ср май 06, 2020 5:40 pmnautilus33 написа: Как се казва фирмата, утре ще звънна отново.Имаш ЛС
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100
- майстор
6258 мнения в "Привет начинаещи градинари"
nautilus33
- майстор
Благодаря. Звъннах им, но казаха, че трябва на място, защото е химикал и куриерите не искат да ги взимат. Та, ще трябва другаде да потърся. Иначе цената е така, 3,80лв/кг, което си е екстра.
kr1100
- майстор
чет май 07, 2020 3:38 pmnautilus33 написа: Благодаря. Звъннах им, но казаха, че трябва на място, защото е химикал и куриерите не искат да ги взимат. Та, ще трябва другаде да потърся. Иначе цената е така, 3,80лв/кг, което си е екстра.Обявява се като захар или сол, а не химикал.
И благодарности на Трифон за доставката.
П.П.2 днес пълна греда, ама пълна. Разчохлих засенчващата мрежа и взех да я поразпъвам. Аз подръпна - тя се цепи/къса / в местата на захвата. Явно програмираното стареене. Палнах рибока и набързо купих нова 4х12м. Утре ще има гимнастика слез /качи се.
preslav
- майстор
Вчера реших да пусна поливката на доматите за малко, най-после се наканих и подложих ваничка под една от капките - при моето налягане и дължини на лентите се получи, че едната капка "процежда" 700 мл. вода за час. Така и не съм намерил до сега информация колко често и с какво количество вода се поливат доматите??? Направих някакви груби сметки (без кръчмар), очаквам за сезона да отидат 6-10 кубика вода, много ли са, малко ли са не знам, но по цените на нашето ВиК, това ще са 30-40 лв./сезон, което ми звучи напълно приемливо за около 90 кофички с по два корена домати. Очаквам някой да ме коригира с лични наблюдения - за сега не възнамерявам да слагам водомер и да меря по-точно консумацията на вода (водата ни е от собствен водоизточник), просто се подготвям психически какво би било ако остана само на ВиК.
Тиквички, краставици, и боб са вече избили, но не бързаме да ги изнасяме на полето - струва ми се, че сутрин е все още хладно и не ми се поемат рискове.
Успех на останалите начинаещи!
Тиквички, краставици, и боб са вече избили, но не бързаме да ги изнасяме на полето - струва ми се, че сутрин е все още хладно и не ми се поемат рискове.
Успех на останалите начинаещи!
nautilus33
- майстор
Някой може ли да каже кой сорт пипер е най-добър за консервиране- да е месест, и ципата да се отделя лесно след изпичане. Миналата година садихме румънка, поне така се води по нашия край, но забравих да отбера семе. Ще поръчвам най-вероятно разсад по интернет, че много слабо в оранжерийката тази година, явно семето не беше качествено, и се чудя какъв.
nautilus33
- майстор
Да, точно такива сях, но половината не изникнаха. Дали семето не беше добро или мравките го изнесоха, не знам. Макар, че от доматите всичко изкара, така че предполагам семето не е било качествено. За пръв път сея такива, та ще видим, но са малко като бройка и търся да видя какъв сорт да взема, че да допълня.
Паланачко чудо добри ли са?
Паланачко чудо добри ли са?
На комшийската кайсия завръзът се сипе по земята. На що да се дължи това?
Трифон П.Трифонов
- майстор
Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература