пон май 19, 2025 5:43 pmTo&To написа: ...Не запали ли ми резачка или тримера след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите...Следващите 0.003с ще мисля кое задръства филтъра- ползване или неползване. Обещавам!
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Трифон П.Трифонов
- майстор
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
емовлаха
- специалист
пон май 19, 2025 4:46 pmTo&To написа: От собствен опит и от съвети на хора работещи много с бензинова малогабаритна техника знам, че горивния филтър е много важен. Не запали ли ми резачка или тримера след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите. Темата е голяма и всеки си има собствен опит и мнения. Много изписано има, но не с всичко изписано съм съгласен. Понякога някои хора непременно искат да налагат собствения си опит и мнения като меродавни. Старая се да не изказвам крайни мнения.Горивния филтър е важен за работата на карбуратора. За да ти работи дълго време горивния филтър тр да е чист резервоара и тубата дет съхраняваш бензина

Елементарно е, като излея останало гориво си чистя резервоара/ по- памет 9-10лв е филтър на Хускварна
Имам купил съм си смених веднъж без да е нужно/ смених и въздушен

Ако не бъркам 100тина часа работа дават на горивния или въздушния смених ги и двата около 30лв са
При 2 запушвания на горивния до спиране на работата на моторчето може да хвърли и карбуратора
Отделно, карбуратора подава малко гориво заради намалялото пропускане от филтъра
В ехтремна работа може да хвърли и моторчето
Най-лесно е да се обслужва машинката за да се спестят главоболия, има си инструкций техниката
Аз си имам изградени навици
Новата техника със електро карбуратори, са бори със лошото гориво, със микса дет стопанина е миксирал
със мръсния горивен филтър еле въздушния докат не развее бял флаг

Трифон П.Трифонов
- майстор
https://photos.app.goo.gl/eh9FBf2JrEXA1L4t5
Когато спра да чувам характерен нюанс на звука при максимални обороти, тогава ще сменя горивен филтър.
Винаги, преди да налея гориво, почиствам капачката и около гърловината.
Когато спра да чувам характерен нюанс на звука при максимални обороти, тогава ще сменя горивен филтър.
Винаги, преди да налея гориво, почиствам капачката и около гърловината.
емовлаха
- специалист
пон май 19, 2025 6:31 pmborchoyor написа: Загледал съм се в fs 411cem.... Дайте мнения, негативи позитиви.... Благодаря.Гледай да е новия модел със белите ръкохватки.
Това е яко и е без пари
https://www.argo-market.com/Products/Details/1334
Последна промяна от емовлаха на пон май 19, 2025 7:34 pm, променено общо 1 път.
To&To
- специалист
пон май 19, 2025 6:27 pmТрифон П.Трифонов написа:Не му мисли, написал съм в кои случаи ;)пон май 19, 2025 5:43 pmTo&To написа: ...Не запали ли ми резачка или тримера след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите...Следващите 0.003с ще мисля кое задръства филтъра- ползване или неползване. Обещавам!
емовлаха
- специалист
пон май 19, 2025 7:05 pmТрифон П.Трифонов написа:Зямислям се да си купя бутилка като твоята!
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон май 19, 2025 7:10 pmTo&To написа:Ясно.пон май 19, 2025 6:27 pmТрифон П.Трифонов написа: Следващите 0.003с ще мисля кое задръства филтъра- ползване или неползване. Обещавам!Не му мисли, написал съм в кои случаи ;)
пон май 19, 2025 5:43 pmTo&To написа: ...след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите...
пон май 19, 2025 7:11 pmемовлаха написа: Зямислям се да си купя бутилка като твоята!Всяка разграфена китайска ще свърши работа, но нещата трябва да се правят със стил.
Напредваш.
Трифон П.Трифонов
- майстор
Това отговаря на "стотиците литри" масло, което си превъртял през машините си. Поне това внушават постовете ти.
Една друга сметка не излиза, но ти си знаеш най-добре. Пък и кой съм аз да ти я правя!
Та, както се казва- в този ред на мисли, колко бензин да разбъркам за кастрачка, г-не Емо? Не кося и не режа от Зорница до Венера, нямам и фирма, не съм под педесе......
То толко гора и толко поля останаха ли?
Една друга сметка не излиза, но ти си знаеш най-добре. Пък и кой съм аз да ти я правя!
Та, както се казва- в този ред на мисли, колко бензин да разбъркам за кастрачка, г-не Емо? Не кося и не режа от Зорница до Венера, нямам и фирма, не съм под педесе......
То толко гора и толко поля останаха ли?
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература