• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
alsted - майстор
Някакъв слой от почвата сменявал ли си до сега? Какво е мнението ти по въпроса, че на едно и също място се отгледат многократно едни и същи култури?
iavor - специалист
alsted ,
Да си призная, не съм специалист в тази област и има много да уча. Едва седма година садя и отглеждам нещо.
До сега само съм сменял местата : краставици ляво, домати дясно и обратно. Което сигурно не е достатъчно. Затова имам идея да излея 20 см. бордюрчета около оранжерията /или парника, не знам кое е по-правилно/ и тогава да докарам 10-на колички пръст. Виждам, че съседите ми почти всяка година хвърлят по 3-4 колички нова земя и още толкова оборска тор наесен.
kapanec - специалист
Слага само оборска тор и така година след година ще ти се вдигне нивото
iavor - специалист
kapanec написа:
Слага само оборска тор и така година след година ще ти се вдигне нивото

Благодаря. Това улеснява нещата. :partyman:
atanasov2004 - специалист
Привет :) Един съвет и от мен.За да имаш вкусни зеленчущи събери тор и от дъбова гора. С 4-5 налонови чувалчета и си готов. Внимателно с лопатка отмяташ шумата и изгребваш тънкия пласт който прилича на кафе, ще се учудите какъв ефект има от това торене :) Поздрави и успех!
iavor - специалист
Благодаря за съвета !
До мен има гора, но борова.
Ще се оглеждам за дъбова.
Поздрави !
hidrazin - майстор
Само не се изкушавай да вземаш от боровата гора! :-D
:partyman:
iavor - специалист
Няма. Казано ми е, че под боровите иглички нищо не никне. :partyman:
imegogo - специалист
след дъждовете забелязах петна по листата лука което си е мана не го бях пръскал профилактично напръсках го с ридомил голд чудя се дали ще се оправи или да го отписвам ?
Johny - майстор
Сутринта ходих на вилата. По асмите има петна и трябва да се пръска. Вероятно и лозето е заразено, но не може да се влиза без да станеш като прасе.
Един доцент от института в Плевен ми каза преди време, че първото пръскане е задължително със системен препарат. Аз пръскам с Шавит. Само да спре дъжда, че ни разказа играта.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: