• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 357
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
borchoyor - специалист
ср фев 10, 2021 6:26 pmSoviet_Soldier написа:
Husqvarna e моделът McCulloch​ B40 BT ,който струва с около 200лв над китайчето Mcculloch B43BT, за което искате мнение. Брендът McCulloch е собственост на Хускварна, но ребрандира и китайски тримери и ги продава, като свои. Същото го правят Oleo-Mac и Stihl. С други думи, като конструкция китайчето няма нищо общо с McCulloch и Husqvarna, само лепенката и пластмасите са техни.
Стана ми интересно, кое на Щил е ребрандирано китайче?
Soviet_Soldier - специалист
ср фев 10, 2021 9:24 pmborchoyor написа:

Стана ми интересно, кое на Щил е ребрандирано китайче?
https://www.stihl.com/STIHL-power-tools ... S-230.aspx

Цветомир Димитров - специалист
А какво масло да му сипвам на "китайчето"?-На хускварна ли?
чет фев 11, 2021 3:58 pmЦветомир Димитров написа:
А какво масло да му сипвам на "китайчето"?-На хускварна ли?
Най-добрите варианти са синтетичните маркови масла, като Husqvarna XP, Stihl HP Ultra , Oleo-Mac Eurosint 2.
По принцип се бях насочил към daewoo dbc 520 ама видях тази и много ми хареса+икономична била :)
По принцип се бях насочил към daewoo dbc 520 ама видях тази и много ми хареса+икономична била :)
чет фев 11, 2021 6:09 pmЦветомир Димитров написа:
Нормално да е по-икономичка от деото, все пак е 43 кубиковата версия, докато деото е 52. Аз имам райдер 43 кубикова версия, и като мощност мога да кажа, че е предостатъчна. Буквално дръвчета съм свалял с дебелина около 20см с диск 40т без проблем. Освен по-икономична, 43 кубиковата версия е и с по-голям ресурс, защото цилиндрите при 43 и 52 кубиковите се правят от една и съща заготовка, просто стените на 52-ката са повече изпилени, по-тънки, по-лошо се охлаждат и ресурсът им е по-малък. Буквално може да вземете 52 кубиков цилиндър с бутало и да ги монтирате на 43 кубиковата версия, само вибрациите ще са повече, защото противотежестите на коляновия вал са съобразени с малко по-лекото бутало.
братята руснаци дават положителни мнения за въпросната 43BT-ще рискувам
чет фев 11, 2021 6:25 pmЦветомир Димитров написа:
братята руснаци дават положителни мнения за въпросната 43BT-ще рискувам
Не са лоши, и от китайчетата има добре изработени. Имам познат с въпросното Део и само шпулата вика че е боклук, буквално на второто косене се пръснала, тя е от същата лъскава пластмаса, като тази която върви с Маккълк. При мен на райдера е същата като дизайн, но пластмасата е друга, матова и засега държи. И аз съм доволен от райдера, добре настроени са оборотите фабрично, сглобен е на резбови фиксатор, шлиците на карданите са закалени и обилно гресирани заедно с редуктора заводски. И от китайчетата си има читави образци, а въпросният Маккълк е и по-богато комплектован, но над 400лв дали си струва за един и същ продукт?

Примерно Daewoo DBC430 струва значително по-малко (около 250лв), пак 43 кубикова версия. Не смятате ли че си заслужава повече?

Аз търсих за себе си разглобяема на 2 версия, доста по-компактна е при съхранение и при нужда влиза в багажника на колата, за разлика от неразглобяемите версии.
По принцип dbc520q е с разглобяем вал.Но ако шпулата оригиналната ако не устиска нещо,лесно може да я тунинговам с щилкова.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 357

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: