А в аптеката казват,че трябва да се изчакат да се развият добре растенията,да изкласят и тогава да се пръска. 

gnt69 написа:Аз знам че оптималното пръскане е при добре развита листна маса, добра влажност , най добре след дъжд на следващия ден и сутрин след вдигане на росата.Миналият месец косих другият двор, бях поизтървал тревата и беше станала до колене. Понеже едната кошийка постояно мрънка като порасне тревата, че ставало змиярник /въпреки, че никога не сме виждали змии, но лафа си е такъв/ след като окосих, реших да експериентирам като напръскам с хербецид покрай оградите около двора въпреки, че е окосено. След две седмици минах да видя какво е положението и там където бях пръскал всичко беше изсъхнало. Вчера ходих да връзвам лозето и гледам тревата пак за косене, но покрай оградите няма тревичка. Утре ще ходя да кося и мисля пак да напръскам покрай оградите профилактично. Та приказата ми беше, че даже и да е окосена тревата като се напръска пак съхне каквото е останало от стеблата.
kr1100 написа:Не бе, навсякъде си е чапичкаegomen66 написа:И системно подсичане с чапичката.Мислех си ,че това име е характерно за нашия район.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: