Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
нед юни 09, 2024 9:11 amSoviet_Soldier написа:
съб юни 08, 2024 10:45 pmredbastion87 написа:
Здравейте хора. Отчаях се от тези бензинови коси, онзи ден си купих Raider RD-GBC20 исках по-мощна защото двора ми е голям. Днес си я сглобявам всичко ок, слагам си 25 към 1 както е дадено горивото работи около 20,25 Мин и изведнъж спря. След това няма палене, вярно в голямата жега я пришпорих обаче не става и не става. Натискам отдолу това гуменото да припомпва горивото и пак не иска, задавих ли я нещо, защото самото шишенце което си го има в комплекта с него правих дозировката. А то определено не беше 1 л. , но си сипах бензина до скалата и съответно маслото до следващата скала. Чисто нов бензин и масло дори на Райдер си взех, защото съм чел доста в тази тема за горивото. Не мога да си обясня какво не съм направил, чудя се дали да я върна на Практикер, ако изобщо ми приемат рекламацията. Преди това имах и все още имам на скраб две китайки и те не бачкат, но те доста години ми изкараха де (premium и Daewoo) , явно аз нещо си ги скапвам... :sad:
Леко едното маркуче не е право, но като припомпвам се движи гориво по него..
Ако ползвате качествено масло 20-25мл на литр бензин са предостатъчни.
Вижте карбуратора дали се е развил. Обичайно като се разхлаби и изчезва празния ход, почва леко да върти главата и без газ. Между карбуратора и цилиндъра има пластмасов преходник, той е хванат с два болта към цилиндъра и два болта към карбуратора. Развийте смело, уверете се, че гарнитурите са цели, ако не са - подменете ги. Болтовете от преходника към цилиндъра ги мажете обезателно с лепило за резби, иначе пак ще се развият. Там да се завива силно не е възможно, преходникът е от пластмаса и ще се спука, отделно има температурни разширения, вибрации, по тази причина без фиксатор за резби пак ще се развие.
Мястото е такова, че по резбата в цилиндъра и на болтовете може да има масло, което трябва да се изчисти, иначе фиксаторът за резби няма да хване добре.

Косата не е прегряла от горещото време, тя изначално е конструирана за работа в такова. Някои хора, дори професионално косят в жегите по няколко декара на ден без проблем с тях. Не е това причината за неизправността.

За свещите silent е прав, не са качествени, може да е дала фира. Като за начало може да пробвате с друга свещ, желателно NGK BPMR7A или Champion RCJ7Y.
Да дам и аз отчет! Много благодаря човече! Благодарение на теб и на всички останали разбира се, аз си оправих косачката! Първо си взех свеща NGK, както ме посъветва и отново не искаше да запали. След това обаче видях прословутото отлепяне/отделяне на карбуратора (ще приложа снимки) свалих си нещата и протегнах двата болта ииии взе че запали !!!! :) Много кеф ми стана, защото много съм се мъчил с тези бензинови тримери, най-вече от моята некомпетентност.. Прилагам снимки СЛЕД завиване на двата болта на карбуратора! ОТНОВО СЪРДЕЧНО МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!
Soviet_Soldier - специалист
вт юни 25, 2024 11:45 amredbastion87 написа:
Да дам и аз отчет! Много благодаря човече! Благодарение на теб и на всички останали разбира се, аз си оправих косачката! Първо си взех свеща NGK, както ме посъветва и отново не искаше да запали. След това обаче видях прословутото отлепяне/отделяне на карбуратора (ще приложа снимки) свалих си нещата и протегнах двата болта ииии взе че запали !!!! :) Много кеф ми стана, защото много съм се мъчил с тези бензинови тримери, най-вече от моята некомпетентност.. Прилагам снимки СЛЕД завиване на двата болта на карбуратора! ОТНОВО СЪРДЕЧНО МНОГО БЛАГОДАРЯ!!!
Радвам се, че нещата са се получили! Дребен проблем са тези болтове, но когато човек не е наясно може да му коства доста, време, нерви и куп напразно подменени части.
Цветомир Димитров - специалист
Тази суха година хората не косят и нямат ядове...
Напротив. Ако някои си бяха окосили около дворовете, вероятно нямаше да пострадат от пожарите.
Пред очите ми чистеха с всевъзможни средства, докато се борихме да спрем пламъците.
dpp - специалист
вт авг 06, 2024 9:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
Напротив. Ако някои си бяха окосили около дворовете, вероятно нямаше да пострадат от пожарите.
Пред очите ми чистеха с всевъзможни средства, докато се борихме да спрем пламъците.
Много си прав! Миналата година изгоряха 4-5 къщи в село, точно заради това, високи треви !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
https://www.facebook.com/reel/346421791828357

Вижда му се краят, на лятото
Изображение
вт авг 20, 2024 7:52 pmn_a написа:
..................
Вижда му се краят, на лятото
Изображение
За мен започна от.......вчера. Довчерашното не искам да го помня.
Пунктираната част не ме интересува.
Започнах да товаря експедиционният автомобил.
Най важната част е на картинката. Другото са няколко въдици, постелка, чадър, хладилник...
Евентуално ще ползвам мачете за да си разчистя леко сектора, но в никой случай няма да кося.
Николов Н. - специалист
Лятото е до към края на Октомври. Е, зависи кой от къде го гледа . И море с него,разбира се. :partyman:
вт авг 20, 2024 8:28 pmНиколов Н. написа:
Лятото е до към края на Октомври. Е, зависи кой от къде го гледа . И море с него,разбира се. :partyman:
Да, бат кемал. Жалко, че маската за лице вече ще е изсъхнала, но...
Прикачен файл:
DSC_0043.JPG
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт авг 20, 2024 9:00 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Големия гьол нито е задължително, нито е необходимо условие за да си гледаш кефа.
:partyman:

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: