Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
valentino76bs - майстор
Идея си нямам ще ги снимам да ги видите.
Съседа зася туи но ги взехме от различни места и долу горе по едно и също време с малко закъснение от моя страна.
Неговите като хукнаха да растът и за кратък период се дигнаха над 2 метра и хубави.Моите останаха пеленачета и от 20 бр 5 не се хванаха.Растяха много бавно...и си викам сигурно не се развиват или сорта им е такъв.
Аз много много не им се притрисах пък и ме няма там и съм ги оставил на произвола.
И какво се случи ....не бях ходил много време и изведнъж гледам на мястото на комшията туята една зелена изкуствена ограда и направо ахнах ....туята му умряла и я изкоренил.А разстоянието от моята последна туя до неговата е 50/60см.
valentino76bs - майстор
нед яну 26, 2025 11:07 pmhidrazin написа:
нед яну 26, 2025 10:51 pmvalentino76bs написа:
Мога ли от тях да взема ..и аз незнам какво да сея още 30/40бр.
Размножаване на ТУЯ
Аз такъв троскот не бих си сложил ни в двора, ни на улицата ама ти си знаеш...
За другия треволяк - опиши го. Храст ли е, влачещо ли е, целогодишно зелено или не, цветове и цъфтеж...
Така по тая снимка поне на мен ми е трудно. А боба тая година стана много скъп! :-D
:partyman:
Тази снимка е от днес ...явно е зелено през зимата а вероятно и през другите сезони.
Искам някакво вечно зелено растение да стане поне три метра за ограда.
hidrazin - майстор
нед яну 26, 2025 11:18 pmvalentino76bs написа:
....туята му умряла и я изкоренил...
Аз за какво ти разправям да не залагаш на тоя боклук? И мирише гадно... :-D
нед яну 26, 2025 11:21 pmvalentino76bs написа:
Искам някакво вечно зелено растение да стане поне три метра за ограда.
А защо не ограда? Истинска. Така поне няма да я мислиш - поливане, торене, пръскане, кастрене ...
И накрая да я извадиш ... :)
:partyman:
nelina_london - специалист
Растението от снимката ми прилича на Пираканта ,но ме учудва липсата на цветни топчета :? Листенцата ми се виждат дребни ,не ми прилича на Евонимус .Оффф...кой да се сети да ги увеличи тези снимки :) ..Ако листата са по-едрички , е Фотиния .Видяха ми се червенеещи нагоре ,и ако е така ,е това растение . Расте бързо ,но също боледува ,макар да е една идея по-устойчива от Лавровишната .

За висок жив плет ,препоръчвам Пираканта , но има бодли .За нисък (до1м) - Лоницера Нитида .
И двете растат бързо ,супер непретенциозни са ,не боледуват.

Тема "Пожълтяващи туи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: