• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
alsted - майстор
Абе аз не вярвам някой да не ги зарива. Но защо ми го пласира тази това ... пък и аз някак си се вързах :?
Stefan_62 - майстор
Другият вариянт е да посееш на ново моркови, но на друго място, пък ако старите поникнат ще имаш по-вечко за консумация.
iavor - специалист
Eто каква я свърших вчера. Десет корена краставици и 30 домати. Краставиците са Гергана. Доматите : Наслада, Розов гигант и Сърцето на Албенга. Останалото е Божа работа и грижи разбира се .

Прикачен файл

IMGP1279.jpg

Прикачен файл

IMGP1278.jpg

Прикачен файл

IMGP1277.jpg

Прикачен файл

IMGP1276.jpg
Последна промяна от iavor на чет апр 10, 2014 1:41 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
Браво, разсада изглежда чудесен. И аз имам разсад ,,Сърцето на АлбенГа", но нямам оранжерия и ще ги сея към края на месеца.
kapanec - специалист
iavor написа:
Eто каква я свърших вчера. Десет корена краставици и 30 домати. Краставиците са Гергана. Доматите : Наслада, Розов гигант и Сърцето на Албена. Останалото е Божа работа и грижи разбира се .
Оранжерията направо е разкошна .Дай малко информация купувана ли е или правена от теб
iavor - специалист
Благодаря stiv,поправих се. Разсада взехме готов от Радомир. Там и аз чух,че са Албенга,но жена ми каза без "г" а с жена не се спори :)

Парника аз си го правих преди 3 години. Размери : 4м х 4.50 и височина до билото 2,70 м. Конструкцията е от квадратен кух профил 30 х 30 х 2 мм. Полиетилена за покрива е 150 микрона-Израелски и под него съм облепил мет. профили с изолация за водопроводни тръби. Иначе прогаря найлона а така 3-та година не е мръднал.
Като цена за материали ми излезе 700 лв.
atanasov2004 - специалист
Ауууу колега страшно красива оранжерия, това 700лв материали включва и оградата може би. Отдавна мечтая за такава...А моята е самоделка, обаче и с едни пластмасови поливни маркучи и е по скоро висок тунел :-D по средата е 2,20м с подпори дървени валки. Ширина 3м дължина 4м. Имам вътре 46 корена домат, които са на цвят и втора китка. Имам и едно доматче като лешник :) Садени са на 14.03.2014г и за сега са супер. Направени са с капково. Поздрави! :)
iavor - специалист
atanasov2004 написа:
Ауууу колега страшно красива оранжерия, това 700лв материали включва и оградата може би. Отдавна мечтая за такава...А моята е самоделка, обаче и с едни пластмасови поливни маркучи и е по скоро висок тунел :-D по средата е 2,20м с подпори дървени валки. Ширина 3м дължина 4м. Имам вътре 46 корена домат, които са на цвят и втора китка. Имам и едно доматче като лешник :) Садени са на 14.03.2014г и за сега са супер. Направени са с капково. Поздрави! :)

Да, и оградата влиза в тези 700 лв. Иначе кучето все там се мотаеше :)
alsted - майстор
Изкушавах се да покажа и моя (чисто нов), но добре, че него направих :ops: Иначе и аз ползвах същия профил. Виж найлона не можаха да ми кажат в магазина колко е дебел, но се примирих с мисълта, че е експериментално ... Захващането с дървени летви и самонарезни към профила ли си го направил? Целогодишно ли си стои? Аз моя го направих разглобяем (като палатка 4/3метра). Захващането на найлона - чрез залепване с ютия, така че да могат да се измъкват профилите. Идеята ми е като стане горещо вече, да го разглобя и прибера. Отделно съм предвидил предната страна и покрива (едноскатен) да се откриват като се навива на летва (нагоре и назад). Дали има смисъл - ще знам след два-тримесеца. Мисля си, че преките слънчеви лъчи имат значение, макар че ме убеждаваха в обратното ...
iavor - специалист
Точно така колега, полиетилена е хванат с летви и самонарезни винтове.
Вентилацията при мен е врата и два прозореца по 1 кв/м всеки в задната част.
Юни месец махам страниците, но покрива си остава и зима и лято. И аз мисля страниците да ги навивам, но още съм във фаза "обмисляне"....и така вече трета година :?
Ето и снимка как изглежда целогодишно, без страници.

Прикачен файл

IMGP0955.jpg
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: