hidrazin написа:А ти колко място гледаш? Няма ли да се сандардисаш от толкова работи?Място имам достатъчно и време... кладенец за поливането, сега купих и помпа, та ще я "връзвам " в хидрофорна схема. С ремонтите почти привърших и остава само занимавката в градината и игра с кучето....
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
kabel96
- специалист
470 мнения в "Разсад в домашни условия."
Svetoslavoff1
- майстор
"остава само занимавката в градината и игра с кучето"
Е блазе ти, че си я добутал до там:)
А на въпроса ти за семената, по някои от позициите:
За картофи бях купил от агромагазин сорт Аида - холандски, над 2лв килото, но родина че родиха. Обаче и оборска тор на всяко гнездо, добро поливане. Сях и едни уж за родопски, март месец от пазара на кило за семе, и те се представиха много добре.
За марулките ме впечатли сорт Айсберг.
За домати жена ми си събира семе от проверени сортове.
Краставички - Герганата се представя добре при мен.
Тикви от няколко години сеем само цигулки - вкусни, лесно се белят.
Успех!
Е блазе ти, че си я добутал до там:)
А на въпроса ти за семената, по някои от позициите:
За картофи бях купил от агромагазин сорт Аида - холандски, над 2лв килото, но родина че родиха. Обаче и оборска тор на всяко гнездо, добро поливане. Сях и едни уж за родопски, март месец от пазара на кило за семе, и те се представиха много добре.
За марулките ме впечатли сорт Айсберг.
За домати жена ми си събира семе от проверени сортове.
Краставички - Герганата се представя добре при мен.
Тикви от няколко години сеем само цигулки - вкусни, лесно се белят.
Успех!
Svetoslavoff1
- майстор
Нено, пепел ти на устата...
И не ме бъзикай с това двойно ф на кирилица, защото никога не го пиша така , А svetoslavoff стана, защото всичко по-вярно и близко беше заето:)
Поздрави!
И не ме бъзикай с това двойно ф на кирилица, защото никога не го пиша така , А svetoslavoff стана, защото всичко по-вярно и близко беше заето:)
Поздрави!
Neno Er
- специалист
Не те бъзикам, а понеже не обичам шльокавица/маймуницата, исках да съм най–близо до оригинала.
Относно сляпото куче направо е трагедия брат. В едно близко градче/село имаме "имение". Отказах се да отглеждам "подземни" култури. Съседните два двора са необитаеми и "кучето" се въди на воля. Опитвах с въдици, капани, пропан-бутан, димки, вода в дупките. Няма отърване.
Относно сляпото куче направо е трагедия брат. В едно близко градче/село имаме "имение". Отказах се да отглеждам "подземни" култури. Съседните два двора са необитаеми и "кучето" се въди на воля. Опитвах с въдици, капани, пропан-бутан, димки, вода в дупките. Няма отърване.
Svetoslavoff1
- майстор
Пак казвам пепел ти на устата за тая гад.
Абе и при мен щипна малко от лука, но той беше далече от компира. Казваш по запустелите места около теб се е завъдило, аз пък бях чувал, че обичало обработени почви със сети луковични, грудкови и тн. Може и да греша.
Сори, май не съм по темата:(
Абе и при мен щипна малко от лука, но той беше далече от компира. Казваш по запустелите места около теб се е завъдило, аз пък бях чувал, че обичало обработени почви със сети луковични, грудкови и тн. Може и да греша.
Сори, май не съм по темата:(
Вискяр
- напреднал
За добър разсад най-важното е хигиената. След това условията - храна, топлина, светлина. Едно да не е в ред, и остава само мерака.
Аз сея разсад вече само в табли. Обеззаразявам семената и сея в торф и перлит. В торфа има храна за около 30-40 дни.
Ето това е резултата:

Запълвам гнездата със сместа от торф и перлит (2+1) и с пинсета мушкам семената на съответната дълбочина. После само поливане, светлина и топлина. Всичко е чисто и няма нужда от химия. При разсаждане леко засушавам и растението много лесно излиза заедно с корена и субстрата, без никакви щети за корена. Цялото това нещо се заравя в земята и прихващането е лесно и безпроблемно.
Аз сея разсад вече само в табли. Обеззаразявам семената и сея в торф и перлит. В торфа има храна за около 30-40 дни.
Ето това е резултата:

Запълвам гнездата със сместа от торф и перлит (2+1) и с пинсета мушкам семената на съответната дълбочина. После само поливане, светлина и топлина. Всичко е чисто и няма нужда от химия. При разсаждане леко засушавам и растението много лесно излиза заедно с корена и субстрата, без никакви щети за корена. Цялото това нещо се заравя в земята и прихващането е лесно и безпроблемно.
Stefan_62
- майстор
Вискяр написа:За добър разсад най-важното е хигиената. След това условията - храна, топлина, светлина. Аз сея разсад вече само в табли. Обеззаразявам семенатаБи ли обяснил при обеззаразяването на семената, по-точно когато ги миеш на течаща вода след перхидрола в някъква цедка ли ги слагаш или има друг чалъм
Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература