното го няма от поне 4 г.
Последно носих стока 2018 г. след като 3 месеца събираха около 150 лв, Вътре пълна разруха. Няма галванично, няма бояджийна, няма Шеринг ....
'Новата сграда" се събаря за небостъргачи.
Мога да те пренасоча към там където изкарах 20г . Има 1 с хидравлики, но дали ще се съгласи за шайби не знам , а и е скъпчия.
hidrazin - майстор
съб юни 08, 2024 9:21 pmkr1100 написа:
Не знам за кой от трите завода питаш .
Най-новия инструменталния / до Елитиса/ е разруха - никой.
манометрите го няма отдавна. В двора му до маслата имаше 1 цехче Перм с-з за ремонт на програмни. Но Иван почина преди 4-5г, а ортака му Петко не знам дали работи още. Имах там бивши колеги от настройката, но се пенсинираха и те преди поне 4 г.
В самия радио няма да се вредиш . И ги мързи и няма материали. Опитното го няма от поне 4 г.
Последно носих стока 2018 г. след като 3 месеца събираха около 150 лв, Вътре пълна разруха. Няма галванично, няма бояджийна, няма Шеринг ....
'Новата сграда" се събаря за небостъргачи.
Мога да те пренасоча към там където изкарах 20г . Има 1 с хидравлики, но дали ще се съгласи за шайби не знам , а и е скъпчия.
И за к'ъф чеп се хабиш да драскаш толкова много?
Кажи го с 2-3 думи - ХВАНА ГИ ДЕМОКРАЦИЯТА и деветката ще е точно в десетката. :lol:
:partyman:
Christo - майстор
....Кажи го с 2-3 думи - ХВАНА ГИ ДЕМОКРАЦИЯТА и деветката ще е точно в десетката.......
И същото, в цяла България! Но пък нотариуси, адвокати и банки бол!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон юни 10, 2024 12:04 pmChristo написа:
....Кажи го с 2-3 думи - ХВАНА ГИ ДЕМОКРАЦИЯТА и деветката ще е точно в десетката.......
И същото, в цяла България! Но пък нотариуси, адвокати и банки бол!
Колега, вие какво работите?

Тема "КОСАЧКА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: