• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 36
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
gogo7777 - майстор
пет май 23, 2025 7:56 pmn_a написа:
Това правилно ли е? Мислех, че след восъка има жизнена клечка сортова и от нея избиват новите. Така, от зеленот, знае ли се кое отглеждаш, подложката или питомното?
Казаха ми да не пипам восъка. Какво ще излезе накрая ми е все тая....и кренвирши да върже все е кяр :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет май 23, 2025 8:09 pmgogo7777 написа:
пет май 23, 2025 7:56 pmn_a написа:
Това правилно ли е? Мислех, че след восъка има жизнена клечка сортова и от нея избиват новите. Така, от зеленот, знае ли се кое отглеждаш, подложката или питомното?
Казаха ми да не пипам восъка. Какво ще излезе накрая ми е все тая....и кренвирши да върже все е кяр :-D
Не да пипаш восъка, не трябваше ли да стърчи от восъка клечка и от нея да се развиват пъпки. Това питам
gogo7777 - майстор
Май не. Сигурно има разлика от садене от клечка и от(на) подложка. Да кажат разбиращите, аз тук съм пълен профан. За това и питам почти за всичко. :wink:
chapara - майстор
В лозарството е: Гаранция, Франция, дори сорта не е на 100% сигурен. Нали е купен от където трябва. Ако не е което искаш се преашладисва, важно е вкоренаването.. сега трай бабо.....
Кати станат педарки, по педя започваш поливанет само късно вечер по кофа на 5-6 дни със слънчева вода около корена, не в него да не загние, в радиус 40-50см.
gogo7777 - майстор
Ок.....Сортовете ми станаха интересни покрай Вас. Матряла го купих от доверен производител препоръчан също от Вас. Самото начинание беше само за шума и сянка. Сега обаче реших да стана лозар :lol:.....и те така те....
chapara - майстор
пет май 23, 2025 9:01 pmgogo7777 написа:
Ок.....Сортовете ми станаха интересни покрай Вас. Матряла го купих от доверен производител препоръчан също от Вас. Самото начинание беше само за шума и сянка. Сега обаче реших да стана лозар :lol:.....и те така те....
Човек може да стане и космонавт ако пожелае, не мним, а истински, дори човек😁
miroki - майстор
Купените от посадъчен център са с восък и пъпката пробива восъка сама. След затопляне към май се разкопава да не пусне корен от зеленото. То и восъка помага срещу това. Пусне ли корен изхвърля подложката и се само вкоренява и умира или страда от филоксера. За това след затопляне зеленото се държи над почва.
Аз тази пролет след зимата, отринах миналогодишните да растат. И снега април им разказа играта поне на 11 засега. Никога не се бе случвало това. Явно за друг път ще чакам повече, за това писах горе май. Пак миналогодишни в другия двор не бяха заривани и явно закъсняха и са по-добре. Нещо е станало измръзналите са в една зона.
Постоянно следене на прогнозата, със съответната реакция.
При теб е трудно, но ако не опитваш, няма да имаш лози.
Доматите ми днес ще бъдат втора вечер на открито.
Когато съм отсъствал не съм ги отвивал.
С лозите по същия начин, когато буча нови пръчки- следя за времето постоянно, докато рисковете отминат.
miroki - майстор
Аз доматите рискувах и още към 1-2 май ги изкарах.
Имам на над 10 може 15 стари лози да режа метър или два рамо, колкото ръката ми. Но ги държа още тук таме се забелязват листенца на някои под кората. И тези 10 Тина ще изчакам. 4-5 са тотал. 30-40 годишни лози избиват отдолу.
Странното е, че рязах до зелено и то след средата на март. След големия студ. Не мога да си го обясня. Или са зелени пръчките, а пъпките са били измръзнали. Както стана с кайсии, праскови и сливи. След -17.
За това ще чакам.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 36

Тема "Млади лози" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: