• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kabel96 - специалист
И аз мисля че скоро темата ще е актуална.С цитрусовата реколта почти приключвам.Останаха ми още малко портокали и мандарини да обера а това много добре върви с хубав джин.
Изображение
infomar
hidrazin написа:
А ти колко място гледаш? Няма ли да се сандардисаш от толкова работи? :? ....
Място имам достатъчно и време... кладенец за поливането, сега купих и помпа, та ще я "връзвам " в хидрофорна схема. С ремонтите почти привърших и остава само занимавката в градината и игра с кучето :)
Svetoslavoff1 - майстор
"остава само занимавката в градината и игра с кучето"
Е блазе ти, че си я добутал до там:)
А на въпроса ти за семената, по някои от позициите:
За картофи бях купил от агромагазин сорт Аида - холандски, над 2лв килото, но родина че родиха. Обаче и оборска тор на всяко гнездо, добро поливане. Сях и едни уж за родопски, март месец от пазара на кило за семе, и те се представиха много добре.
За марулките ме впечатли сорт Айсберг.
За домати жена ми си събира семе от проверени сортове.
Краставички - Герганата се представя добре при мен.
Тикви от няколко години сеем само цигулки - вкусни, лесно се белят.
Успех!
Neno Er - специалист
СветославоФФ,
Вадиш картофи защото нямаш сляпо куче. :?
Svetoslavoff1 - майстор
Нено, пепел ти на устата...
И не ме бъзикай с това двойно ф на кирилица, защото никога не го пиша така , А svetoslavoff стана, защото всичко по-вярно и близко беше заето:)
Поздрави!
Neno Er - специалист
Не те бъзикам, а понеже не обичам шльокавица/маймуницата, исках да съм най–близо до оригинала. :-D
Относно сляпото куче направо е трагедия брат. В едно близко градче/село имаме "имение". Отказах се да отглеждам "подземни" култури. Съседните два двора са необитаеми и "кучето" се въди на воля. Опитвах с въдици, капани, пропан-бутан, димки, вода в дупките. Няма отърване. :?
Svetoslavoff1 - майстор
Пак казвам пепел ти на устата за тая гад.
Абе и при мен щипна малко от лука, но той беше далече от компира. Казваш по запустелите места около теб се е завъдило, аз пък бях чувал, че обичало обработени почви със сети луковични, грудкови и тн. Може и да греша.
Сори, май не съм по темата:(
Вискяр - напреднал
За добър разсад най-важното е хигиената. След това условията - храна, топлина, светлина. Едно да не е в ред, и остава само мерака.
Аз сея разсад вече само в табли. Обеззаразявам семената и сея в торф и перлит. В торфа има храна за около 30-40 дни.
Ето това е резултата:

Изображение

Запълвам гнездата със сместа от торф и перлит (2+1) и с пинсета мушкам семената на съответната дълбочина. После само поливане, светлина и топлина. Всичко е чисто и няма нужда от химия. При разсаждане леко засушавам и растението много лесно излиза заедно с корена и субстрата, без никакви щети за корена. Цялото това нещо се заравя в земята и прихващането е лесно и безпроблемно.
Stefan_62 - майстор
Вискяр написа:
За добър разсад най-важното е хигиената. След това условията - храна, топлина, светлина. Аз сея разсад вече само в табли. Обеззаразявам семената
Би ли обяснил при обеззаразяването на семената, по-точно когато ги миеш на течаща вода след перхидрола в някъква цедка ли ги слагаш или има друг чалъм :drinkers:
Neno Er - специалист
Лелееее. Този приятел отглежда разсада в лабораторни условия.
В природата не е така. Случвало ми се е да израстат растения от семена на паднали през миналото лято домати. Разсаждал съм ги и са настигали другия разсад.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: