• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 86
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nv952 - майстор
hidrazin написа:
nv952 написа:
Стягаш я добре за тръбата,пробиваш дупка на тръбата,слагаш тефлонова лента- и си готов... :rock:
Откъде ги хрумнаха тези "идеи" ??? Въобще не става дума за водомвзеки като твоите!
Така че моля да не даваш съвети за неща от които си нямаш никакво понятие. Моля.
:partyman:
Приема се. :)
Наистина ....не съобразих че е за другата тръба. Сори :prayer:
miroki - майстор
Благодаря за информацията.
Каква е причината да се залага при тройници ф16, а при водовземки 25?

Варианта тройници за твърд, да се ползват за лентов, го споменах само, ако става лентовия да се монтира на тройник за твърд. Просто след като ги подържах известно време се зачудих защо не стават. И прецених, че е само заради липсващото стягане. За това и попитах. Комбинация с друга връзка подпомагаща предната не съм мислил и няма нужда да го мислим. Дори ме изненада със сметката, че дори и така излиза по-евтино от тройник за лентов.
За мен е по-важно до каква дължина е удачно да са на групи всичкото ф16. При вариант да си до използвам маркуча 16 който ще ми остане след монтажа на твърдата тръба.
Лентовия маркуч го дават сам по себе си до 250 м дължина на реда. Повечето групи ще са по 50 м. 10 реда по 5 метра. Но там където ми е пипера като сложа по 2 тръби и групите ще станат от по 100м. И не знам дали ще стане поради многото водовземки или тройници. Ако основния е 25 предполагам, че ще стане.

За гумения маркуч- питах дали става. Защото ми харесва идеята към него да закача 4-5 групи от по 50 м тръба. Щом за него не става с водовземка ще взема друга дебела тръба, към която да сложа водовземки с кран. За да мога да поливам конкретна група или всички. Там налягането може да е по-голямо за това питах дали са здрави водовземките. А с маркуча ще удължа.
На това видео малко по-добре се справи човека с водовземката. Като гледах едно друго как се мори 10 минути докато оправи отворите за 1, и ми беше минал мерака за 100 броя.
egomen66 - майстор
Прегледай тези клипчета и ще си отговориш на много въпроси.. #-o https://www.youtube.com/watch?v=ZM23ub2 ... z7pydlkjPW И тези- https://www.youtube.com/watch?v=jD8kRHr ... Lki25YAvsQ
miroki - майстор
Хареса ми варианта с тръба 25, но май фитингите и крановете доста излизат.
Ако имам тръба ф32, към нея захванати 5 тръби ф 25 с 5 водовземки и 5 спирателни крана , а към тях лентовите със водовземнки ф16. Ми се вижда добър вариант. Но тези кранове по 8,80 лева не са малко. Водовземка за 32 към 1 цол видях някаква за 2 лева, но е друг монтажа. И става дебело.
Според бакалски сметки ф 16 издържа до 70м тръба дебит около 12л/мин. което е достатъчно. Повече от 70м е риск. Мисля с 50 м. на група ще стане.
Като пробвам с наличната тръба ще стане ясно.
Благодаря за съветите.
hidrazin - майстор
miroki написа:
Но тези кранове по 8,80 лева не са малко. Водовземка за 32 към 1 цол видях някаква за 2 лева, но е друг монтажа. И става дебело.
Абе къде ги гледаш тези цени бре човек? Няма да правиш охладителна система за атомна централа! :shock:
Кран 25мм струва малко над левче.
КРАНЧЕ м 3/4" х 3/4"
Има и по-хубави ама пак са малко над 3 кинта.
КРАН PVC С ГАЙКА 3/4" Ж.
Ако използваш тези по-скъпите, за всеки кран ще ти трябва по един нипел дето струва 30 стотинки, нипел женски по 1,60 лева и по една водовземна скоба дето 1,20 лева.
http://napoqvane.com/clamp_saddles_25
Като гледам искаш да имаш пет кръга. Това със скъпите кранове излиза:
3.40+1.60+1.20+0.30=6,50 лева
За 5 кръга е 32,50 лева.
Ако използваш евтините кранчета излиза - кранче, водовземна скоба и женски нипел 25мм :
1.20+1,20+1.60=4 лева.
За 5 кръга са 20 кинта.
Направо ме утрепа с тези 8.80 за кран. :lol: И тези цени дето ти ги показвам са на дребно.
Аз ги взимам поне надолу в цената.
miroki - майстор
Ето тук:
http://www.tashev-galving.com/124+FTR+7 ... A%D0%B0+PE
Другото кранче, как се свързва? За маркуч ОК, но това е ПЕ.
Водовземката споменах за ф 32. но и тя е около 2 лева.
И нещо ми е мъгла как се прави връзка с нея.
То ми се видя с ППР да го направя за по-изгодно.
hidrazin - майстор
Гледай сега, най-добре си го направи с медни тръби. Има и такива със сребърно покритие.
Казват че среброто не позволявало да растат алги, водорасли...и убивало разни микроорганизми.
Ми не е вярно. Пробвах на моето куче да не му зеленясва кофата, му шибнах 100-тина грама сребро с голяма площ.
Ефекта е нулев!!! Зеленясва си със същата скорост.
Ако искаш мога да ти паладирам, покрия с родий, платина, злато или каквото си искаш друго покриете.
Прави го както си искаш, знаеш, можещ, решил ... хич не ми дреме на оня.
В крайна сметка набутвацията ще е за твоя сметка, не за моя.

Та аз бях до тук. Ако си мислиш че ще си троша пръстите да пиша за да спестиш 10-тина лева - не си познал.
Оправяй се! И не ми дреме колко ще се набуташ. Като казах вече няколко пъти - българина е тъпо парче.
И да му строшиш чутурата, няма да му уври пачата.
themask - специалист
Хидразине, нема се нервиш, че нервните клетки са кът :)
Поинтересувах се аз, но ти не каза защо си разглобяваш капковото...
miroki - майстор
Колега, благодаря ти за информацията.
Казах ти само, че с оня кран за 8,80 + водовземки по 2 лв. ми се видя по-изгодно да е ППР, понеже един кран там е 6,50 и се ползва един тройник ф35 редуктивен към ф25 за 0,90 лв. И става общо 7,40.
Питаме къде съм го видял, показах ти, пък накрая се сърдиш.
pp. намерих нещо интересно:
http://marketplus.e-shop.bg/gradinska-t ... as-stop-tg
Изображение
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 86

Тема "Въпроси за изграждане на капково напояване за градина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: