Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
чет ное 05, 2020 5:18 pmvlax написа:
...снимай отблизо покрива на кладенеца... :) .
:partyman: :)
Ти нищо не коментира за паленето на бегачката, ама...
https://photos.app.goo.gl/d7rPdHujH1uE21ju9
Не прави такъв голям кютук! Брата го прави със стар матрял, че да е "автентичен". Наклонът трябва да е по голям.

Щастливи ли са ми трътките, А?!!
чет ное 05, 2020 10:46 pmgnt69 написа:
ЕТО
:partyman:
Ох котьоооо, къпа ли та...?!!
От мерак, не изчаках достатъчно един матрял, та загубих от количество.
vlax - майстор
пет ное 06, 2020 11:46 amТрифон П.Трифонов написа:
Ти нищо не коментира за паленето на бегачката, ама...
Ми какво да коментирам,всеки носи глава на рамената си.
пет ное 06, 2020 11:46 amТрифон П.Трифонов написа:
Не прави такъв голям кютук! Брата го прави със стар матрял, че да е "автентичен". Наклонът трябва да е по голям.
На харизан кон зъбите не се гледат.Брат ти е направил красив кладенец. =D>
:partyman:
preslav - майстор
пет ное 06, 2020 10:17 amteon написа:
preslav написа:
За сега съм си наумил само да проверя хлабините на клапаните (не са проверявани откакто е купена), лошото е, че не намирам информация за конкретния мАтор http://rzona.bg/cultivator-ALPINA-TI36G - ако някой знае, да казва.
...някой от малките мАтори не са предвидени за регулировка на хлабините...за конкретният модел- не знам...
Нищо чудно да са самоРАЗрегулиращи се, миналата седмица видях един разглобен (не знам марката) - разпределителен вал и зъбно колело от пластамаста. Сетих се веднага за валовете на Жигулките, нищо че техните бяха от желязна пластмаса.
Като отворя ще видя, ама по снимките не ме бива, ще разказвам.
пет ное 06, 2020 7:19 ampreslav написа:
... само да проверя хлабините на клапаните (не са проверявани откакто е купена), лошото е, че не намирам информация за конкретния мАтор http://rzona.bg/cultivator-ALPINA-TI36G - ако някой знае, да казва....
Регулират се. Обикновено на малките моторченца реглажният болт е по средата на кобилицата.
Не знам колко е конкретно за ggp 100 ohv, но като за топлинно натоварен въздухар, предлагам 20/25, смукателни/изпускателни.
Ако лабавината е по малка от 15/20, регулирай задължително!
teon - специалист
...Бригс-Стратън на МБ-5 'Болгар' е със 'седящи' клапани и няма предвидена регулировка на топлинната хлабина...
пет ное 06, 2020 3:46 pmteon написа:
...Бригс-Стратън на МБ-5 'Болгар' е със 'седящи' клапани и няма предвидена регулировка на топлинната хлабина...
Да говорим за OHV моторите, че негова е таков!
Инак, Бригс имат и тако, и вако.
Намерих му моторетката, ма останах без очи. Ако намериш нещо за ggp 100 ohv- пиши, че аз в предложението си може да съм сгрешил!
preslav - майстор
Нещата съвпадат с други видеа, които гледах 0.15/0.20 или 0.25 - първо ще проверя сегашното състояние.
пет ное 06, 2020 7:43 pmnikolov333 написа:
Туй такова ли е..

Подобно, същото инженерно решение.
Това е "долен" разпределителен вал, т.е в блока, а не в главата, а задвижването на кобиличките става с повдигачи.

Видеа като това ли, Пресли?!!! Хахаааааа!!!
viewtopic.php?t=61767#p975375

Я си намери книжлето на машинката, та белким пише за хлабините!
preslav - майстор
пет ное 06, 2020 8:32 pmТрифон П.Трифонов написа:

Видеа като това ли, Пресли?!!! Хахаааааа!!!
viewtopic.php?t=61767#p975375

Я си намери книжлето на машинката, та белким пише за хлабините!
И това видео и не само това, включая и за Бригса чичкото казва, че според производителя интейка е 5-7 хилядни, а екзоста 9-11 (туй явно в инчове), тъй че се търси златната среда от 0.15/0.25 мм.
Естествено ще търся книжката на моето Ламборджини, но ако е хванала крака ще трябва да намеря на какво да стъпя.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: