• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Салати ли сейте или трева? Оцет, сол ....
По пазарите ги има тези пръскалки. В долния край е с шип като садило, боде се в земята. Странично е преходърт към маркуча, отгоре си е пръскалката от тия въртящите. Вземи си и разклонители за маркуч и наслагай из ливадата. 3,50 - 5,20 това са някакви цени от миналото лято. Не маркови, естествено, не става дума за GARDENA и тн.
Всъщност кое наричате "плевел" ? Нали сеете тревни смески. По принцип "плевел е култура на която просто не и е там мястото. Като е смесена ливада местен тип, не е ли радост всичко, което е зелено и не боде? Те повечето нежелани не понасят ниското косене, та не се тревожете.
Naskata - специалист
Плевел е например-трескот. Страшно грозно, упорито и страшно устойчево растение.
Заради този плевел, фрезовах една ливада и ще е сея наново с хубава смеска.
А селективните хербициди са само за широколистните плевели, а не за всичко...
Ако смеската ти е лоша, ще има дълга борба с плевелите...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Wintergreen (Cynodon dactylon), троскот?
http://www.coastalturf.com.au/turf-varieties.php
Naskata - специалист
:-D
Браво-така е....
В сушави райони, както се казва и троскота е трева (и рака е риба), но няма нищо общо с луксозните тревни площи. Мен лично не само ме дразни, но и полудявам като му видя кореновата система като въжета...
Не го харесвам и това е... :?
rulom - модератор
Не знам какво очаквате като краен резултат от култивираните ливади :? , аз лично смятам, че троскота е перфектната тревна покривка, малко грижи, почти никакво поливане, не расте на височина, избягват се всякакви механични обработки, мека тревна покривка и т.н. , ако ми съберете повечко с удоволствие ще го надробя с бъркалката и разсея....коренновата му система не ме интересува...важното е че изглежда добре без грижи :-D....Като плюс мога да добавя че не става на чимове като скъпо платената смеска :wink:
Naskata - специалист
хи хи
нямаш проблеми-идвай и с едно гребло събирай...
Тамън и едно барбекю с биричка ще си направим...
Колко му требе на човек..
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
rulom написа:
Не знам какво очаквате като краен резултат от култивираните ливади :? , аз лично смятам, че троскота е перфектната тревна покривка, малко грижи, почти никакво поливане, не расте на височина, избягват се всякакви механични обработки, мека тревна покривка и т.н. , ако ми съберете повечко с удоволствие ще го надробя с бъркалката и разсея....коренновата му система не ме интересува...важното е че изглежда добре без грижи :-D....Като плюс мога да добавя че не става на чимове като скъпо платената смеска :wink:
Ндам.
Fortune - специалист
Naskata написа:
:-D
Браво-така е....
В сушави райони, както се казва и троскота е трева (и рака е риба), но няма нищо общо с луксозните тревни площи. Мен лично не само ме дразни, но и полудявам като му видя кореновата система като въжета...
Не го харесвам и това е... :?
Мани, мани с това чудо на глава не се излиза.
iliana - специалист
както вече ви писах, поради това, че валирахме преди да сеем райграса, много от семената останаха отгоре и ако е така наистина, тревата ще е много много рядка. да ги затрупам ли сега с пясък или вече е късно(минаха 5 дни откакто съм сяла). да хвърля ли още семе сега или да изчакам да видя какво ще излезе.
благодаря
Naskata - специалист
Изчакай, изчакай.
Ако е прекалено гъста, пък се задушава тревата.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Тревни парчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: