съб юни 08, 2024 10:45 pmredbastion87 написа: Здравейте хора. Отчаях се от тези бензинови коси, онзи ден си купих Raider RD-GBC20 исках по-мощна защото двора ми е голям. Днес си я сглобявам всичко ок, слагам си 25 към 1 както е дадено горивото работи около 20,25 Мин и изведнъж спря. След това няма палене, вярно в голямата жега я пришпорих обаче не става и не става. Натискам отдолу това гуменото да припомпва горивото и пак не иска, задавих ли я нещо, защото самото шишенце което си го има в комплекта с него правих дозировката. А то определено не беше 1 л. , но си сипах бензина до скалата и съответно маслото до следващата скала. Чисто нов бензин и масло дори на Райдер си взех, защото съм чел доста в тази тема за горивото. Не мога да си обясня какво не съм направил, чудя се дали да я върна на Практикер, ако изобщо ми приемат рекламацията. Преди това имах и все още имам на скраб две китайки и те не бачкат, но те доста години ми изкараха де (premium и Daewoo) , явно аз нещо си ги скапвам...Ако ползвате качествено масло 20-25мл на литр бензин са предостатъчни.![]()
Леко едното маркуче не е право, но като припомпвам се движи гориво по него..
Вижте карбуратора дали се е развил. Обичайно като се разхлаби и изчезва празния ход, почва леко да върти главата и без газ. Между карбуратора и цилиндъра има пластмасов преходник, той е хванат с два болта към цилиндъра и два болта към карбуратора. Развийте смело, уверете се, че гарнитурите са цели, ако не са - подменете ги. Болтовете от преходника към цилиндъра ги мажете обезателно с лепило за резби, иначе пак ще се развият. Там да се завива силно не е възможно, преходникът е от пластмаса и ще се спука, отделно има температурни разширения, вибрации, по тази причина без фиксатор за резби пак ще се развие.
Мястото е такова, че по резбата в цилиндъра и на болтовете може да има масло, което трябва да се изчисти, иначе фиксаторът за резби няма да хване добре.
Косата не е прегряла от горещото време, тя изначално е конструирана за работа в такова. Някои хора, дори професионално косят в жегите по няколко декара на ден без проблем с тях. Не е това причината за неизправността.
За свещите silent е прав, не са качествени, може да е дала фира. Като за начало може да пробвате с друга свещ, желателно NGK BPMR7A или Champion RCJ7Y.