Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kr1100 - майстор
вт апр 22, 2025 9:25 ambundy написа:
Гледах един електрически Райдер 1200W, но да обикалям с макарата дали няма да е още по изнервящо.
Дайте съвет, моля :idea:
Погледни Райдер 1400Вт с кормило. С такъв съм от 2022г, че Хуска се предаде - нов цилиндър, бутало и т.н. Понеже е хамериканска сглобка чакане за части 1 месец и налетях на ел. Райдер 1400т/ .Това чудо с алум. глава от Валерий за 7,х лв. пере с 3 мм корда дебела трева дето Хуска се задъхваше и като се увие около главата гаснеше/. Бръсна с кордата ниско земята.
Слабо място кормилото и отвора за кабела - там се прокъсва тръбата. кабела навън, срязване на тръбата и набиване вътре м/у 2 те полукормила дебелостенна алум. тръба преди 2 г. Става по-здраво от фабрично.
Щита с ножа за кордата е от кекава пластмаса и се троши от камъчета / около 1950г е имало порой и наводнение и са довлачени камъни.Чистиш събираш и след дъжд пак никнат./, но има резервни щитове.
С Хуска ми писна перипетиите с бензина въпреки източването му. И на Болгар -а МБ 5 имам проблеми със залепнала мембрана за помпата след зимен престой
Сега Райдера е на 169 лв. цена. И горе където е ел. двигателя предавката става с назъбен ремък.
Съветския войник беше качвал фото преди 3-4 г
hidrazin - майстор
....обаче двора ми (1 декар) е ужасно разхвърлян ... така, че едно 25-30% от него не мога да обработя с косачката. За целта имах една моторна коса китайче,което ме побърка от ремонти

Чудя се дали да не си взема електрическа или акумолаторна коса и да знам, че няма да имам проблеми с паленето...
Тези двете писаници с различни цветове хич не си кореспондират.
За разхвърлян двор (като моя) никаква електрическа не е подходяща. Ще се смахнеш от разпъване, прехвърляне, навиване, пазене... на кабели.
Относно акумулаторните - ей ти поредния акумулаторен "щастливец" - ЦЪЪЪК

Ха, тоя "щастливец" не беше ли ти бре Ал Бънди? Що си се насадил на пачи яйца? :-D
:partyman:
емовлаха - специалист
Здравейте, момци.
Аз от 3 дена се чудя какво да правя и не мога да вземе решение.
Като начало да си беше купил читави маркуч и горивен филтър от милата ни родина и да приключи драмата .
Гарнитурите да се погледнат да няма скъсана
Интересно дали със бензин ли е престоял тримера зимата и със диск ли е косено?
Хората косят със тези Китайци даже и пари си заработват
Момци, след като изчетох голяма част от темата се спрях на следните варианти и се чудя има ли смисъл да се напъвам за скъпите:

McCulloch B40 B Elite 669лв; 1.5kW; 7.3kg (де факто Хуск 543RS)
Oleo-mac Sparta 441t 799лв; 1.6kW; 8.0kg
Stihl fs 120 829лв; 1.3kW; 6.3kg

Трябва да се почисти 1.5 декара храсталясал двор с издънки, къпини, тлъст повет, лапад и трева по 1 метър. В последствие просто ще се поддържа периодично в разумни граници.
Щила ми е в полезрението само заради ниското тегло, но не знам дали няма да е слаб. И на мен ми се иска леко и мощно, но финансите не го позволяват.
Svetoslavoff1 - майстор
Като начало дали да не ги подхраниш с хербицид ... Ако трябва пак повтори след примерно месец, особено за къпинак и издънки.
Относно цитираните от теб, старата ми косачка беше Олео-мак, много здраво и надеждно добиче излезе, но беше електричка, вероятно и косите им няма да са лоши.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед апр 27, 2025 4:06 pmМинималист написа:

Трябва да се почисти 1.5 декара храсталясал двор с издънки, къпини, тлъст повет, лапад и трева по 1 метър. В последствие просто ще се поддържа периодично в разумни граници.
Пусни някой да го прекопае 1-2-3 пъти. При мен всичко се изчисти, хем съм мързелива
kr1100 - майстор
ср апр 23, 2025 8:58 pmhidrazin написа:
....За разхвърлян двор (като моя) никаква електрическа не е подходяща. Ще се смахнеш от разпъване, прехвърляне, навиване, пазене... на кабели.
А 3 декара дворче като моето не е ли поразхвърляно ?? И дългичко и широчко, че и с разпънати черва / маркучи :-D Но се оправям с кабелака.
hidrazin - майстор
нед апр 27, 2025 10:24 pmkr1100 написа:
Но се оправям с кабелака.
Ми аз съм мързелив, много мързелив и нямам време за простотии. Ти се оправяй ако искаш и с ръчна косачка -без ток и гориво. Има и такива и махай като луд.
И половин декар да е, пак не бих си причинил нещастието КАБЕЛ.
Това съм го изживял преди бая години - някъде 2010-2012-та и нямам никакво намерение да се връщам в деЦките си години.
По-скоро бих си купил другото недоразумение - с акумулатори. Ама само ако ме бият много и нямам друг избор.
За сега, а и в обозримо бъдеще най-читавото си остава моторна коса и косачка. Косачката желателно със самоход.
chapara - майстор
+1
Вчера палнах китаеца от раз, о Боже. 35мин, не равен и не лек терен, с две почивки, цигари, 300+ кв.м.
hidrazin - майстор
нед апр 27, 2025 11:30 pmchapara написа:
+1
Вчера палнах китаеца от раз, о Боже. 35мин, не равен и не лек терен, с две почивки, цигари, 300+ кв.м.
А това го го беше направил с кабелна електричка... И все да гледаш да не си окосиш кабела...
Не, не са за мен тия неща. Искам да ми е лесно, евтино, бързо, ... и максимално мързеливо.
Само ДВГ става за читава работа.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: