Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
ky-kyy - майстор
нед фев 07, 2021 3:56 pmvlax написа:

За тестване на очилата....
:partyman:
Хахахахаха, де ма видя, че ги сложих :lol: :lol: :lol: :lol:
vlax - майстор
нед фев 07, 2021 3:58 pmky-kyy написа:
нед фев 07, 2021 3:56 pmvlax написа:

За тестване на очилата....
Хахахахаха, де ма видя, че ги сложих :lol: :lol: :lol: :lol:
Ми нали сме почти набори :-D
ky-kyy - майстор
нед фев 07, 2021 4:09 pmvlax написа:

Ми нали сме почти набори :-D
Пробвай тогаз наборе, с тоз карбамид, тъкмо догодина ще знаем :)
vlax - майстор
нед фев 07, 2021 4:17 pmky-kyy написа:
Пробвай тогаз наборе, с тоз карбамид, тъкмо догодина ще знаем :)
Той карбамида не ме притеснява.Притеснява ме синия камък без вар.
От няколко години нямам ябълки,само пръскам.Жената ще се усъмни къде ходя...
ky-kyy - майстор
нед фев 07, 2021 4:25 pmvlax написа:

Той карбамида не ме притеснява.Притеснява ме синия камък без вар.
От няколко години нямам ябълки,само пръскам.Жената ще се усъмни къде ходя...
Сложи му веро :)

Аз ги оливам със син камък и вар и после яко отрови, че кво ли не ма налазва напоследък...Първо едни червени бубулечки се пръкнаха от някъде, до преди две години, никой не ги знаеше по нашия край, пасат като крави листата, после обичайните гадини-тях поне си ги знаем, а от скоро, къде август нашествие от китайски миризливки..Тва ако знаеш ква гад е и как не ще да мре от нищо...И то кога няма как да пръскаш със силни отрови с голяма карантина, щото се берат всеки ден...
vlax - майстор
нед фев 07, 2021 4:33 pmky-kyy написа:
.......нашествие от китайски миризливки..Тва ако знаеш ква гад е и как не ще да мре от нищо...
Знам.Даже всяка сутрин като вляза в банята ги гледам на живо.От два месеца са се лепнали отвънка в единия край на мрежата против мухи на прозореца в банята 3 миризливки.То кой знае колко минусови температури нямаше до сега,но - 10 имаше.И още са живи и мърдат.Като се стопли сигурно ще хванат пътя...Добре,че още не ги е видяла жената,че ще секне експеримента. :)
preslav - майстор
Не съм добър по Химия, а никога не ме е влечало към тази наука - нямам идея какво съединение ще се получи от смесването на меден сулфат и карбамид. Не знам дали изобщо ще се смесят и каква ще е химическата реакция. Не бих рискувал да пръскам трайни насаждения с такива помади, ако е нещо едногодишно да го пробваш и да го прежалиш.
Сам по себе си бордолезовият разтвор също забавя цъфтежа, но е много тънък момента да пръскаш преди отварянето на пъпките.
Да не лъжа сега, ама май съм попадал на информация, че дъждуването забавя растежа - в домашни условия не знам как се дъждува.
kr1100 - майстор
Stop Freeze 1l към 17 лв. 300-350гр/дка в 80-100 л вода.
Утре , ако не духа ще пръскам
nautilus33 - майстор
Може ли да се извърши резитба на ябълки и кайсия при минусови температури, каквито ги дават тези дни, защото мисля утре да режа, че нямам много свободно време. Или не е добре при тези температури?!
ky-kyy - майстор
Не знам какво е времето при теб, ама тук бръсне един тънък студен вятър и си е хладно, да не кажа студено....Не мисля, че е богоугодно, в такава дискомфортна ситуация, да се твори в градината...
На мен ми доде смс че имам пратка - моторно масло. Установих, чрез изпитан научен метод, че маслото, е много добро за мотора ми - Елховско, гъсто като мастило и черно като катран, от сорта Алжирка. Ще продължа с опитите в името на науката, като за целта ще разпаля и барбекюто.
Ябълките и асмите, ще се наложи в името на висшата цел, да изчакат по-благоприятни атммосферни условия, за духа и най-вече изстрадалото ми тяло.
Докладвах, докато съм в състояние, защото по-късно, няма да мога...Което ме подсеща да ви споделя един виц, дето един седнал в кръчма и поръчал една салата и пет сунгурларски ракии. Сервитьора го пита- Що пет на един път? А оня отговаря - Щото след втората ракия, няма да мога да кажа сунгурларска :)

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: