• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
forski - специалист
Моята е модел 2011г. МТД 46PO двигателя е същия, и топъл и студен пали без проблеми, а е втора употреба и не се знае кой варварин как я е експлоатирал :)
Добра е машинката, върши работа, за тези пари е идеалка :)

п.п. Тази в Практикер пък е още по-добра оферта за 300лв. само където не е 46см. ама това е почти без значение!
vrangelov - специалист
bulhomes2 написа:
Не ми е толкова за цената, колкото до това, че често се къса, в повечето случаи на изхода, и се налага да гася и разглобявам за да извадя нова корда. ....
Здравей,

И аз също го недолюбвам това, да ми се скъса кордата в основата на главата, така, че да се налага разглобяване на главата. Аз това лято опитах с един номер по-голям размер и според мен има ефект. Когато кордата е по-дебела смятам, че се къса много по-рядко. Може и да си внушавам. Можеш и ти да пробваш, ако главата го позволява.
При мен се усеща и един негативен ефект. При по-гъста трева с дебелата корда мотора умалява малко.

Stefan_62 написа:
Ами да се похваля...
Честито! Със здраве да я ползваш!

Поздрави!
Stefan_62 - майстор
Благодаря на всички за пожеланията, лоша или не вече е закупена, пък квот сабя покаже :lol: :partyman:
пишман_майстор - майстор
Аз в една тема във ФВ форума изтъкнах какъв е недостатъка на т.н. автоматичен смукач , в угасено положение е на "смукач" а след запалване , под въздействие на завихрянето ( охлаждането ) се "връща" . Когато е студена-добре , но ако поради някаква причина угасне ( къртичина , много насъбрана трева и др.) няма палене тая гадина щот' вече е загряла и тъпото решение за смукача - застава в положение за студен мотор т.е. на смукач . Дърпаш до премала , споменаваш роднини на инджинерите ....аха със кански мъки поприпърка и по някое време се "засилва' мотора и вече не е на "смукач". Много кофти решение за мен . На моята МТД с най-мощния мотор Торкс 6,5 к.с. накрая му приспособих една "технологична връв" на смукача - да седи върнат при топъл мотор :razz:
П.п. забравих да напиша и друг начин за "справяне" с този проблем . Просто я палиш след две цигари и една бира . Поизстива малко и запалва доста по-лесно .
И друго . Сигурен ли си, че Бригс-а е автоматичен ? Щото аз много не съм . Имам и косачка с доста нов модел мотор на Бригс с горен разпределителен вал, с "вертикален" кол.вал , тя няма смукач , просто има "помпичка" за почерпка на карб-а и си пали леко . Днес влязох в един магазин да видя , но нямаха от по-модерните Бригс мотори да видя как са. А масата консултанти в тези магазини, са често не съвсем наясно какво продават .
bigdragon - майстор
В петъка я купих
Husqvarna LC 48 e
Изображение
и от мерак още вечерта окосих моравата
Нямате си на представа как се справи машината :supz: :supz: :supz:
Ето ви подробности
Последна промяна от bigdragon на нед авг 17, 2014 6:57 pm, променено общо 3 пъти.
bulhomes2 - майстор
A честито на всички с нови косачки. Пожелавам да си намерите някой, който да работи с тях, а Вие да се занимавате с по-важните неща - разпалване на скарата, изстудяване на напитки и т.н.
iivanov - майстор
Мацката, дето я дават на първата снимка, комплект с машината ли е или допълнително се поръчва? :-D
bigdragon - майстор
Изображение
Аз бих предпочел тази екстра:
https://www.youtube.com/watch?v=jnqqZrl5v6I
Ето тука може още да помечтаете:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... C6E7407EF4
dolli - специалист
Ми, не знам къде да си сложа питанката, затова ще използвам тази тема. Имаме ел. косачка Бош Ротак 32 от 3 години. Страшно удобна и лека машинка. Обаче тая вечер изплю лагера. Разглобих я, двигателчето май не е сдало багажа, утре ще го занеса за всеки случай на един познат да го замери и да извади лагерчето. Обаче ... :evil: черната пластмасова капачка дето е най-отгоре и държи лагера да не върти външно се е прецакала. В смисъл че отвътре е остъргана и няма да може да държи лагера плътно. А от Бош предлагат като рез. част целият двигател, който струва колкото една косачка. Та... някакви идеи :? откъде да я намеря тая пластмаса?
Ей за това черното отгоре иде реч, дето са гнездата на четките и пружините, които ги притискат:
Прикачен файл:
P8260136.JPG
P8260136.JPG (38.38 KиБ) Видяна 1588 пъти
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: