• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
чет юли 11, 2024 1:07 amDjack написа:
Първо мисля да опитам с една 12 волтова батерия Парксайд! Ще изведа от пръскачката два кабела с мъжки обувки и ще ги втъкна на клемите на батерията! 2,5Ач е, ама аз така или иначе повече от две машини на ден не пръскам. Мисля че трябва да устиска.
И това е вариант. Само не знам на тая батерия Парксайд дали BMS-а е в батерията.
А това е важно за да не я преразредиш.
Не знам дали на всички Парксайд BMS-a е в батерията.
:partyman:
Djack - специалист
чет юли 11, 2024 1:16 amhidrazin написа:
чет юли 11, 2024 1:07 amDjack написа:
Първо мисля да опитам с една 12 волтова батерия Парксайд! Ще изведа от пръскачката два кабела с мъжки обувки и ще ги втъкна на клемите на батерията! 2,5Ач е, ама аз така или иначе повече от две машини на ден не пръскам. Мисля че трябва да устиска.
И това е вариант. Само не знам на тая батерия Парксайд дали BMS-а е в батерията.
А това е важно за да не я преразредиш.
Не знам дали на всички Парксайд BMS-a е в батерията.
Е аз ще си я зареждам, в оригиналното зарядно! Тя си е от функциониращ винтоверт.
MamaMy - майстор
Ако няма вграден BMS модул като нищо ще я разредиш под допустимото напрежение и зарядното няма да иска да я зарежда
Djack - специалист
чет юли 11, 2024 9:18 amMamaMy написа:
Ако няма вграден BMS модул като нищо ще я разредиш под допустимото напрежение и зарядното няма да иска да я зарежда
С винтоверта няма ли такава опасност? Или там модула може да е вграден във винтоверта, ако го няма в батерията? Ще я отворя и ще проверя къде е.
Аналогичен акумулатор- батерийка 7Ah, на по малко от 4 години, практически не работила.
Монтирана оригинално в инверторен генератор със стартер. Поддържа се на зарядно в режим на подзаряд през цялото време от как е купен генераторът.
Днес опитвам да стартирам- йок старт, батери сиктимини!!!
Пускам я на тестер, но нито мога да задам капацитет на батерията, нито дори с налучкване, понеже тестерът мери от 100А нагоре. Напрежение в покой 12.8V.
Закачена на доктора вече 3 часа и продължава да поема. Напрежението достига 16.7V.
Последно генераторът е пален на 08.12.23г. Что за дело произошло?!
Споделям с образователна цел.
Djack - специалист
При мен греда.... винтоверта се оказа 18 волта...! :lol:
Тва ше пръска и комшийското, хаха!
MamaMy - майстор
чет юли 11, 2024 4:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
Аналогичен акумулатор- батерийка 7Ah, на по малко от 4 години, практически не работила.
Монтирана оригинално в инверторен генератор със стартер. Поддържа се на зарядно в режим на подзаряд през цялото време от как е купен генераторът.
Днес опитвам да стартирам- йок старт, батери сиктимини!!!
Пускам я на тестер, но нито мога да задам капацитет на батерията, нито дори с налучкване, понеже тестерът мери от 100А нагоре. Напрежение в покой 12.8V.
Закачена на доктора вече 3 часа и продължава да поема. Напрежението достига 16.7V.
Последно генераторът е пален на 08.12.23г. Что за дело произошло?!
Споделям с образователна цел.
Тези акумулатори съм ги лекувал с доливане на течен електролит от стар автомобилен акумулатор. Толкова бяха пресъхнали, че даваха 0 волта. Те са с кичета между клетките напоени с електролит. Няма никакъв гел. Отварял съм и чисто нови такива. Първо отворих общия капак. На всяка клетка има гумено калпаче което представлява клапан за да изпуска водорода. Махнах всички и долях по 4 см3 на клетка. Попи си в кичето и при обръщане капка не капна. На клемите се появи напрежение. Долях още по 2см3 електролит и ги заредих с автоматичното зарядно от Лидъл на режим AGM. С крушка от фар го разредих и заредих отново. Още работи. Повече от година след това. Същия номер само с дестилирана вода не стана.
Djack - специалист
чет юли 11, 2024 6:13 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тва ше пръска и комшийското, хаха!
:lol: :lol: :lol:
hidrazin - майстор
чет юли 11, 2024 6:03 pmDjack написа:
При мен греда.... винтоверта се оказа 18 волта...! :lol:
Я покажи каква е батерията и има ли BMS.
Нищо че е 18V ...
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38

Тема "Гръбна пръскачка на батерия или скъпа механична" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: