• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Ако се вадят пари с машината, струва си да се инвестира в по-по-най.Разхода, който споделят коолегите, за мен е абсолютно неприемлив.Би "изяждал" част от печалбата.
iva6ki - специалист
big_death написа:
Здравейте колеги , предстои ми закупуване на моторна коса, коато ще ползвам предимно за треви по наклонен терен , но понеже не следя тази тема , моля ако някой е ползвал тази http://olx.bg/hrastorez-trimer-kosachka-i54020212 ВИКИ , да изкаже мнение дали са надеждни от към двигател и консумативи ?
Щом ще купуваш евтино http://xn--e1afbosdj.naedro.eu/trimeri_ ... ikosi.html
познат си купи и е много доволен а и има резервни части
Stefan_62 - майстор
Ами да се похваля, току що заприходих бензиновата косачка на МТД. Везните наклониха към " Plantiflor 46", не че защото е по-евтина /разликата от едната и другата е 70лв./, но като Т.Т. дани по ми допадна. По-мощен двигател от "46 SB" /е вярно не е "B&S"/, колелата са на съчмени лагери, коша е с по-голям обем и накрая 5кг.тревна смеска подарък :lol:
Изображение
forski - специалист
Честито, хубава машинка със здраве да се ползва :)
Единственото което мога да ти дам като съвет е след работа да я почистваш добре от полепналата трева отдолу, инъче за година, две боята ще започне да пада и корпуса ще ръждяса.
Не че е фатално, машината пак ще коси, но ако не те мързи е по-добре да я чистиш след всяко косене отколкото да я оставяш с тревата по-нея, може и с вода да я миеш!
Последна промяна от forski на ср авг 06, 2014 11:14 am, променено общо 1 път.
Stefan_62 - майстор
Благодаря за пожеланията и съветите :drinkers: . Винаги почиствам машините след работа, така че и с тази ще е така, а още по-вече че е и още новичка :lol:. За да има човек здрави машинки /пък било то и евтини китайчета/ и да му служат вярно дълго време, трябва да се грижи за тях. Забравих да кажа, че поне косачките на МТД са с произход Унгария.
forski - специалист
Да в Унгария ги правят, склада с частите също е там, тук нямат нищо налично и всичко го поръчват от там.
Не че на теб ще ти се наложи да сменяш някаква част в следващите години, колелетата е хубаво че са на лагери но слабото им място не е там, чупят се по-самата окръжност на колелото. Но при теб това ще се случи евентуално след няколко сезона, а и в БГ се продават заместители .
Stefan_62 - майстор
Вярно е вечни неща няма, но човек когато се грижи за машината и внимава когато работи с нея, може да не му се наложи доста време да прибягва до ремонти. Имам фреза RK-05 /френска изработка/ закупена преди 10г. и до сега не съм ремонтирал нищо по нея, само сменям редовно маслото, филтъра и наливам бензин. При експлоатацията която и е налагана да фрезова още ми служи вярно. Единственното което съм пипал по нея е два пъти почиствах свеща и то
профилактично, но след всяка работа се измива подсушава и така се прибира.
stonesour - специалист
е защо 450 лева за косачка '46 с китайски мотор, като за 520 лева можеш да вземеш същия размер, произведена от хускварна с бригс & стратън мотор?!
Изображение

моя маккълък с 46 см нож, даже го взех 2010 за 400 лв на супер промоция. :-D

Прикачен файл

STA60410.JPG
forski - специалист
Една и съща работа вършат и двете, ThorX-а е добър двигател, няма да съжелява :)
пишман_майстор - майстор
Дано не е като моята МТД , дето обира праха , с "автоматичен" смукач ли е :-D
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: