Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
preslav - майстор
съб май 29, 2021 6:24 amТрифон П.Трифонов написа:
съб май 29, 2021 6:19 ampreslav написа:
Кое да дъждуваш, домата ли?
Да, да се измие от дъжда.
Имам един евтин разпръсквач, с него смятам да си опръскам растенията.
Не знам, не ми се струва добра идея, то и без това растенията са стресирани.
съб май 29, 2021 6:29 ampreslav написа:
Не знам, не ми се струва добра идея, то и без това растенията са стресирани.
Милиони години растенията биват навалявани от дъжд. Не вярвам това да ги стресира. Евентуално, нещото, което се носи в капките дъжд, би могло да им повлияе, в положителна или отрицателна посока.
След час отивам да ги къпя, докато не са изсъхнали, пък кото ще да става.
kr1100 - майстор
пон май 24, 2021 8:17 pmnautilus33 написа:
Някой борил ли се е с кръвна въшка по ябълката? От миналата година имам проблем с едно дърво. В интернет чета, че борбата се води главно механичко, но ми се вижда невъзможно да унищожа всичко. Пише за Би-58 и нуреле, като и двете вече не се продават.
АЗ по 1 малка круша/ 4г/ открих въшки. 3 пъти пръсках а Би и Моспилан.
След дъждовете ще пръскам с 1 архаично / изрових го от запасите на баща ми/ - Пиримор 50ВГ / 5 гр/10л/. Надявам се въшките да са изгубили приспособяемост към него ,че е спряно отдавна.
Последна промяна от kr1100 на съб май 29, 2021 6:11 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
За въшки и акари комбинация Нуреле или друг циперметринов + Валмек.
hidrazin - майстор
съб май 29, 2021 11:12 amEDI написа:
За въшки и акари комбинация Нуреле ...
Нуреле-то го спряха...
ЦЪК
:partyman:
EDI - майстор
Знам, за жалост го спряха, но още се намира.Затова писах или друг циперметрин.И Шавита е така, на доизчерпване.
nautilus33 - майстор
Пръсках с комбинация от Б-58 и малко нуреле. Като първо където можах на ръка смачках/почистих гадините. Разбрах защо им викат кръвни въшки. Цялата ми ръка стана в червена, все едно съм бъркал в бурето с вино. В нета пише, че памукообразноот, с което са покрити ги предпазва от инсектицидите, и за това трябва да се пръска със силна струя, която да разкъса този "пашкул". Дано има резултат, след месец ще пръскам пак, понеже карантината е 30 дни.
kr1100 - майстор
съб май 29, 2021 3:32 pmEDI написа:
Знам, за жалост го спряха, но още се намира.Затова писах или друг циперметрин.И Шавита е така, на доизчерпване.
Шавит има още. Вчера купих.. Даже се облещих има и Би 58 Топ , но цената - 50мл -9,80 лв.
ky-kyy - майстор
ср юни 02, 2021 11:41 amkr1100 написа:

Шавит има още. Вчера купих.. Даже се облещих има и Би 58 Топ , но цената - 50мл -9,80 лв.
Дано да не те изпързалят, както мене с Регента, уж от Украйна ли Беларус ли го внасяли, ама......То и карате продават и неоцидол ....Абе действа ли един препарат, или лекарство, веднага намират причина да го забранят....
borchoyor - специалист
ср юни 02, 2021 12:13 pmky-kyy написа:
ср юни 02, 2021 11:41 amkr1100 написа:

Дано да не те изпързалят, както мене с Регента, уж от Украйна ли Беларус ли го внасяли, ама......То и карате продават и неоцидол ....Абе действа ли един препарат, или лекарство, веднага намират причина да го забранят....
Баш, по-добро от би58, не намирам, а взе да ми свършва литъра, дайте препоръки?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: