ср фев 10, 2021 9:57 pmSoviet_Soldier написа:Не е като да разбирам китайски, та ако може превод???? А относно деу 520, 3 години я мъча и не се предава. Не знам на ков викате шпула, ако е главата с корда, има на деу бързозареждаща се, та... Така...ср фев 10, 2021 9:24 pmborchoyor написа:https://www.stihl.com/STIHL-power-tools ... S-230.aspx
Стана ми интересно, кое на Щил е ребрандирано китайче?
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
borchoyor
- специалист
3565 мнения в "Моторна коса тример каква ?"
Цветомир Димитров
- специалист
Колко метра корда побира бързозареждащата се
Soviet_Soldier
- специалист
чет фев 11, 2021 6:52 pmЦветомир Димитров написа: По принцип dbc520q е с разглобяем вал.Но ако шпулата оригиналната ако не устиска нещо,лесно може да я тунинговам с щилкова.Да, шпулата е консуматив и се заменя без проблем. Ако намерите разглобяема версия на dbc430 би било най-добре.
Цветомир Димитров
- специалист
чудя се дали карбуратора на 43BT e по-специален
Soviet_Soldier
- специалист
чет фев 11, 2021 6:56 pmborchoyor написа:Не е нужно да разбирате езика, достатъчно е само да погледнете конуса на съединителя, редуктора, заглушителя, въздушния филтър, картера, за да Ви стане ясно, че тази коса няма общо със Щил, а си е почти класическа китайска мотокоса. Казвам "почти", защото е с обърнат и вероятно марков карбуратор Walbro.
Не е като да разбирам китайски, та ако може превод???? А относно деу 520, 3 години я мъча и не се предава. Не знам на ков викате шпула, ако е главата с корда, има на деу бързозареждаща се, та... Така...
Soviet_Soldier
- специалист
чет фев 11, 2021 7:19 pmЦветомир Димитров написа: чудя се дали карбуратора на 43BT e по-специаленКато конструкция, едва ли, но е възможно да е оригинален японски Walbro. Под японски имам предвид като бранд, а като производство най-вероятно е Китай. На щилските Zama ,който също е японски бранд си пише "Zama China" или "Zama Phil" вероятно съкратено от Филипини. В днешно време много от именитите брандове са изнесли производството си.
Цветомир Димитров
- специалист
чудя се защо в интернет няма клипове и за деуто и за макълъка
kr1100
- майстор
[quote=Soviet_Soldier
А какво масло да му сипвам на "китайчето"?-На хускварна ли?
[/quote]
Най-добрите варианти са синтетичните маркови масла, като Husqvarna XP, Stihl HP Ultra , Oleo-Mac Eurosint 2.
[/quote]
А DIVINOL synthetic 2T ?? DIVIONOL zweitaktöl FF ?? / полусинтетично/
А какво масло да му сипвам на "китайчето"?-На хускварна ли?
[/quote]
Най-добрите варианти са синтетичните маркови масла, като Husqvarna XP, Stihl HP Ultra , Oleo-Mac Eurosint 2.
[/quote]
Soviet_Soldier
- специалист
пет фев 12, 2021 9:59 amkr1100 написа:Не съм пробвал двутактовите масла на този бранд, но имам позитивни впечатления от марката, заради други техни продукти.
Към полусинтетиката не съм много позитивно настроен, имал съм проблеми с паленето на Shindawia-та с полусинтетика на Mcculloch. Като взех втората резачка Райдер си викам за тоя китаец няма смисъл да плащам за скъпи маслаq та взех евтина словенска полусинтетика Villager. Първите пъти, докато се разработи бях направил по-богата на масло смес, вероятно от това димеше стабилно, но при проверка на цилиндъра се оказа, че изгаря доста чисто това масло. Отказах се от него, защото при смес на седмица и 2-3 дни, първо трудно запали, поработих малко и съвсем отказа. Чудех се резачката ли умря, маслото ли е станало негодно, сипах нова смес със щилска синтетика, с нея проблеми не съм имал, дори като е малко престояла горивната смес. За какво да си тровя нервите и губя времето с масла, които ще ме спъват при палене? И не съм само аз така, имам съсед, който пак с масло Mcculloch след престой мотокосата му не набираше обороти, писа ми да ме пита, какво може да е, а аз го посъветвах да я остави 24 часа с новата горивна смес. Послуша ме и на следващия ден я припали без проблем, просто остатъците от маслото от предишния сезон в карбуратора е трябвало да се разтворят. Друг приятел със щилка 180-ка се оплаква, че я рита редовно, защото трудно пали, а я ползва с минералното щилско масло. Може и в друго да е проблема с паленето при нея, не съм я гледал, но знам, че минералното щилско масло не е хубаво, прави нагар в цилиндрите и запушва заглушителите на модели, като FS-55.
kr1100
- майстор
От 2008 използвам мот. коса Husqvarna 125R . Докато имаше масло в фабрично тубички на Хуска допреди 4-5г го използвах. По указаните години появи се наливното , което не съм и пробвал. Започнах с DIVIONOL zweitaktöl FF, което вземах от Германия, от мисля от 3г. се появи и тука.
Въпреки, че е дъртофелник не съм имал проблем с палене на косата. 2018г купих моторна пръскачка китайка, която продадох миналата година / взе да ми тежи, пък и бръмчи - минах на акумулаторна пръскачка и съм много доволен/. И с китайската пръскачка не съм имал проблем. Имам и моторна резачка Мак, но я използвам много рядко - и с нея не съм имал проблеми с паленето.
Косата е най -често използваната. Като почне косенето не изливам горивото от нея / то през седмица две се коси/ Вече в края на сезона за косене изпразвам резервоара на косата , но горивото в карбуратора не изрзаходвам.
Въпреки, че е дъртофелник не съм имал проблем с палене на косата. 2018г купих моторна пръскачка китайка, която продадох миналата година / взе да ми тежи, пък и бръмчи - минах на акумулаторна пръскачка и съм много доволен/. И с китайската пръскачка не съм имал проблем. Имам и моторна резачка Мак, но я използвам много рядко - и с нея не съм имал проблеми с паленето.
Косата е най -често използваната. Като почне косенето не изливам горивото от нея / то през седмица две се коси/ Вече в края на сезона за косене изпразвам резервоара на косата , но горивото в карбуратора не изрзаходвам.
Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература