Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Soviet_Soldier - специалист
съб юни 08, 2024 10:45 pmredbastion87 написа:
Здравейте хора. Отчаях се от тези бензинови коси, онзи ден си купих Raider RD-GBC20 исках по-мощна защото двора ми е голям. Днес си я сглобявам всичко ок, слагам си 25 към 1 както е дадено горивото работи около 20,25 Мин и изведнъж спря. След това няма палене, вярно в голямата жега я пришпорих обаче не става и не става. Натискам отдолу това гуменото да припомпва горивото и пак не иска, задавих ли я нещо, защото самото шишенце което си го има в комплекта с него правих дозировката. А то определено не беше 1 л. , но си сипах бензина до скалата и съответно маслото до следващата скала. Чисто нов бензин и масло дори на Райдер си взех, защото съм чел доста в тази тема за горивото. Не мога да си обясня какво не съм направил, чудя се дали да я върна на Практикер, ако изобщо ми приемат рекламацията. Преди това имах и все още имам на скраб две китайки и те не бачкат, но те доста години ми изкараха де (premium и Daewoo) , явно аз нещо си ги скапвам... :sad:
Леко едното маркуче не е право, но като припомпвам се движи гориво по него..
Ако ползвате качествено масло 20-25мл на литр бензин са предостатъчни.
Вижте карбуратора дали се е развил. Обичайно като се разхлаби и изчезва празния ход, почва леко да върти главата и без газ. Между карбуратора и цилиндъра има пластмасов преходник, той е хванат с два болта към цилиндъра и два болта към карбуратора. Развийте смело, уверете се, че гарнитурите са цели, ако не са - подменете ги. Болтовете от преходника към цилиндъра ги мажете обезателно с лепило за резби, иначе пак ще се развият. Там да се завива силно не е възможно, преходникът е от пластмаса и ще се спука, отделно има температурни разширения, вибрации, по тази причина без фиксатор за резби пак ще се развие.
Мястото е такова, че по резбата в цилиндъра и на болтовете може да има масло, което трябва да се изчисти, иначе фиксаторът за резби няма да хване добре.

Косата не е прегряла от горещото време, тя изначално е конструирана за работа в такова. Някои хора, дори професионално косят в жегите по няколко декара на ден без проблем с тях. Не е това причината за неизправността.

За свещите silent е прав, не са качествени, може да е дала фира. Като за начало може да пробвате с друга свещ, желателно NGK BPMR7A или Champion RCJ7Y.
dragozow - майстор
Свали свещта и я подсуши за начало, най-вероятно дълбоко си я задавил.
Мокра свещ се проветрява лесно и без сваляне.
Мокра свещ със нагар, иска сваляне и почистване. Ако и утре поиска сваляне, причината е в оператора.
Пътищата към тези различни състояния се коренят в разбиранията, познанията и пътят, който са избрали операторите.
Случвало ми се е да удавя мотор, но не ми се е случвало да се стигне до сваляне на свещ.
.....е, последните 30 години, да речем!
chapara - майстор
нед юни 02, 2024 7:50 pmchapara написа:
Е та и аз влезнах в БОКСА вчер с бензиновата косачка. Добре че имам втора резервна, та след малко чудене си свърших работа с резервната.
Но какво се случи. Запалих след като я заредих, никога не оставям гориво в уредите! Покосих около 15мин и спрях да заредя корда че било малко останало. После дръпнах и една цигара, не обичам да си тормозя машините. Реших да я паля, но уви. Дръпнах въжето и повдигнах чак косаката, няма помръдване на вала. Свалих машинката с въжето, всичко на ред. И я заебах.
Предположения? Да я давам ли за ремонт илии.....да седи за части? Става дума за откровенни китайци. Кося около 200кв.м.
Да дам отчет. Вала не помръдва и без свещ. Много не съм се надявал, защото не намирам причина да има свързаност, поне аз така мисля.
нед юни 09, 2024 8:15 pmchapara написа:

Да дам отчет. Вала не помръдва и без свещ. Много не съм се надявал, защото не намирам причина да има свързаност, поне аз така мисля.
И аз така, но Делян да каже- него питах.
нед юни 02, 2024 9:21 pmДелян написа:
Пробвай със свалена свещ дали ще завърти...
Имам някакви догадки, при определени условия, но ще ги спестя на широката общественост.
При едни други двигатели се намира основателна причина. При този аз не знам, пък съм любознателен.
chapara - майстор
нед юни 09, 2024 8:41 pmТрифон П.Трифонов написа:

Имам някакви догадки, при определени условия, но ще ги спестя на широката общественост.
При едни други двигатели се намира основателна причина. При този аз не знам, пък съм любознателен.
Е, попитах, а сега търпение..🍺
Цветомир Димитров - специалист
Тежък проблем ли е,и дали ще се оправи с времето,ако праймера не набира гориво като хората?Иначе машината работи коректно.
chapara - майстор
нед юни 09, 2024 9:22 pmchapara написа:
нед юни 09, 2024 8:41 pmТрифон П.Трифонов написа:

Е, попитах, а сега търпение..🍺
Няма Делян, няма Герган, карай.
Насвятках с WD, да видим другия уикенд🤨🙄
cameraman - напреднал
Raider RDP-SBBC20 не се справя добре с тревата. Поне не може да се сравни с Деу-то. Не може да завърти алуминиевата шпула. Буксува, ...пъне се... Свършва бързо. Ще я пробвам и с оригиналната пластмасова двукрилка, но като цяло не съм доволен.
kr1100 - майстор
ср юни 19, 2024 3:53 pmcameraman написа:
Raider RDP-SBBC20 не се справя добре с тревата. Поне не може да се сравни с Деу-то. Не може да завърти алуминиевата шпула. Буксува, ...пъне се... Свършва бързо. Ще я пробвам и с оригиналната пластмасова двукрилка, но като цяло не съм доволен.
Пробвай с ел. Тази година моторния Хуск е в почивка :
https://www.raider.bg/c/kosi-454/sgvaem ... ebc07-1577
Има 3 недостатъка :
1. Калпав самар - карам с този от Хуска
2. Калпаво кормило - отвор ф 10мм за кабела в дясната част / извеждане на кабела от дръжката и набиване плътно в 2 те части на кормилото на тръба / набих дежелостенна алуминиева ф 16 мм по споемни.
3. Огъване на скобата за сгъване / подлгане на 2 гайки М10 м/у стените на скобата през всеки от 2 та болта.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: