Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
пон май 04, 2020 11:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ай ся кажети къф мулч и градушкова мрежа и къде у Варна да ги намеря!
Аз ги взимам от едно магазинче за Лайлони на Кооп пазара - гърба на рибната борса, срещу агроаптеката на Сортови семена. Казаха ми, че имали и по-голям магазин до Зеленчуковата борса, ама съвсем точно не знам. Предполагам, че и във всички Хипери ще има всякакви мрежи и фолиа.
kr1100 - майстор
пон май 04, 2020 4:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон май 04, 2020 2:55 pmkr1100 написа:
...
Какъв сорт е доматения разсад ?
Червен от детските ми години, много вкусен и ароматен.
Розов, завъден 2008- 2010г.
Тия са от семена, събирани от Майка, преди 2014г.
Имам подарен, от баба Гана, розово биволско сърце, червено биволско сърце и домат чушка.
И мулч не съм купувал. Каквото стане.
Бе я казвайте от къде и какъв да купя! За Варна иде реч.
На улицата до рибната борса , преди магазина На Аграра/Дар пак в барака.
Преди зеленчуковата борса, след Шел-а в дясно2или 3 барака. Има изложени навън мрежи, найлон... Мулча е 1,2 м широк на руло - колкото м искаш режат. По спомени беше около 15 ст./м. От едната страна е черен от другата сребрист /според продавачите сребристото гонело белокрилките .Не намирам разлика.

Ако ще купуваш топ 100 м - на входа на Варна Комерс/ бивш Терснаб/ в ляво от бариерата.

Мрежа пак от посочените места. Каква мрежа засенчваща 40% или с/у градушки? С/у градушките е с по-едро око и не засенчва. На входа на варна Комерс в ляво имат на размери пр. 3х4,3х6 .. избираш си.
Ако ще я закачаш на проволка наблизо има голям магазин на Крепо - проволка с PVC покритие от 2 до ... ? Аз съм с 3 мм.
Пак оттам за закачане на мрежата към проволката карабинки по 0,30 лв/ бр.
https://www.krepo.com/Такелажни%20елеме ... 5299/ps347
обтегачи : https://www.krepo.com/Такелажни%20елеме ... гачи/sub15
На 10 м дължина не става без обтегачи -провисва много в средата.
Съвет - не се набутвай със скоби тип клипси с по 5 зъба. За еднократна употреба са - заедно с мрежата в огъня. .Освен това при прибиране на мрежата в едната страна се натрупват по проволката по голяма дължина . Не може да се прибере мрежата плътно . Освен това при прибиране / дърпане на мрежата отдолу ниско запецват и трябва да се катериш да им помагаш.
С карабинките го няма този проблем , а и мрежата се прибира доста прибрано. Есента като я прибера в единия край я бандажирам с найлони да не се мокри зимния период.
Последна промяна от kr1100 на вт май 05, 2020 7:12 pm, променено общо 1 път.
kr1100 - майстор
[quote=nautilus33
В мое село никъде няма борна киселина и ми казаха, че надали ще намеря някъде. Намерих в интернет, но пише 99% чиста, лабораторна. Ще свърши работа, нали? Защото тази в аптеката и представа си нямам каква е.
[/quote]

Купувам я от ф-ма за химикали в ЗПЗ База Нова.Не знам дали работят с куриери би трябвало.

Кугер имат склад в Бургас в Комлука ул. Чаталджа 20 тел.0887170217
и в Ст.Загора, Димитровград И София
kuger - майстор
вт май 05, 2020 9:53 amkr1100 написа:

Кугер, имат склад в Бургас в Комлука ул. Чаталджа 20 тел.0887170217
и в Ст.Загора, Димитровград И София
Мани, изложих се, че и подведох и други. Преди време купих от рашки пазар кутийка препарат против хлебарки, та на него пишеше борна к-на и в скоби боракс. От там съм се подвел.
Моля да бъда извинен!
пп: В Комлука едно време имаше магазин на Комерса, беше пълно с лабораторна стъклария и химикали, но има ли го още хабер си нямам.
lov - майстор
Аз съм виждал по агроаптеките също да се продава борна киселина. Утре е пазара при нас и мисля да се разходя че ще си купувам малко домати разсад и ще проверя.
nikel - специалист
Честит празник.Да сте живи и здрави.Късмет във всички начинания.
lov - майстор
Та минах през пазара и агроаптеката. Няма но собственика ми е познат та сподели. Беше едно от най добрите и най евтино средство срещу пълзящи насекоми включително и хлебарки. Ма взеха та го забраниха за да могат да се продават други по скъпи отрови.
nautilus33 - майстор
Значи правилно са ни казали в аптеката, че едва ли ще го намерим някъде. Ще взема да поръчам тази, която намерих тогава, 99% чиста лабораторна.
kr1100 - майстор
ср май 06, 2020 3:32 pmnautilus33 написа:
Значи правилно са ни казали в аптеката, че едва ли ще го намерим някъде. Ще взема да поръчам тази, която намерих тогава, 99% чиста лабораторна.
Дал съм телефон за Бургас , мога и да ти дам за м-на във Варна. Поръчай си по куриер да ти пратят.
3,5 или 3,8 лв беше кг .
nautilus33 - майстор
Сега ще им звънна, пропуснал съм го.

Май им е свършил работния ден, никой не вдига. Как се казва фирмата, утре ще звънна отново.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: