• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stiv1961 - майстор
Отказах се :) , и без това в момента духа умерен вятър. Ако имаш път насам в момента подготвям едно пиле и сланинка за опушване :)
imegogo - специалист
нещо ми яде семената на морковите,където съм ги сял има като миниатюрни дупчици някой сблъсквал ли се е с този проблем ?
Stefan_62 - майстор
imegogo написа:
нещо ми яде семената на морковите,където съм ги сял има като миниатюрни дупчици някой сблъсквал ли се е с този проблем ?
Да не би да са от мравки :?
imegogo - специалист
възможно е ,а с мравките как се борите ?
Stefan_62 - майстор
Първо трябва да се разбере точно от какво са дупчици те, а иначе има различни препарати за борба с мравките. Аз лично лятото ползвам стебла от домати /култуците които премахвам от стеблат/, като ги слагам около отворите или по пътя им и миризмата ги отблъсква и изчезват.
alsted - майстор
Като споменах в агроаптеката, че миналата година морковите ми почти не никнаха, госпожата каза, че най-вероятната причина е, че ги е отдухал вятъра - семенцата били изключително леки. Не казвам, че ѝ вярвам безрезервно - а вие как мислите?
kuger - майстор
Дупчица в семенце от морков, направена от мравка, ми се струва невероятно. По скоро е действие на някакъв акар.
hidrazin - майстор
Не е в семенцето а в почвата където са сети.
:partyman:
kuger - майстор
hidrazin написа:
Не е в семенцето а в почвата където са сети.
:partyman:
Явно още спя :shock: Съгласен, много е възможно и мравки да са. Ами, инсектицид, с дълъг карантинен срок, и без това на морковите ще им е нужно време да станат за ядене.
Stefan_62 - майстор
alsted написа:
Като споменах в агроаптеката, че миналата година морковите ми почти не никнаха, госпожата каза, че най-вероятната причина е, че ги е отдухал вятъра - семенцата били изключително леки. Не казвам, че ѝ вярвам безрезервно - а вие как мислите?
А ти когато ги засяваш семената не ги ли покриваш отгоре с пръст или само ги разхвърляш върху почвата :?
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: