• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stiv1961 - майстор
Уфф, и аз сега се връщам от лозето. То е добре, но овошките бяха за пръскане, напръсках с Нуреле и Скор и след час и половина заваля :sad: . Дали само изхабих препаратите :?
Johny - майстор
Ами то за системните искат 2 часа, а за контактните си трябва време. Гимнастиката си я направи :) .
ferrari4456 - специалист
Колеги, предложете с какво да напръскам крушата(малко е дръвчето сравнително) така профилактично.
iivanov - майстор
Лично за мен най-опасната болест за крушата и въобще за семковите е огнения пригор.А единствените препарати за борба и то превантивна, са медните.
докера - специалист
Дитан или Скор , или комбинация от двата , с добавен инсектицид - Нуреле например , като по-широкоспектърен .....
Stefan_62 - майстор
докера написа:
Дитан или Скор , или комбинация от двата , с добавен инсектицид - Нуреле например , като по-широкоспектърен .....
+1 за Дитана - универсален препарат + инсекцида
nikolson - майстор
Прикачен файл:
shock.jpg
shock.jpg (6.63 KиБ) Видяна 2911 пъти
Тъй, тъй, видяхме и оранжерията. :-D
Stefan_62 - майстор
Иво /"iivanov"/ казвай с какъви препарати пръскаш картофите /за колорадския бръмбар, за картофената мана/ :? , че тази година засадих пробно два реда и засега вървят добре :) , ама ще трябва и да се пръскат :? :drinkers:
atanasov2004 - специалист
Привет! За круши и ябълки: Дитан+Скор+Децис; или: Флинт Макс+Децис или Строби+Децис :) Не пръскам вече с Нуреле, щото пречи и дразни кошерите с пчелите ми.
За картофи: Верита+Скор+Актара или Корсейт, Акробат или Ридомил Голд+Скор+Актара/Моспилан/. При тези комбинации се получава "железен ефект"- само с едно пръскане за сезона минават. Скор е добър препарат за борба с Алтенария по картофи и домати/Чернилка по домат/. Добър препарат с къс карантинен срок който пущам в действие при доматите: Икуейшън Про + Омит или Нисоран- това за акара при по високи температури. Успех :)
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: