• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ZMeyGorianin - майстор
shotik написа:
Остава с жена ми да сме по цял ден из градината ,ама това е невъзможно.
Та как да предпазим цъфнали дървета от врабци ,косове и др птици ?

Сега видях и ултразвукови уреди,но няма коментари за ефективността,
Миналата година за първи път опазихме черешата и гроздето от косари!
Жената беше купила един декоративен орел в естествен ръст /кацнала стойка/, който сложих на видно място в двора. Хвъркатите само обикаляха без да нападат!
iivanov - майстор
Днес торих чесъна и овошките с NPK.Гледам някои дръвчета запачват да се развиват, така че утре ще режа.
moreno - специалист
ZMeyGorianin написа:
shotik написа:
Остава с жена ми да сме по цял ден из градината ,ама това е невъзможно.
Та как да предпазим цъфнали дървета от врабци ,косове и др птици ?

Сега видях и ултразвукови уреди,но няма коментари за ефективността,
Миналата година за първи път опазихме черешата и гроздето от косари!
Жената беше купила един декоративен орел в естествен ръст /кацнала стойка/, който сложих на видно място в двора. Хвъркатите само обикаляха без да нападат!
За опазване от косовете използвам електронно плашило,собствено производство.
MP3 player-на него файл 12 часа запис с звуци на грабливи птици,повтарящи се през десетина минути.Playera през усилвател-моно с TDA....сирена от аларма,всичко това на акумулатор 12 ah.
Записа е 12 часа звуците,после 12 часа тишина.Пускам файла на повторение примерно една сутрин в 7:00,звуците вървят до 19:00-и на другата сутрин почва повторението.и така до като издържи акумулатора-стига за седмица :supz:
dolli - специалист
Понеже офъках дръвчетата, сега трябва и да пръскам. Вместо бордолезов р-р ползвам фунгуран. Тая година за пръв път ще пръскам зимно с Акарзин, много фауна се навъди. Та как би било най-правилно :? :

1. смесвам ги двата препарата и пръскам заедно?
2. първо пръскам с фунгурана, а след ден-два с акарзина?
3. първо с акарзина, а след няколко дни с фунгурана?

П.П. Журналята тръбят, че зимата ще се връща в края на месеца, май прецаках работата като избързах да режа :sad:
iivanov - майстор
Нищо не си прецакал.Дръвчетата се режат в покой.И да има измръзнало впоследствие, коригираща резитба и си готов.Акарзина е основно вода с течен парафин и се ползва, и като прилепител.Не знам да не се смесва с нещо, така че смело смесвай.
gandalf_hsr - специалист
Днес и аз орязах дръвчетата и ги напръсках с Фунгуран и Акарзин(двата препарата се смесват заедно) и доста облях дърветата.Сложих им и по малко бавно разтворима тор и ги прекопах.
dolli - специалист
Благодаря за отговорите. Значи ще ги омешам, тъкмо една гимнастика по-малко :)
kapanec - специалист
И аз ги рязах преди няколко дена а днеска си ги опръсках със Бордолезов разтвор .Едно питане Акарзина със каква цел го слагате аз съм го ползвал есенно -зимното пръскане

Прикачен файл

IMG_20140212_163934.jpg

Прикачен файл

IMG_20140212_163742.jpg

Прикачен файл

IMG_20140212_163754.jpg

Прикачен файл

IMG_20140212_163832.jpg

Прикачен файл

IMG_20140212_163839.jpg
Stefan_62 - майстор
kapanec написа:
И аз ги рязах преди няколко дена а днеска си ги опръсках със Бордолезов разтвор .Едно питане Акарзина със каква цел го слагате аз съм го ползвал есенно -зимното пръскане
С "Акарзин" се пръска преди да започнат да се развиват дърветата или така нареченото зимно пръскане. Но не пречи, че си ги пръскал есента, може и сега да ги напръскаш на ново в комбинация с някой медо съдържащ препарат.
http://www.farmer.bg/news_view.php?id=17967
stiv1961 - майстор
Аз ще кълцам в края на месеца :) с ето тази наборка :-D
Прикачен файл:
140220142367.jpg
Може да не ми е набор, но сигурно е към 40-те и си е перфектна :)
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: