Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Svetoslavoff1 - майстор
Шегобиец си ти! :)
А с'я и акум флекс да купувам. Продължавам да премислям, че няма много време и май клоня към машина с кордова глава.
Едно малко след вечеря :partyman:
chapara - майстор
съб мар 01, 2025 8:02 pmSvetoslavoff1 написа:
Шегобиец си ти! :)
А с'я и акум флекс да купувам. Продължавам да премислям, че няма много време и май клоня към машина с кордова глава.
Едно малко след вечеря :partyman:
Че аз от де да знам кой какво има😄😜, но съм ти пуснал клип, със и без акумулатор😊😉

:partyman:
hidrazin - майстор
За сега по-добро и изгодно от бензинова коса/тример НЯМА.
И пак (за кой ли път) зависи от приоритетите.
Svetoslavoff1 така и не написа каква площ ще коси, какво ще коси в тая площ , колко често ще коси...
Едно е да косиш редовно подържана трева всяка седмица, друго е да косиш повет, лепка, паламида, издънки от слива или дюля 1-2-3 пъти годишно.
Уточнявайте ги тези работи...
И все пак - бензиновата става и за двете. Акумулаторната не.
chapara - майстор
Аааа, я прочети темата отначало😉🤭
hidrazin - майстор
съб мар 01, 2025 10:07 pmchapara написа:
Ай са да ми обясниш защо.
Пък после аз ще ти обясня защо не трябва да я чета отначало.
Както и никой друг. :)
chapara - майстор
съб мар 01, 2025 10:37 pmhidrazin написа:
съб мар 01, 2025 10:07 pmchapara написа:
Ай са да ми обясниш защо.
Пък после аз ще ти обясня защо не трябва да я чета отначало.
Както и никой друг. :)
Обяснение не е нужно, знаеш?
Заради ,,нишата'', имаше уловка кой чете и кой не😁

емовлаха - специалист
съб мар 01, 2025 11:52 amSvetoslavoff1 написа:

Някой има ли преки впечатления от работата с тези неща? Колко изкарват прибл, намират ли се на прилична цена, може ли вместо тях да се присади кордова глава?
Имам ел коса на 230в с кордова глава и вероятно съм по-склонен и акумулаторната да е с такава с оглед един консуматив.
С това трябваше да започна, Честита Баба Марта!
Честита да е Мартенската Баба!
Опит 0 имам

Клипчето е прилично за избор има субтитри

Предполагам питането е за подобен габарит тример, вероятно и електрическия е на този размер?
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря Емо!
Това като че ли е нелош компромис: https://www.onlinemashini.bg/media/cach ... 6aa4b.jpeg
Но що ми се струва, от клипчета в тубата, че кордовта глава изхвърля само една, а не две нишки на 180гр. Ако е така, интересно как се балансира главата...
kr1100 - майстор
нед мар 02, 2025 10:59 amSvetoslavoff1 написа:
Благодаря Емо!
Това като че ли е нелош компромис: https://www.onlinemashini.bg/media/cach ... 6aa4b.jpeg
Но що ми се струва, от клипчета в тубата, че кордовта глава изхвърля само една, а не две нишки на 180гр. Ако е така, интересно как се балансира главата...
Като ще е ел. купи си Райдер 1.4kW RD-EBC10 с дръжка тип кормило.
https://www.masterhaus.bg/bg/product/22 ... c10-raider -сега тук е на 130 лв.
и от Валерий тази глава : https://www.valerii.com/shpula-za-trime ... 1-25-41561
и корда 3 мм корда .
От 2 г съм с такава. Хукса го припалвам само за отвън оградата на улицата.
С тази глава нищо не навиваш само режеш 2 парчета корда и го прекарваш на 90 гр през отворите.
Болта на ал.глава го припили ,че отдолу има остър ръб във външния край и реже кордата.
Нито се изтрива главата от търкане в земя или камъчета.
Кордата се навива правилно в стандартните глави с бутон отдолу. На Т25 и Т35 има указания за дължина на кордата според сечението и картинка как се навива и как се разминават 2 те "звена" на кордата в средата .На Т25 и Т 35 ,ако вземеш си направи допълнителни отвори за застопоряване на едното звено корда при навиване.
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря за включването, но аз търся акумулаторна, на 230в имам, както вече писах по-нагоре.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: