Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пон май 19, 2025 5:43 pmTo&To написа:
...Не запали ли ми резачка или тримера след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите...
Следващите 0.003с ще мисля кое задръства филтъра- ползване или неползване. Обещавам!
borchoyor - специалист
Загледал съм се в fs 411cem.... Дайте мнения, негативи позитиви.... Благодаря.
емовлаха - специалист
пон май 19, 2025 4:46 pmTo&To написа:
От собствен опит и от съвети на хора работещи много с бензинова малогабаритна техника знам, че горивния филтър е много важен. Не запали ли ми резачка или тримера след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите. Темата е голяма и всеки си има собствен опит и мнения. Много изписано има, но не с всичко изписано съм съгласен. Понякога някои хора непременно искат да налагат собствения си опит и мнения като меродавни. Старая се да не изказвам крайни мнения.
Горивния филтър е важен за работата на карбуратора. За да ти работи дълго време горивния филтър тр да е чист резервоара и тубата дет съхраняваш бензина :) И почистане покрай капачката на резервоара преди зареждане :)
Елементарно е, като излея останало гориво си чистя резервоара/ по- памет 9-10лв е филтър на Хускварна
Имам купил съм си смених веднъж без да е нужно/ смених и въздушен :)
Ако не бъркам 100тина часа работа дават на горивния или въздушния смених ги и двата около 30лв са
При 2 запушвания на горивния до спиране на работата на моторчето може да хвърли и карбуратора
Отделно, карбуратора подава малко гориво заради намалялото пропускане от филтъра
В ехтремна работа може да хвърли и моторчето
Най-лесно е да се обслужва машинката за да се спестят главоболия, има си инструкций техниката
Аз си имам изградени навици
Новата техника със електро карбуратори, са бори със лошото гориво, със микса дет стопанина е миксирал
със мръсния горивен филтър еле въздушния докат не развее бял флаг :)
https://photos.app.goo.gl/eh9FBf2JrEXA1L4t5
Когато спра да чувам характерен нюанс на звука при максимални обороти, тогава ще сменя горивен филтър.
Винаги, преди да налея гориво, почиствам капачката и около гърловината.
емовлаха - специалист
пон май 19, 2025 6:31 pmborchoyor написа:
Загледал съм се в fs 411cem.... Дайте мнения, негативи позитиви.... Благодаря.
Гледай да е новия модел със белите ръкохватки.

Това е яко и е без пари
https://www.argo-market.com/Products/Details/1334
Последна промяна от емовлаха на пон май 19, 2025 7:34 pm, променено общо 1 път.
To&To - специалист
пон май 19, 2025 6:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Не запали ли ми резачка или тримера след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите...
Следващите 0.003с ще мисля кое задръства филтъра- ползване или неползване. Обещавам!
Не му мисли, написал съм в кои случаи ;)
емовлаха - специалист
пон май 19, 2025 7:05 pmТрифон П.Трифонов написа:
Зямислям се да си купя бутилка като твоята!
пон май 19, 2025 7:10 pmTo&To написа:
пон май 19, 2025 6:27 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не му мисли, написал съм в кои случаи ;)
Ясно.
...след дълъг период на неползване, сменявам филтъра с нов Хусков (такива имам в момента ) или Щилски и пали веднага в 85% от случаите...
пон май 19, 2025 7:11 pmемовлаха написа:
Зямислям се да си купя бутилка като твоята!
Всяка разграфена китайска ще свърши работа, но нещата трябва да се правят със стил.
Напредваш.
емовлаха - специалист
От келешлък Трифоне да я имам, ма само да я прехвърлям затова се замислям 20л бензин смесих преди дни
Това отговаря на "стотиците литри" масло, което си превъртял през машините си. Поне това внушават постовете ти.
Една друга сметка не излиза, но ти си знаеш най-добре. Пък и кой съм аз да ти я правя!

Та, както се казва- в този ред на мисли, колко бензин да разбъркам за кастрачка, г-не Емо? Не кося и не режа от Зорница до Венера, нямам и фирма, не съм под педесе......
То толко гора и толко поля останаха ли?

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: