пон май 04, 2020 11:19 pmТрифон П.Трифонов написа: Ай ся кажети къф мулч и градушкова мрежа и къде у Варна да ги намеря!Аз ги взимам от едно магазинче за Лайлони на Кооп пазара - гърба на рибната борса, срещу агроаптеката на Сортови семена. Казаха ми, че имали и по-голям магазин до Зеленчуковата борса, ама съвсем точно не знам. Предполагам, че и във всички Хипери ще има всякакви мрежи и фолиа.
пон май 04, 2020 4:20 pmТрифон П.Трифонов написа:На улицата до рибната борса , преди магазина На Аграра/Дар пак в барака.пон май 04, 2020 2:55 pmkr1100 написа: ...Червен от детските ми години, много вкусен и ароматен.
Какъв сорт е доматения разсад ?
Розов, завъден 2008- 2010г.
Тия са от семена, събирани от Майка, преди 2014г.
Имам подарен, от баба Гана, розово биволско сърце, червено биволско сърце и домат чушка.
И мулч не съм купувал. Каквото стане.
Бе я казвайте от къде и какъв да купя! За Варна иде реч.
Преди зеленчуковата борса, след Шел-а в дясно2или 3 барака. Има изложени навън мрежи, найлон... Мулча е 1,2 м широк на руло - колкото м искаш режат. По спомени беше около 15 ст./м. От едната страна е черен от другата сребрист /според продавачите сребристото гонело белокрилките .Не намирам разлика.
Ако ще купуваш топ 100 м - на входа на Варна Комерс/ бивш Терснаб/ в ляво от бариерата.
Мрежа пак от посочените места. Каква мрежа засенчваща 40% или с/у градушки? С/у градушките е с по-едро око и не засенчва. На входа на варна Комерс в ляво имат на размери пр. 3х4,3х6 .. избираш си.
Ако ще я закачаш на проволка наблизо има голям магазин на Крепо - проволка с PVC покритие от 2 до ... ? Аз съм с 3 мм.
Пак оттам за закачане на мрежата към проволката карабинки по 0,30 лв/ бр.
https://www.krepo.com/Такелажни%20елеме ... 5299/ps347
обтегачи : https://www.krepo.com/Такелажни%20елеме ... гачи/sub15
На 10 м дължина не става без обтегачи -провисва много в средата.
Съвет - не се набутвай със скоби тип клипси с по 5 зъба. За еднократна употреба са - заедно с мрежата в огъня. .Освен това при прибиране на мрежата в едната страна се натрупват по проволката по голяма дължина . Не може да се прибере мрежата плътно . Освен това при прибиране / дърпане на мрежата отдолу ниско запецват и трябва да се катериш да им помагаш.
С карабинките го няма този проблем , а и мрежата се прибира доста прибрано. Есента като я прибера в единия край я бандажирам с найлони да не се мокри зимния период.