Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nautilus33 - майстор
Благодаря. Пръскането от април до юни ли е само, и веднъж месечно, или на всеки 14 дена?
miroki - майстор
ср сеп 23, 2020 8:00 pmnautilus33 написа:
Благодаря. Пръскането от април до юни ли е само, и веднъж месечно, или на всеки 14 дена?
Виж това първото.Че от телефона не мога да го пратя точно то.
https://www.google.bg/search?source=hp& ... CAc&uact=5
kr1100 - майстор
Водата - поливането. При засушаване се чистят сами - хвърлят плод.
Но пък няма инфо за червеи по опадалите ябълки
Сега са модерни 1 кристали абсорбери TERAWET ,които се заравят при засаждане на нова овошка или лоза. Уж имат трайност от 7-10г. цена за 1 кг 44-45 лв.
preslav - майстор
ср сеп 23, 2020 10:35 pmkr1100 написа:
Сега са модерни 1 кристали абсорбери TERAWET ,които се заравят при засаждане на нова овошка или лоза. Уж имат трайност от 7-10г. цена за 1 кг 44-45 лв.
Туй АКО го пробвахме на една зеленчукова фитара - пари на вятъра.

Поради липса на друго време, днес мятаме гроздобера.
nautilus33 - майстор
ср сеп 23, 2020 9:52 pmmiroki написа:
ср сеп 23, 2020 8:00 pmnautilus33 написа:
Благодаря. Пръскането от април до юни ли е само, и веднъж месечно, или на всеки 14 дена?
Виж това първото.Че от телефона не мога да го пратя точно то.
https://www.google.bg/search?source=hp& ... CAc&uact=5
Ами аз точно по него гледах и пръсках, ама май не се получи. Гледам има Дитан навсякъде, фюрито и него го дават, ама явно трябва да се мешат повечко препарати. А поливането въобще не съм го правил. Но вервеи не забелязвам да има, дори ядохме от опадалите и нямаше. Та, явно може и поливането да е.
kr1100 - майстор
[quote=nautilus33 Но вервеи не забелязвам да има, дори ядохме от опадалите и нямаше. Та, явно може и поливането да е.
[/quote]
При засушаване се чистят сами от плода. Не могат да изхранят плодовете.
preslav - майстор
Не сколасахме за 2 дена да оберем гроздето, до момента 8 (60 литрови) бидона със смляно грозде без чепките. Подранихме с гроздобера, но няма изгледи за по-подходящо време, а и сортовете са толкова разнородни, че едното берем презряло, другото зеленкаво. Захарността както обикновено е ниска, дядката е наблягал на десертни сортове, а колко грозде ще изядеш - всичко отива за вино.
По градината нищо не е пипнато, пак времето недостига - изобщо луда работа, май никога няма да надскоча начинаещото си градинарство.
нед сеп 27, 2020 6:15 ampreslav написа:
.
Шампион си, като мене, затуй тъй.
кr1100 не моем го стигна. Остана ми да обера чушките за жълт лют пипер, както и корена мексикански Змей- още на се напълно готови, сигурно щото късно правих разсад.
https://photos.app.goo.gl/WL65Vi7r6Uq4KmBi9
Бе сичкото, дето е яко, расте нагоре.
Асмата има да почака още малко и тя, че е на сянка, а и няма кой да и окърши шумата, че да влиза слънце.

Прикачен файл

DSC_0005.JPG

Прикачен файл

DSC_0004.JPG

Прикачен файл

DSC_0003.JPG
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед сеп 27, 2020 6:15 ampreslav написа:
...че едното берем презряло, другото зеленкаво....
И що берете зеленикаквото? Оставяте го, ааако му дойде време, тогаз. Сега няма файда от него, заема място, хабите берачи, бидони и грозде
preslav - майстор
:supz:
нед сеп 27, 2020 1:26 pmn_a написа:
нед сеп 27, 2020 6:15 ampreslav написа:
...че едното берем презряло, другото зеленкаво....
И що берете зеленикаквото? Оставяте го, ааако му дойде време, тогаз. Сега няма файда от него, заема място, хабите берачи, бидони и грозде
Теорията ми е ясна - практиката ми куца. Майсторите знаят какъв сорт грозде имат, а от там знаят как се реже и кога горе-долу зрее. Теоретично гроздето се познава по редица признаци, че е готово за бране, после се взима проба, мери се захарност и се преценява дали още да се чака или не. Когато на един ред от 10 метра имаш 3-4 вида грозде, когато на съседния имаш още толкова вида и така до 8-мия ред + 20-тина асми по същата схема, ставаш леко разноглед и береш наред. Няма как да обера 50-на кила и да ги заложа за вино, след седмица-две още толкова, а след още седмица останалото - който прави вино знае, че парче-бочук не става.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: