Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
dragozow - майстор
Да, ламариненото ще го изхвърлиш по-бързо. Чугунените изкарват повече.
пон авг 10, 2020 11:06 amfilm написа:
Гледам доста мнения се събраха, явно темата имаше смисъл. Благодаря на писалите :) И аз се опасявам, че тази ламарина може да изгори. Което значи, че по-добре чугунено. На газ със сигурност няма да е.
Бе, за тебе да има смисъл, пък нас ни на мисли!
И пак помисли (за себеси)- щом ламарината заминава, ко ши ги прайш чугунените скари, кат им изгори тенекиеното корпусче. Едното импровизирано, дето го показах е стара чугунена скара от старо изгоряло барбекю, някаква стара ламаринена тава и поцинкована ламарина останала кой знай откъде.
Купи едно голямо цвете на жена си, но да е в голяма, даже огромна глинена саксия! Като изсъхне, намираш си подходяща кръгла скаричка от неръждавейка, майсториш нещо върху което да горят въглищата в саксията, пробиваш няколко отвора със специалното свредло, за което ще пуснеш тема в другия раздел и общо взето ще си имаш вечно барбекю, което си е направо безсмислено.
Успех!
film - специалист
Жена още няма иначе и тя щеше да даде акъл кое как да стане :) Аз някъде имам такава скаричка от неръждавейка и може да си направя огнище за нея. Но идеята ми беше въпросното барбекю да е мобилно и да се мести на терасата като захладнее eсенно време(докато завали сняг).
Но ако държа на това, ел скара вероятно ще е най-лесното решение. Преди имах такива, но нещо им изгаряше и затова се отказах от тях. Сигурно трябва по-качествена техника :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хахаха разкошна тема сте заформили :-) Коментар баш по последния пост... На мама скарата е от Лидл, изгаря преди да и изтече гаранцията и ни е сменят... та е с вечно нова ел скара. Самата скара е сложена в старото газово барбекю на татю, с лава камъните... отдавна няма камъни... И не го ползваме като барбекю, но капакът си е удобство, като свършиш с печенето
Другото е от майсторлък, не толкоз от уред*

*в смисъл .....
Е ко ѝ има на саксийката? С една дръжка от поцинкована кофа става и мобилна.
https://www.art.satto.org/napravi-si-bb ... na-saksia/
mikluho - специалист
Ето го моето решение :)
Кофа
стар гевгир
от старо BQ - решетка и резе за въздух

Кофата изкарва едно лято
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл: