Ехх, ако знаех каква любов цари тук, щях да ви хвана и със задружни усилия щяхте да сте приключили системата още днес, от шахтата, та чак до последния разпръсквач

нед сеп 01, 2024 4:06 pmАл_ написа: Благодарение на hidrazin си избрах разпръсквачите и ги разпределих както трябва. В един от сайтовете уж ми правиха проект, за да купя от тях, но…нищо общо с реалността, та се наложи да се понабода с пергела - лошо е човек да е с две леви ръце, когато не е левичарЗа да пръскат разпъсквачите по същия начин от водопровода, трябва да изключиш половината от тях. Като свърши поливката спираш до сега работилите и пускаш не работилите. Реално времето за поливане се удвоява, но теб това не те бърка. Това ще го прави програматора. За целта ти трябва още един магнет вентил и още един обратен клапан.![]()
Миналата година МамаМу ме снабди с пресостат от пералня,сега помогна и със свързването му, та когато програматорът отвори кръг - ако има вода в реката, помпата се включва, ако няма - отваря водопровода![]()
Евентуален проблем ще е, ако се задръстят филтрите, и през тях не минава вода за помпата, засега не се забелязва такъв проблем
Мота ми се някъде регулатор на налягане, сигурно ще го сложа, че налягането от помпата е по-високо от оптималното за разпръсквачите
От друга страна - дебитът от ВиК-то е достатъчен, но налягането -не съвсем, та за да е рошава гаргата май ще се наложи да взема бустер помпа(wilo?), за да пръскат по един и същ начин пръскалките, независимо от източника
Повдигнатата ми леха се оказа безценна - освен шахтата за помпата събра и втора шахта с клапанитеперфектно, че мразя капаци по земята
нед сеп 01, 2024 7:14 pmMamaMy написа: За да пръскат разпъсквачите по същия начин от водопровода, трябва да изключиш половината от тях.MamaMy, ще помоля за извинение ама аз това не го препоръчвам без регулатор на налягане.
вт сеп 03, 2024 10:28 pmMamaMy написа: Ако скочиш да правиш всичко което ти предложим, няма да ти стигне единия бъбрек
ср сеп 04, 2024 4:19 amMamaMy написа: Райграса тъкмо се е разхубавил след пето пресяване. Е да, ама нали преди десет години икономиса 50лв. Е, сега с тях ще разкопае на ново и ще прави райграса от начало.Няма трагедия с пускането на тръба/кабели. Пробвано вече няколко пъти.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: