• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 116
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Стефане, преди две три години един от пътното по нашия край си отряза краката с такъв диск. Метален предпазител задължително!
Абсолютно си прав Иво за металният предпазител, но не знам за моята "Einhell" дали ще намеря такъв, освен ако се продава някъкъв универсален. Гледах в нета един на "Олео мак", който много прилича но моя пластмасовият, но ще трябва да ги сравня визуално или да рискувам да го взема пък ако стане.
iivanov - майстор
Айде да почерпиш за мерките. :partyman:

Прикачен файл

20150116_174028.jpg

Прикачен файл

20150116_173928.jpg

Прикачен файл

20150116_173850.jpg
Stefan_62 - майстор
:partyman: Благодаря ти много да си жив и здрав, наистина заслужаваш почерпка за жеста. Утре ще ходя до село и ще измеря моя предпазител и ако са с еднакви размери още в понеделник поръчвам един. Само още един въпрос, гледам че в сайта им предлагат два вида предпазители, единият за диск с 22 зъба, а другият за диск с 60 до 80 зъба. Не знам каква е разликата, но ти как би ме посъветвал, евентуално ако ми паснат на машината кой да взема :?
iivanov - майстор
Предпазителя е за 22 зъба диск -най-малкия.Даваха го като подърък. Даваха го и за малките им модели и според мен това е твоя диск.
Stefan_62 - майстор
iivanov написа:
Предпазителя е за 22 зъба диск -най-малкия.Даваха го като подърък. Даваха го и за малките им модели и според мен това е твоя диск.
Благодаря, ако пасне на косата ще си го поръчам заедно с един диск. :partyman:
пишман_майстор - майстор
Аз си изрязах такъв предпазител от едно алуминиево варелче, от дъното му , намерено на отпадъците, стана бетон :cool: не знам точно от какво е , но е дебелостенно . Предполагам и от някоя тавичка може да се изреже нещо подходящо ....
Stefan_62 - майстор
Относно предпазителите, се оказа че на визия горе долу си приличат, но захващането към косата е различно. Явно ще се търси някъква алтернатива :?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Или някъква доработка.
bulhomes2 - майстор
Stefan_62 написа:
Някой работил ли е с циркулярен диск на моторната коса :? Гледам, че се предлагат и съм решил тази година да изпробвам за по-дебели бурени и издънки от дървета. :? питам се струва ли си човек да рискува, че си е по-опасно от колкото с ножа.
Слагах няколко пъти диск за циркуляр и си реже. 4 лв видиран от пазара. И без предпазител. Но съм го ползвал само инцидентно - да окастря едни клони до едни жици и да махна няколко корена по-издъно. Ти май питаш за повечко работа, та си е добре да има предпазител.
Stefan_62 - майстор
Става въпрос за по-дебели бурени, че по някога изтървам лозето на къра и става ужас. Не мисля нещо по-сериозно да кастря, но си е хубаво да има някъкъв предпазител.
bulhomes2 - майстор
Всъщност какво ти пречи да ползваш неговия си предпазител? Аз викам, че не съм слагал предпазител, ама всъщност той си е там и не го барам. Демек - с предпазител съм бил.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 116

Тема "Коса или косачка и каква да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: